Не, но би имала. Ако има голема сексуална привлечност, чувствата се сосема небитни. (барем за мојот карактер е така)
Сум имала неколкупати секс за една вечер и морам да признам дека тогаш сум ги доживеала најдобрите оргазми, бидејки мажите во такви ситуации се трудат да ве фасцинираат. Во принцип не сум од оние кои живеат во предрасуди дека треба да си во врска за да иаш секс, треба да помине толку и толку време пред да му дадеш и се така во недоглед. Јас имам друга теорија, го правам она што ми се прави во моментов. Зошто ако во моментов ми се ебе да не го направам веднаш, овде и сега зошто би чекала месец- два може тогаш нема да ми се ебе.
Претпоставувам дека е многу убаво кога ке се разгорат страстите да им се препуштиш и да уживаш.А сигурно постојат такви кај кои проработува нешто,кога некој ве привлекува премногу,а не е љубов во прашање.Сепак се зависи ид личноста и самиот карактер.Иако кажав дека и јас мислам дека таквиот секс е уживање во секоја смисла, разочарувањето може да биде преголемо,знаејки се себе не би си дозволила да имам секс за една нок.
Се кладам дека 90% од девојките што велат НЕ на секс за една ноќ, тајно се јадат од мака што немаат јајца да се опуштат и да имаат една таква авантура Јас лично сум за, кога веќе немам дечко а и нема ни некој потенцијален кандидат, зошто да не? Жена сум и си ги имам своите сексуални потреби.
Јас спаѓам во оние 10%.Верувам дека е преубаво кога можеш да си дозволиш да имаш секс со некој кој ненормално те привлекува и те пали,али од сегашна перспектива,кога имам долга врска,а досега не сум го направила тоа верувам дека не би го направила тоа.Штом досега не сум го направила тоа,нема зошто сега да ми проработуваат бубачките и да го уништам она што сум го градела со години.
За тоа си во право, спомнав и во претходниот пост дека штом немам дечко, тотално сум слободна во секоја смисла на зборот, зошто да не? Не зборам за секој викенд нормално ма на одмор или пак ако запознаам некој со кој ептен си ја имам хемијата.. Епа на здравје нека ми е Нормално дека ако имам дечко не би се впуштила во таква авантура за да си уништам врска.
Секој од нас е различен и никој на никого нема право да му суди. Јас не можам да замислам ниту мување само за една вечер, затоа што психолошки гледано, тоа остава една празнина потоа. За мене најважни се чувствата, сакам вистински вредности, не сум пробала секс за една вечер, мислам дека тоа ќе ме боли. Не ми е така сеедно и лесно, можеби поради воспитувањето, верската определба, карактерот, чувствителноста итн.Тоа е мој став и така и ќе биде до крајот на мојот живот.
Не сум имала но многу сакам да пробам и сигурна сум дека ке го сторам тоа, но според мене мислам дека е подобро со некој од друг град, друга држава што нема да го гледам толку често
Жените што се се во долга врска ретко се осудувааат да изневерат и да доживеат авантура и да имаат секс за една вечер но дали важи истото ова и за мажите?кога би имале прилика да имаат секс со жена која ги привлекува сигурна сум 100%дека ниеден маж таа прилика не би ја пропуштил...
Апсолутно не точно, сите подеднакво изневеруваат кога не се среќни во врската или бракот. Многу е лоша и дискриминирачка ваквата генерализација, мажите се инстиктивни животни а ние сме светици, ма дај молим те. Исти сме, со тоа што жените очигледно се подобри лажови и муљатори од мажите па поретко бидуваат фатени на дело. Сексот за една ноќ не мора да значи изневерување, туку може да биде и авантура за една ноќ. Не сум имала вакво искуство, можеби зашто во мојата соло кариера не бев сретнала некој што толку ме привлекол па да го посакам веднаш, но во никој случај немам негативно мислење туку сметам дека секој треба да живее на начин кој го усреќува и исполнува. Сексот за една ноќ изведен во правилни услови подеднакво може да биде добар за двајцата партнери. Всушност секс си е секс, ист како оној со дечко ти, со тоа што овој партнер не ти е дечко и го познаваш само неколку саати па затоа заштита и исклучени чувства се must have.
