Jas 10 saati pred da odam na ginekolog pred da mi pravi pap test imav seks i samo mi kaza sleden pat vozdrzi se 24 casa od seks pred da dojdes hahaahaha me ukori
Според мојот гинеколог препорачливо е да се нема односи барем еден ден пред прегледот и да се испита ПАП тест неколку дена по завршување на менструацијата за поверодостојни резултати.
Девојки, дали сеуште важи Законот за бесплатен пап тест во годината? Пред скоро имаше "скандал" дека пап тестовите не биле точни, односно оние кои ги праќале на клиника на испитување, па на мисла сум дали да одам приватно.. а сакам и други работи да испитувам.. па приватно ми е многу скапо.. ама од друга страна за здравје се работи... Си се поприкажав ја битно... И.. како се проверува плодност? Преку хормони ли?
Дали преку пап може да се дознае дали има присуство на некои инфекции/бактерии. Правев пред месец дена и сега го чекам резултатот. Мислам дека сум чиста, само понекогаш знае да ме запече долу и пошто сум паничарка по природа одма се нервирам.
пап-от е за рано откривање на карцином на грлото на матката, за инфекции/бактерии треба микробиолошки брисеви да се земат, за нив ден-два се чека резултат
Не, преку ПАП тест се откриваат промени на грлото на матката ако постојат, и се прави биопсија за понатамошно утврдување на причинителот на промените. Дали си ХИВ позитив или не, се открива преку крв.
Истово прашање го поставив на мојата докторка пред да го правам пап тестот ми рече нема никаква врска нема.Кога сакаш си имаш. Една феминка кажа со јаки сапуни да не се мие и за ова во право е со некој благ сапун или само со вода.
женски да ве прашам јас правев пап тест во приватна клиника, меѓутоа пред да го однесам кај гинекологот го изгубив дали знаете дали можам да побарам препис односно копија од клиниката?