1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс и нередовен менструален циклус ? Да или не?

Дискусија во 'Секс' започната од Elenaaa, 26 ноември 2009.

1. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    И мене ми е нередовна два месеци немав што малку се подзамислив..потоа ми дојде на 30 крајот од месецот до кај 7 некаде,исто така и другиот месец а сега немам добиено..мислам дека е од стрес,нервози и слични работи
    сакам да идам на гинеколог да се проверам..ако знае некоја феминка добар гинеколог во охрид,нека пише лп :*

2. malata1992

malata1992 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    абе и јас имам секс и нередовен менструален циклус и нз што се дешава со мене ми касни цел месец а сега ме чеша десната града и пупката... на лекар не сакам да идам глупо ми е а купив 3 теста во рок од еден месец и негативни се... не знам што да правам...

3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    11.442
    Како може да ти биде глупаво да одиш на лекар? Како не ти е глупаво кога ќе качиш температура да одиш кај матичен?
    Оди провери си се, штом не си бремена има друга причина зошто ти касни.
    И не ми е јасно зошто имате секс, а не ја прифаќате целата одговорност што истиот ја носи?

4. love.butterflies

love.butterflies Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    23
    И јас имав нередовна менструација , и за истово се секирав, но од кога почнав да имам односи се смени и почна редовно да ми доаѓа :)

5. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки...Сакам да прашам некоја дали има исклуство со следниот проблем...Имав односи ама сега не сум сексуално активна....Никогаш немав некоја редовна меструација ама ми идеше речиси секој месец на различен датум.И откако престанав да бидам сексуално активна повторно исто ми идеше со исклучок на некои месеци(поретко)Сега еве не ми има дојдено 3 месеци....:worried: нз што е работава дали некој можи да ми помогни??Плс пишете

6. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Јас како знам за себе имам нередовни циклуси. Тие не се продукт на сексуален однос, туку врз циклусот можат да влијаат многу други фактори. Оди на гинеколог и провери ги јајниците, можеби се полицистични или микроцистични, направи хормонален тест, можеби естерогенот е намален, па предизвикува нередовни циклуси, понекогаш и тироидната жлезда знае да прави проблеми, стрес, нервоза, прелада...

7. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Фала за советот а дали можи да дојде до нешто сериозно ако јајниците се полицистични или сл.Еднаш бев на ехо ми рекоа дека имам цистичка на едниот јајник ама не била опасна била менстуална па наредниот пат на контрола веќе беше пукната и немав.А бев на гинеколог пред 5-6 месеци ми рекоа дека јајниците ми биле супер па сега незнам :/

8. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Епа штом ти кажале дека јајниците ти се супер, тогаш прешкртај една можност од листата и провери ги овие други работи.
    Инаку со редовна контрола ништо не е страшно. Јас имам микроцистични јајници, па и дете родив и жива здрава сум.

9. malata1992

malata1992 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3

ние си ја прифаќаме одговорноста и да сум бремена јас нема да абортирам или нешто слично а да идам јас таму да се чепатам пред било кој нема,али ок е секој си има различно мислење,а секс имаме зашто ни е убаво :)

10. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.882
    Имав некаде слушнато дека редовниот секс го нормализира нередовниот циклус

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.