1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс надвор од бракот со дозвола од партнерот

Дискусија во 'Секс' започната од petelko, 29 декември 2019.

1. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Сигурно сопругата е океј со овој ,,аранжман" или тоа го пиша само за да те поштедиме од форумски осуди? :D

Инаку, околу онлајн дејтинг сајтовите...
    Зависи кои ги посетуваш. Вообичаено имаш опција да напишеш увод во празните квадрати, кратко да се претставиш. Таму може да напишеш дека си оженет и бараш девојка за дискретна секс врска. Две реченици, јасни и концизни.

На theowndemon, Bozica1980 и WildMk им се допаѓа ова.
  2. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    Сексот 10 год ви е сведен на минимум? Или кога примети дека не и се сака?
    Доколку е после раѓањето на децата, тогаш станува збор за депресија и најдобро е да се консултирате со психолог или сексолог.
    А доколку е од старт вака... ете, пробај да најдеш друга доколку се согласува жена ти. Само бракот со тек на годините ќе ви се распадне скроз...
    Сексот е доста битен во бракот. Не треба да се занемарува.

3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.879
    Допаѓања:
    35.858
    Ситуација е ваква 10 години, цело време? Или периодично?

На Tajnaotrovna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. direkt

direkt Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    14
    Ne duso samo si se krie kvalitetno,isto ko ti so bi go prael toa, neka ne te laze toa so nema lozinka i sl.si gi naogja taa svoite 10 min uzivaj, ne se teshi :))

seksot ne se mesti, ili go imas zharot vo sebe ili ne ;) zalam so si zgresil.

Последна измена од модератор: 30 декември 2019
    На anonimna.999 и mira.mira им се допаѓа ова.
  5. petelko

petelko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    27
    Било подобро на периоди, во последниве година ипол е ептен тиња, во главно зашто престанав да правам компромиси околу тоа што го сакам на тема секс, и да се правам дека ми е ок, или да се надевам дека некогаш ќе биде боље.

Она е во филм дека треба да си среќен со тоа што го имаш, и ако стварно ја сакам нема да ми биде проблем да се стрпам до утре/задутре/наредна недела/кога ќе и дојде... да бев таков ќе се викав Трпе.

Сме пробале и да имаме секс и кога не е она заинтересирана, мене не ми се свиѓа тоа, пошто се осеќам како да имам кукла на дување.

Иначе кога е заинтересирана (еднаш до два пати месечно, обично за време на овулација), сексот е прилично ок, некад успевам да ја доведам до таму да проба нешто малку перверзно, ама и тогаш го осеќам дека е изнудено и некоја грижа на совест ме јаде после.

Прилично сум сигурен дека не е до раѓање деца, и порано не била од оние женски што сами од себе може да се напалат, стално сум требал да се трудам, само ми е веќе пукнато филм од тоа.

Мислам дека е класичен пример за нескладно либидо, и нема ништо страшно тука. Како карактери супер си одговараме. Дека требало да мислам за ова порано, најверојатно да, ама сега тоа е. Некако ни на двајцата не ни се растура брак и семејство.

Искрено се надевам дека ако се впуштам малку во швалерај ќе ја пукне малку љубомора и дека ќе ја измести од комфорт зона, и покрај тоа што вика дека е ок да си најдам швалерка, само да и се откачам од глава.

Последна измена: 30 декември 2019
    На 1209, Snowflake97, Doozy и 4 други им се допаѓа ова.
  6. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Јас пак гласам за обид за спас на бракот. Аман бе @petelko, секакви проблемаични периоди надоаѓаат во животот и се надминуваат, толку да се немало трпение и желба да се направи потешкиот чекор.

Tука веќе се кумулирале повеќе проблеми кои придонеле за ваков резултат. Јас се запрепастив дека сопругата се сложува на твојот предлог да бараш нешто на страна.

Можеби сака да го одржи бракот дури и по цена на тоа ти да бараш на друго место, што не верувам дека е така. Можеби толку ја има загубено желбата што не е ни свесна колку болка ќе и причини сознанието дека сепак си нашол некоја за таа работа, а многу е веројатно и да не верува дека стварно ќе бараш некоја за задоволување на нагоните, си мисли дека тоа е само една безопасна закана.