Па не можеш да ги сакаш,ниту почитуваш затоа што е за една вечер-однапред е осудена на пропаст т.н врска ....
stetoskop а зошто мислиш дека било кој од учесниците во тој секс за една вечер сака врска? Тие едноставно ги задоволуваат сексуалните нагони и "чао, чао", нема простор тука воопшто да се споменува врска...
Значи,го цитирав Витомир,моето мислење се надоврзува на неговото..... И не реков дека мислам дека некој од учесниците сака врска. Кога цитирам некој,мислам ....се разбираме нели? Поздрав.
Па сексот за една ноќ не е врска, тоа е разликата. Ова е само секс, затоа претходно реков чувствата се исклучени, односно сексот за една ноќ е чисто само сексуално уживање. Без обврски, без обврзувања чисто само експлозивна хемија и секс. Додека врската има многу подлабоко и поопширно значење. Не гледам зашто да не почитувате (или сакате) личности кои имаат или имале секс за една ноќ, сексуалните апетити, доживувања и искуства не не прават луѓе односно личности, туку карактерот. Па така не гледам зашто една личност која има цврст карактер и изградени мислења и ставови да не биде достојна за почитување само зашто одобрува или практикува секс за една ноќ. Превише осудувате мајке ми.
stetoskop те разбирам јас дека цитираш, но во секс за една ноќ, како што наведе najubava2010 нема никаква врска, навистина нема потреба било каква врска да спомнуваш во овој контекст... А инаку najubava2010 се согласувам со тебе, дека премногу има осудување на оваа тема, секс за една ноќ... Тоа е индивидуална работа, и нема никакви допирни точки со карактерот на некоја личност. Јас личноста ја судам според карактерот, ставовите, мислењата, а не сексуалниот живот. Секој си носи одлуки за сопствениот сексуален живот, на крајот од краиштата секој си има свој пи**а/ к*р, па нека си прави со истите што сака...
Не осудувам-не сум сакала со никој секс за една ноќ,а не оние кои имаат секс за една ноќ со некој си таму,па јас да не го сакам.Што ме мене интересира соседката со кого била една ноќ-мене жената ми е ок и ќе пијам кафе со неа.Ме сфаќаш? Витомир,јави се...истото го мислеше и ти? Абе нормално,индивидуална работа си е тоа....На чело не им пишува дека имале вчера секс за една ноќ,па ајде сега нема да ги почитувам. Не е тоа нешто што се рекламира-еј,знаете јас практикувам за по една вечер....тоа си е интимно,секој си ја носи тајната со себе.... Леле,кај заглавив бре девојки со вас,неможам јас да се искажам или пак вие неможете да ме разберете што сакам да кажам?
Јас не можам да те разберам зошто си контрадикторна, првин велиш: Па не можеш да ги сакаш,ниту почитуваш затоа што е за една вечер-однапред е осудена на пропаст т.н врска .... а потоа : Не осудувам-не сум сакала со никој секс за една ноќ,а не оние кои имаат секс за една ноќ со некој си таму,па јас да не го сакам.Што ме мене интересира соседката со кого била една ноќ-мене жената ми е ок и ќе пијам кафе со неа.Ме сфаќаш? Е сега, како би можела да пиеш кафе со некого кого не почитуваш?
^У реду е, те сфаќам и јас истото го зборам но твоето и на Витомир претходното мислење многу лесно поинаку се толкуваат, т.е. на прва рака делуваат ко осудувања па затоа и реплицирав. Од друга страна па како можеш да пиеш кафе и да се дружиш со некој кој не го почитуваш, јас на пример ги избегнувам личностите чии постапки или ставови не ги почитувам. Не дека ги деградирам туку сметам дека било која донесена одлука е резултат на карактерот во целина, па така ако некој направил одредени глупости ќе го мислам за глуп да речеме и нема да сакам со таков некој да се дружам, од проста причина што ќе имаме превише разлики во карактерите а тоа значи ќе немаме и некои теми на муабет освен стандардните клише муабети. Авантурите за една ноќ се „значаен“ дел од животот на секој млад т.е. на секој слободен човек, што не мора да значи дека истите мора да бидат од сексуална природа.