Секс за време на менструација. Зависи во која фаза или кој ден од циклусот. Теоретски, не е невозможно да не забремениш, што се вика постојат мали шанси дури и да не сврши во тебе од предсемената течност. Баба ми на пример кога забременила имала менструален циклус, што е тоа реткост. Плус штом си имала циклус, значи тоа не биле плодни денови. Ама, ете, мноооогуууу ретко, ама возможно е да се случи. Сепак, за посигурно ти препорачувам да направиш тест за бременост после 2 недели од сексуалниот однос. И другпат ако не сакаш да забремениш, сепак треба да разговараш со дечко ти и кој вид на заштита да користите, односно требало претходно да разговарате околу оваа тема, не е срамота... дали со таблети или презервативи или пак да не свршува во тебе итн.
Не знам како ќе бидам сфатена, но јас категорично викам НЕ на сексот за време на циклус. Кога го прочитав насловот на темава, веднаш ми се гади, ми текнува на нешто неубаво, да простите смрдливо, лошо и да не редам уште многу рано сабајле е Како и да е мислам дека секој може да се воздржи неколку дена во месецот (впрочем по тоа се разликуваме од животните, воздржување) и како што прочитав погоре, па ако сакате после циклусот од кревет не искачајте
не е можно да забремениш барем јас така знам но сепак треба да се пазиш зависи и до хормоните. иначе за гадно мислам дека не е ништо гадно. а тоа што викас мириса ти ако се средуваш редовно како девојче посебно за враме на менстроација. али незнам сите си имаат различно мислење и карактер.
Јас имам секс кога имам добиено, пред чинот си носам тампон, па така нема ниту мириси, ниту течење, исто како да немам добиено.
Јас пак ќе си кажам дека за време на менструација може да се остане бремена. Вие можете колку сакате да негирате ама прашајте гинеколог (еве во најмала рака Златушко кое е студент по медицина овдека на форумот прашајте ја). Многу е мала веројатноста ама сепак постои. Ако ти доцни следниот месец направи си тест. Знам дека сега те ставив во мисла и исчекување и знам дека сум ама мразам неинформирани девојки
Секс за време на менструација?звучи и грозно кога помислиш дека некој друг го има, а камоли јас да го имам во тие денови.)) Дефинитивно не за секс во тие денови... и да сум чула дека многу жени останале трудни кога имале секс било кој ден додека имаат менструација.
Во врска со бременоста, моја другарка има останато бремена последниот ден кога имала добиено (6-ти или 7-ми ден), само тогаш не внимавале со дечкото убедени дека нема шанси за бременост, а после од што била убедена, кога направила тест веќе била малку повеќе трудна и така... Си го роди, сега е момче големо
аман те бе луге...секс за време на мензис па мислете малку и на себе и на сопственото здравје! Малце ви се 25 дена во месецот па и за време на тие 5 дена...Сепак сансите за забременуванје се многу мали,99 отсто така да узивај,ке ти дојде ама следен пат памет во глава.Ова не се заебанции,ке фатите некоја инфекција...мозната бременост е најмал проблем тука.Се извинувам ако бев груба ама мислете и на себе а не само на децковците да им го правите кефот.
Никогаш не сум имала. Мене ми е грозно, а и претпоставувам прекривката одзола може да ја направиме лом. Иако во тој период, хормоните и те како знаат да лудуваат.
И јас знам дека спермата (плус ако добро ја "жбрцал" , од кај го извадив терминов не знам)може да преживее и околу 5-7 дена, така да постојат реални шанси, иако се мали, да се забремени. Всушност уште од порано прочитав некаде дека можела да опстои 11 дена, ама во повеќе текстови среќавам 5-7 дена. Ама никогаш не се знае, ако си коцкар тогаш ок. Види тука и тука Инаку на темава-сум имала секс на последен ден од менструација и колку и да одржува човек хигиена пак не е убаво и постои ризик од инфекции, а и во каналите сеуште има крв па малку е непријатно кога на кондомот ќе видиш крв, ќе си помисли дека ти ја пробушил матката
Да, сум имала.Па тогаш хормоните ми се најлуди и Тој намерно ме закача.меѓутоа само во последните денови од терминот.Побогу и да сакам во прв или втор ден не е возможно,...па како бојно поле би исгледал креветот .Секогаш со заштита,поради тоа што вистина не е хигиенски.Иако вели не му е гад,мене лично не ми е убаво без кондом во тие денови. Инаку за дали можеш да останеш бремена, и те како да.Па една од моите другарки така згрешија и рипна во тавче.Демек неможело,нема шанси и оппп иди сега заспи го малово Секогаш е хронично ненаспиена.Затоа девојки внимавајте.
Искрено,секс за време на менструација е непријатна работа.Имам пробано,и се осеќав грозно.Точно дека хормоните баш тогаш можат да бидат најактивни,но не е препорачливо.Ми се гади од самата себе како сум можела да го сторам тоа
додека ми трае менстроацијата од почеток до крај ја сум запалена,некад ми иде да го силувам,колку пати на сред секс мене ми дошла,а во најјакото крварење никад не сум пробала и не нам као е ама желбата ми е тогаш мннннноооггууу голема ,тоа му го имам кажано на него и он вика дека не би му било гаадно,па шо вика коа на сред секс ти дојде тоа е исто и не му било никад ...
хух.. Обожавам валкани работи па и не се гнасам со девојками редовно имаме секс не ни пречи за време на менструација па кога имаме секс.. се случило и ПАРЧИНА да излегуваат.. хахаа
па девојки сакам да ве прашам за совет , па вака сега за неколку денови дечко ми има роденден и јас сакам да му направам са изненадување цоба со свечи блла блла знаете што мислам ама го имам проблемот дека баш тој ден ми е вториот ден на менструацијата па дајте ми некој совет сто да праам,,има некоја начин да го одложам менструацијата или сто да праам -(((