Реален проблем е во прашање, можно е да е резултат на премногу обврски околу работа и деца, а и зачестени караници на оваа тема, па тоа дополнително и го руши либидото.

Проблемот може да е и псхолошки и здравствен, секако решение постои, ама бара воља за решавање. Бракот е и во добро и во зло, нели така? а вие на првата препрека се откажувате.

Наместо да си посветен на тоа како да е*неш нешто, посвети се на фамилијата, направете хармонија во секојдневието, фокусирајте се на други работи кои сите заедно ве прават среќни додека паралелно се трудите да го надминте периодов и да најдете решение за проблемот. Во спротивно ви следи развод или цимерски живот заради децата. А децата веднаш ќе почувствуваат дека не сте во добри односи, ќе почнат да се фрустрираат. Мислете повеќе на нивниот психолошки развој, наместо на вашите нагони.

На Spongy, Ivan4e04, anonimna.999 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.041
    Допаѓања:
    225.223
    Типот не побара спас за неговиот брак. Дудлате без врска.
    Си кажа шо сакал и прашува како да најде.
    Све филозофи и психолози бре

На Ivan4e04, H.VAGA, Stojko332 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Штом кажува дека си го сака семејството и сопругата, да, бара решение за спас на бракот. Тоа што воден од незадоволството во бракот, го наведува на помисла да бара нешто на страна, мислејќи дека е решение, според мене е натоварување на уште еден проблем кој може да биде последниот куршум кој ќе го убие бракот.

Јас кажав како јас гледам на работите. Многу себичност во денешницава, да се мислело само на личното задоволство. Жената се соочува со проблем, ако не и тече крв не значи дека се и е во ред. Тој треба да е покрај неа за го надминат, а не одма да избега.

Затоа толку разводи има денес, никој ништо не трпи, еден проблем и ајде чао, не зборам за насилство секако.

На M&M, Kitten и doubleg им се допаѓа ова.
  9. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.163
    Ја само не знам кај се сите оние мајки Терези од темата со малото куре да ни кажат дека не е битен сексот, туку почитта, љубовта, душата, карактерот итн итн...

На NORA17, Ivan4e04, Stojko332 и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Asparagus, не само тие, туку и оние што во темите а ла „Криза во брак“ ја напаѓаа незадоволната (и незадоволената) сопруга и ја правеа себична и без разбирање а го правдаа мажот како многу уморен од работа, додека тој всушност се уморувал од плескање на швалерката.

@petelko, некомпатибилност во секс е голем проблем. И да, на тоа се мисли со време.

Жена ти не е должна да ти ги исполнува сексуалните фантазии. Компромиси не треба да има во секс. Ако некој нешто не сака да прави, не треба да го прави. Ако ти сакаш анал, а она не сака, е*ате компромисот ако треба да ти го пуши пола саат, за ти да не се налутиш.

Ако ти очекуваш жена ти во живо да ти прави тоа што ти си го видел во порничите, само зошто ти е жена, размисли подобро. Зошто утре жена ти може да ти се појави со стреп-он, зошто неа тоа ја пали (уствари затоа немате секс), а ти, пошо си удрил потпис на хартија сега ќе мора да се натртиш. Јбг, маж си и.

Запрашај се каков е животот на жена ти. Не очекувам одговор зошто тука на форумов може се да се каже (лаже) - дека не само што одиш на работа,(и страшно многу си уморен) туку кога ќе дојдеш дома ти си тој што чисти, готви и чува деца а жена ти само си лешкара и си лакира нокти. Затоа, одговори си сам на себе. Колку ви се годишни децата? Кој е тој што е највеќе со децата? Чија одговорност се домашните обврски, набавките, носењето и земањето деца од училиште/ градинка? Или ли (и колку) мешање во бракот од страна на твоите? Можно ли е жена ти (замисли!) едноставно да е преморена и затоа не и е до сексање?

