1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс надвор од бракот со дозвола од партнерот

Дискусија во 'Секс' започната од petelko, 29 декември 2019.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    :D
    Hell yeah! :D
    Има послабо либидо од неговото.
    Нека 'копа' (да се самоанализира) колку сака таа, нема да го смени цел свој мајндсет, и цел свој идентитет.
    Нема ни тој.

Едноставно, едниот сака 1-2 пати месецот, другиот сака еднаш на 2-3 дена.
    И тоа-е тоа

На candy.cane, 1209, Роберт 7 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.120
    И која е апсурдноста на моногамијата? Ако може у кратки црти. Фала.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Изгледај го видеото.
    Не со од старт контра став.. туку со отворен ум..
    Ко еволуиран човек

4. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    Е да, затоа треба да се најде златна средина. Не треба едниот секогаш да добива кога сака, а другиот да чека да посака првиот. Колку и да не сака да има секс, треба да се потруди да му удоволи на партнерот некогаш.

На candy.cane, MarioCasas и WildMk им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Цк..
    Не треба
    Не треба ни тој мене да ме еба, кога не ми се еба.
    Не треба ни јас да го ебам него, кога не му се еба.

Не е во ред.
    Нема прегазување на себе си за туѓи потреби.
    Силување е во пракса.

На candy.cane, Someday, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. LadyLollypop

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    Епа во нивниов случај е искористување на мажот, бидејќи се е*ат кога таа сака

На MarioCasas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Неспоредливо е со силување.. ама да, тешко му е и нему

Последна измена од модератор: 30 декември 2019
  8. LadyLollypop

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    Јас не би го нарекла силување тоа, туку удоволување на желбата на партнерот..

На jasbi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.125
    Како знаете дека не е спрдња ова и дека жена му му дозволува, дека жена му е виновна и кој стои зад профилов? Маж од кој пука тестостерон у секојдневиево може да најде минимум 2 жени кои не сакаат обврски, имаат досаден брак им треба издувен вентил и тн. Не е и секогаш либидото на жената у прашање секоја приказна има две страни, а и не дека жените не сакаат секс сите се од крв и месо и сите имаат потреби само зависи какви и од кој и како дозирани.

Едит: на 80% на мажите кои ги вараат жените у бракот као жените се океј со тоа секогаш и обратно додека не дознаат. Имав комшии кои као демек имаа "современ брак" и беа современи луѓе и отворени за се' се додека жена му не го фати на дело па не му зема се и не го остави на улица.

Последна измена: 30 декември 2019
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    25.302
    @petelko зошто не предложиш секс во тројка ( со уште еден маж или пак со уште една жена ) ? Можеби кога ќе искуси такво нешто , ќе и се врати желбата за секс ( не знам предходно каква желба имала , но веројатно сега и е намалена штом си дошол во ситуација да бараш нешто на страна ) ? Како и да е , мора да најдете компромис . На пример - секс еднаш неделно , секогаш на различно место ( ако имате можност да ги оставите децата на баби , тетки , дедовци итн . ) уште поубаво . Отпатувајте во друг град или надвор од Мк , сами вие двајцата . Што знам , има многу опции . Разговарај со жена ти уште еднаш , предложи и да најдете заеднички компромис , кој на двајцата ќе ви одговара . Не мора да најдеш sugar baby веднаш . Тоа може и да почека . Како што гледам , тебе баш и не ти се допаѓа идејата за секс надвор од бракот со дозвола на партнерот . Како да бараш решение кое нема да го вклучува баш тоа . Ќе ти предложам да разговараш уште еднаш , пробај со понудените опции погоре , предложи ги на жена ти , ако не бидува , тогаш ќе најдеш или жена во иста / слична ситуација , или ќе си плаќаш сексуална работничка , кога ќе имаш потреба од секс .

На H.VAGA, Роберт 7, MarioCasas и 2 други им се допаѓа ова.
  11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.120
    Го изгледав и не слушнав ништо паметно и аргументирано, туку само празно верглање против несебичната љубов, против светоста на бракот, против семејството и фамилијата. Нејзината главна теза околу која се врти е следнава:

"If before we divorced because we were unhappy, today we divorce because we could be happier"​

Типкава со цел памет сака да не убеди дека иако се ни е супер во бракот, сепак ако забележиме шанса за поголема „среќа“ со некој друг партнер, дека тоа е доволна причина да се разведеме во потрага по „поголема среќа“. Во целава оваа 2019 година немам слушнато нешто посебично, побездушно и поживотинско.
    Прво, тоа „поголема среќа“ е илузија, мит. Не постои помизерно и потрагично од некој луталица кој/а трча од еден партнер на друг во потрага по „појако чувство“. Во секој брак има проблеми, конфликти, тешки моменти. Најлесно е да се побегне. Кукавиците бегаат. Љубовта пред се е одлука, разумна одлука да бидеш со некој или некоја, и во добро и во лошо, и во здравје и во болст, и во богатство и во сиромаштија. Тоа е брачниот завет.
    Имам пријател што има жена во инвалидска количка. Кога се земаа, беше здрава и одма после тоа се случи несреќа и стана инваид. И што требаше да направи пријателов според зборувањето на оваа на видеото? Да ја остави во потрага по „поголема среќа“? Не. Типот до ден денес е со неа, а во меѓувреме си направија и две деца. За таква љубов и лојалност може да сонува оваа зборачкава на видеово.

