Тогаш и венчаница на интернационален образец..да не ја однесеш сестра ти на нотар или некоја со исто презиме како твоето па божем жена ти дала согласност
Да се навратам на нешто што беше спомнато претходно, полигамија... нели кај нас е забранета со закон? Или грешка сум?
Па така де. Пошто некој спомна погоре, дека тоа било решение за сексуалниот живот кога партнерите се некомпатибилни. Ама која жена ќе сака да биде во иста куќа со друга жена како втора виолина во бракот?
Што мислите , каде живеете па за полигамија да се дискутира. Терајте си работа интерно, со ,,интерни дозволи,, и не е воопшто важно што ќе каже јавноста. Ако на некој брачен пар така му чини - нека си тера.
Па тој што ја отвори темава, праша и што мислиме за полигамија. Кога веќе жена му му дозволува на страна да бара тоа што му треба, тој се прашува што би било ако донесе друга жена дома, и таа да живее со нив. Тоа е веќе полигамија.
си правам слика у глава, ја носи другата жена дома ама таа иде у пакет со мајка и па па па две жени две баби, ја мислам ќе се премисли евентуално исели
Како бе може се да е ок а он на страна да траже пи... објасни ми ја таков за дечко несакам а каамоли за маж пу пу Проблемот е што ти си себичен и гледаш само за тебе
Јас лично, такво нешто од никогаш не сум сакала. Додуши, можеби не сум се нашла во ситуација да сакам секс а да не го добивам (и обратно), па незнам како изгледа тоа, можеби е навистина предизвикува мачна атмосфера на неаздоволство во бракот. Но, и покрај тоа што незнам за решение на ситуацијата, полигамија НЕ.
И хајлајт на постот беше делот дека жена му со другата жена ќе си прават друштво додека он навечер излегува да шета! Типов не го заслужува форумскиво внимание кое го доби.
Не мора да значи дека доби форумско внимание типот, ние сите дискутираме на тема која не засега. Некој иницирал , ние си збориме.
А шо очекуваше па тие се жените ги сметат за слугинки и сексуални објекти. Тој да е бил паметен до сега ке бил срекен со фамилијата и ке имало хармонија. Уште кога видеш каква тема отворил и што пишал одма го знаеш профилот на личност. Не сум ја заостаната ги знам тие отворени бракови ама во случај и жената да оде со други и да излегува а не дома да седе и деца да чува а он п.. да траже
Полигамија не е паметно, оти најчесто се караме со тие што живееме во ист дом. Па уште ко ќе му туриш 'натпреварување', кој партнер е подобар во нешто, па љубомора... Рецепт за покољ. И не мора полигамија да е еден маж со повеќе жени, можи и една жена со повеќе мажи... Исто ќе има проблеми. Замисли да имаш 2-3-4-5 свекрви
Што го знаеш... има некои, дај шта даш Секако дека ќе има проблеми, било да е полиандрија или полигамија. А типов очигледно само за себеси размислува, како да биде тој задоволен. За другата страна... не е битно.
Всушност јас не го гледам ова како дс е себичен, ниту како да размислува само за себе.. Жена му нема желби и потреби од сексуален тип, зошто би размислувал за неа кога е сексот во прашање?! Ако изјавела на пример дека сака секс во тројка а тој не размислил за тоа, тогаш можеме да кажеме дека е себичен и дека не размислува...барем според мене
А се запрашал ли зошто е тоа така? Може не знае да ја задоволи, па таа не ужива во сексот со него? Можеби таа има проблем со либидото и хормоните, можеби има некој на страна, а можеби е и до него самиот?