Не е работата да кажеш факт дека на жена ти не и се е*е. Туку треба да се запрашаш зошто не и е до е*ење, на млада жена.

Практичен совет: проверете детално хормони. Ако пие контрацептивни апчиња, префрлете се на друг начин на заштите.

Уште попрактичен совет: ако си типичен балкански сопруг, смени се па и на жена ти ќе и се е*е почесто.

Најпрактичен совет: ако не сакаш да вложиш никаков труд, ниту сакаш компромиси, ниту сакаш да се викаш Трпе, разведи се. Зошто брак не е брак каде тато „оди по курви“. Место да мислиш само на себе и на своето задоволство, стави ги децата на прво место и дозволи им да имаат нормално детство со два нормални родители кои, ако ништо друго, барем ќе се почитуваат. Зошто мама дома исфрустрирана и несреќна а тато надвор е*е било која што сака да му даде, зошто мама не му дава е ужасна атмосфера за едно дете да расте во неа.

На Spongy, NarCis@, GirlyGirly и 34 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Ако откако ќе се случи авантура, стане исфрустрирана, тогаш, дефинитивно треба да побараат друг начин за решавање на проблемот.
    Вака, додека тврди дека се нафаќа, не гледам проблем.
    Впрочем, еден куп вакви бракови знам.. Нормално си функционираат.

12. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Знаат нивните деца колку нормално си функционираат.

И без навреда, знам дека во вакви дискусии ја спомнуваш твојата ситуација, ама ова не е таков случај. Жената е ставена пред свршен чин -или ќе ми скокаш по к*ров и ќе правиш што јас сакам, или ќе одам по други жени. А менталитетот ни е таков што развод е нешто најлошо што на една жена може да и се случи и...рецепт за катастрофа.
    Батето може ќе биде океј, пошто он секако е незадоволен од бракот, ама жената, и (особено) децата се тие невините кои ќе бидат највеќе повредени.

На NarCis@, LadyC, KateKane и 15 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Навистина има жени, на кои не им е гајле каде и со која е, се' додека дома си функционираат нормално како семејство.

На Al-82 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.139
    @petelko За почеток би ти препорачал да намалиш со порничите, ни жена ти е Лиза Ан ни ти фала богу не си Џони Синс. Ќе си седнеш со неа и фино лепо ќе си расчистите што имате, тука има работи ставани под тепих па сеа се манифестираат.

На NarCis@, LadyC, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @WildMk, одиме во друга тема. Знаеш и сама колку е осетлива таа дискусија и може во сосема друга насока да отиде муабетот, а човеков си бара помош

Ама конкретно, мене ми е за децата. Мајката и да се согласува, ги прашал некој децата дали сакаат да бидат дел од таква грда заедница (каде тато се е*ава на страна)? Секако дека ќе дознаат и тоа не е здрава средина во која деца треба да растат и страшно е тажно што децата се тие што ќе ја платат цената.

На NarCis@, LadyC, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Децата ќе си бидат засебни личности.
    И што има да се тревожат, доколку им се објасни дека е во договор меѓу мама и тато, и не е никаков проблем?

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @WildMk, океј е :) Не навлегувам понатаму :)

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не-не-не..
    Ме интерсира твојот аргумент :)
    Терај :hug:

19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Не разбирам ама стварно не ве разбирам. ЖЕНА МУ СЕ СОГЛАСУВА СО ТОА ТОЈ ДА ИМА СЕКС СО ДРУГИ ЖЕНИ! Кој сте вие да не се согласувате бре светици?

На Elen4e_sonce и WildMk им се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @WildMk, на една од темиве дел од членките што биле растени покрај татковци што оделе по жени си ги пишаа своите приказни. Место мои аргументи, зборовите на тие девојки нека сведочат колку „не е проблем“ да се живее во такво семејство.
    За жал, не знам која е темата. Ве молам, ако на некој му текнува каде беше таа дискусија, нека го пастира линкот.

На NarCis@, M&M, crimson и 3 други им се допаѓа ова.