На Kitten, candy.cane, jacqueline.s и 10 други им се допаѓа ова.
  12. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Тенџерчето не си го погодило капачето.
    Така поголем број си прават, домаќинка да е, другото не е битно, и на крај и те како е битно.
    Бон апетит :D

На mira.mira, WildMk, jasbi и 2 други им се допаѓа ова.
  13. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Тогаш или ќе се најдат на пола пат или секој по свој пат.
    Му спомнав јас опции што треба да си ги има во предвид, на крај негов брак, нивни со се жена му како им чини, што и да ги усреќува нека прават.
    Ти можеш да претпоставиш зборувачкава за што сонува а само таа лично знае дали сонува за љубов и каква. Како што не има моногамни ги има и оние со поинакви размислувања од нас. Целта на форумов е да се дискутира без да се осудува и исмејува како што имаш погоре примери, а и како што е во животот исто пример некоја жена ја изневерил мажот и сега сите мажи не чинат и неа нема да и чини и овој маж кој кажува дека си ја сака жената и фамилијата ама дека има потреба од повеќе секс во бракот. Има опции и тој и двајцата имаат опции на избор, ама да им се наметнуваат религиозни гледишта и беседи за љубовта на секоја можна тема е малку ту мач:tmi:

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Јас не гледам ништо страшно во тоа што на човекот му фали секс со сопствената жена.
    Пострашно ми е што таа веројатно не би му придала ни трошка внимание ако тој не го измоли истото од неа.
    Исто не гледам ништо страшно во тоа што сака да го зачини сексот, да побегнат од постојаното. Зарем се немаме повеќето сложено дека е пребитно сексот да не се третира како механички акт и рутина, туку секое да е посебно само по себе?

Не ми се допаѓа уопште што повеќето луѓе во брак, и мажи и жени, откако станат родители, се фокусираат едино на децата, притоа забораваат дека имаат партнер до себе, кој има емоционални и физиолошки потреби.
    Се е ствар на компромис, али да соработуваат и двете страни.
    Конкретно за случајов, ако е вистинита приказната од членов, не гледам иницијатива за решавање на проблемот од страна на жена му. Родила деца и завршила работа. Бар за мене, не е здраво да не сакаш интимност со личноста која што ја сакаш. Треба да се најде коренот на проблемот, дури и ако опфаќа посета на доктор или психолог.

На IRBBB, NarCis@, smooch и 29 други им се допаѓа ова.
  15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Затоа бев и сум против склучување брак толку рано во денешно време. Периодот за созревање на личноста го вложиле во брак и деца, и после од неизживеаност си здосадиле, не се поднесуваат.

На Justicija, Kitten, hermosa и 7 други им се допаѓа ова.
  16. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Не се согласувам со 70 посто од ова што го пиша.. А што ако тој не е достапен никогаш и е дома само за ручек и спиење? Кој и да е ке нема желба за секс. Ти одма да мислиш на изневерување ако партнерот те одбие незнам веројатно проблемот е во самиот тој.

На MarioCasas му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    111
    Iskreno ne procitav se. Ama za da se izgubi zelbata za seks treba da vlijaat poveke faktori. Iskreno jas sum veren no nema nesto povozbudlivo za mene od nesto sto e tugjo i zabraneto bi rekol. A se slozuvam so toa dokolku jas go pravam toa, normalno deka treba i devojka mi da go pravi

На Arjanit2021 и *Ane* им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Не си го разбрал муабетот од видеото.

19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Тоа се само ваши претпоставки.
    Дури и да е тоа проблемот, зошто да не проба со разговор да дојде до погодно тло за двајцата, да каже што ја мачи, туку го препраќа кај друга ? Толку и е гајле.
    Па не е еден ден у прашање, туку година ипол и повеќе.
    А немаш помислено како тоа се одразува врз него, на самодовербата, на љубовта, на заедничкиот живот?

Еј да не сака партнерот да ме допре, да молам за интимност, да се осеќам како со сила да вребувам, би се осеќала како гомно во најмала рака.

На candy.cane, ane.bella, WildMk и 7 други им се допаѓа ова.
  20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Маж ми да има желба со друга да оде да ебе на страна шо да очекува од мене тој чим одма друга му е планот сигурно не му е прв пат тој што еднаш изневерил секогаш ке изневерува. Незнам зашто за маж е превара да си ги задоволи само потребите само па и му дават предлози со проституки да оде ужас, не е мое да се мешам ама од моја гледна точка жално е за тие дечињата што татко им го чекаат во доцните часови за да вечераат заедно а тој со друга

На cresa-jagoda, hermosa, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.