И мене ми е нередовна два месеци немав што малку се подзамислив..потоа ми дојде на 30 крајот од месецот до кај 7 некаде,исто така и другиот месец а сега немам добиено..мислам дека е од стрес,нервози и слични работи сакам да идам на гинеколог да се проверам..ако знае некоја феминка добар гинеколог во охрид,нека пише лп
абе и јас имам секс и нередовен менструален циклус и нз што се дешава со мене ми касни цел месец а сега ме чеша десната града и пупката... на лекар не сакам да идам глупо ми е а купив 3 теста во рок од еден месец и негативни се... не знам што да правам...
Како може да ти биде глупаво да одиш на лекар? Како не ти е глупаво кога ќе качиш температура да одиш кај матичен? Оди провери си се, штом не си бремена има друга причина зошто ти касни. И не ми е јасно зошто имате секс, а не ја прифаќате целата одговорност што истиот ја носи?
И јас имав нередовна менструација , и за истово се секирав, но од кога почнав да имам односи се смени и почна редовно да ми доаѓа
Здраво феминки...Сакам да прашам некоја дали има исклуство со следниот проблем...Имав односи ама сега не сум сексуално активна....Никогаш немав некоја редовна меструација ама ми идеше речиси секој месец на различен датум.И откако престанав да бидам сексуално активна повторно исто ми идеше со исклучок на некои месеци(поретко)Сега еве не ми има дојдено 3 месеци.... нз што е работава дали некој можи да ми помогни??Плс пишете
Јас како знам за себе имам нередовни циклуси. Тие не се продукт на сексуален однос, туку врз циклусот можат да влијаат многу други фактори. Оди на гинеколог и провери ги јајниците, можеби се полицистични или микроцистични, направи хормонален тест, можеби естерогенот е намален, па предизвикува нередовни циклуси, понекогаш и тироидната жлезда знае да прави проблеми, стрес, нервоза, прелада...
Фала за советот а дали можи да дојде до нешто сериозно ако јајниците се полицистични или сл.Еднаш бев на ехо ми рекоа дека имам цистичка на едниот јајник ама не била опасна била менстуална па наредниот пат на контрола веќе беше пукната и немав.А бев на гинеколог пред 5-6 месеци ми рекоа дека јајниците ми биле супер па сега незнам :/
Епа штом ти кажале дека јајниците ти се супер, тогаш прешкртај една можност од листата и провери ги овие други работи. Инаку со редовна контрола ништо не е страшно. Јас имам микроцистични јајници, па и дете родив и жива здрава сум.
ние си ја прифаќаме одговорноста и да сум бремена јас нема да абортирам или нешто слично а да идам јас таму да се чепатам пред било кој нема,али ок е секој си има различно мислење,а секс имаме зашто ни е убаво