1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс надвор од бракот со дозвола од партнерот

Дискусија во 'Секс' започната од petelko, 29 декември 2019.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    172.705
    Само затоа што не е спомнато, не значи дека не е прашано :)
    И обратно..ако каже некое образложение не значи дека ја прашал..
    Тука можеме да збориме само за тоа што го пишал..

На WildMk, JuLleE, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.380
    Допаѓања:
    200.808
    И да прашал, сигурно овде нема да каже ако му кажала дека не ја задоволува. Мажите ги кријат тие работи, сакаат да мислат дека ги бива во кревет. Ама за жал, не ги бива сите. Некогаш дури и жените кријат само за да не им ги повредат чувствата.

На Chimera, lovestoneddd, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    172.705
    Мислев на оној дел со намаленото либидо и хормони:D
    Не за тоа дека не ја задоволува..не е будала да пише тоа тука, па да добие лоша репутација - лош ебач:D

На WildMk, rusalka, Роберт 7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. petelko

petelko Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    27
    Било кој може повеќе да излегува, зашто има повеќе луѓе што би ротирале со домашни обврски.

Полигамија е комплицирана работа, многу покомплицирана од отворен брак... Не верувам дека би се нафатил.

Ти жена ти во пакет со бабата ја зимаше? :)

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    Еми, во пакет братче, јас не ја земав сама си дојде:D.
    Фина женичка, право да ти кажам, нека си ја поживи Господ :D

На WildMk, jasbi, mira.mira и 8 други им се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    7.318
    Poligamijata ja IMA vo nekoi od arapskite zemji. No samo ako mazot IMA pari da gi izdrzava.Nikogas ne se dve zeni pod ist krov. Sekoja zena IMA posebna zgrada vo koja zivee so decata.Gazdata na stanot kade bev pod kirija za sekoja zena imase petkatnica napraveno, na prizemjeto ziveese taa so decata a drugite stanovi gi izdavase, parite na nejzina smetka odea. Ziveese po edna nedela , pa odese kaj drugata.Isti koli vozea dvete, isto pari dobivaa.Pred da dojdete se gotvese I cistese so denovi.Koga IMA menstruacija toj ne doagja. Ako razlichno dava pari go kachi zakon.Mora podednakvo da gi tretira I podednakvo da pominuva vrème so nea. Gazdaricata ne pokazuvase ljubomora pred lugje. Sekoj problem go resavase toj, za DECA, za tekovni problemi.
    Taka da poligamijata ne e problem kolku sto Se problem parite za da izdrzava poveke semejstva. I kaj nas ja ima tajno kako ljubovnici, vanbrachni deca ITN.

На lovestoneddd и SugarHoney им се допаѓа ова.
  7. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.882
    Го имавме истиот проблем со вереникот. ЈАС бев незаинтересираната, тој се трудеше, од мене ништо немаше, никаков напредок. Си имав свои причини за тоа, но откако седнавме на озбилен муабет и откако ми кажа дека работите не можат така да функционираат, јас почнав да размислувам. Ме наведе на секакви мисли, и нормално за брзо време отворив и јас и почнав да изненадувам. Се потрудив, не велам не.. Лесно не беше никако, но најдов начин бидејќи побитно ми беше да останам со него. Ете сега сме во ситуација јас да сакам повеќе и од него.

Наведи ја некако да се преиспита, не можеш да ја промениш, можеби не е таков тип, но може сигурно да се потруди. Како што јас сум се потрудила и многу други како што направиле.

На makedon81, jasbi, hunter26 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    А кој може да замере на таква лажа? :)

Мислам дека проблемот изнесен овде нема врска со реалноста , ке верував жената да не беше задоволена бидејки тоа е толку чест проблем во браковите , па според тоа никој и не го коментира , особено кога жената ке влезе во 40-есетите , и тогаш , треба скоро секој маж да размисли што ке прави во врска со тоа , да ја гледа жената која ја сака во депресија , или да организира некоја забава , да стори нешто за да ја промени таа вообичаена ситуација.

Последна измена од модератор: 12 јануари 2020
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    172.705
    Секоја нормална жена.

10. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    Ако дознае , ама обично жените што се „излажани“ си ќутат , на никој не кажуваат :)

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    172.705
    Па не мора да каже, доволно ми е да знам дека некоја жена е прелажана. Јас сред секс на маж што излажал дека има дозвола од жена му, па испадне дека нема, би му ги исекла јајцата па нека оди крвав дома..и нека ме пријави ако има муда

12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Која па би поверувала на маж и би легнала со него само затоа што ќе каже дека има дозвола од жена му? Истите оние што веруваат на неговиот тажен лик кога зборува како е неразбран во бракот, несреќен, тажен, ама заради децата ја трпи аждајата? Поарно биди од оние што ќе легнат со него во секој случај, само да си ја задоволат својата потреба без да мислиш на тоа какви му се односите дома, отколку во шпански серии да влегуваш, да веруваш на збор, да прашуваш што и како по дома па после као разочарана и јајца ќе сечиш оти те излажал.

На lovestoneddd, Milobebence, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.077
    Допаѓања:
    110.733
    Ќе нема. Нели ќе му ги сечеш :D

На flawless_, Milobebence, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    тоа е многу вообичаено , и мислам малку претеруваш со чувството дека некоја жена е излажана , понекогаш и таа излегла и спонтано или не слушнала некого , таков е животот

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    172.705
    Па не верувам..ете имам пишано точно една страна наназад:D ама со изјава на нотар како заебанцијата од претходната страна, може и ќе поверувам]:)
    Затоа што има доста во брак што се како @WildMk (y)
    Да де:inlove:

Нема спонтано изневерување. Јас кога излегувам со другарки излегувам со намера да си се дружиме и да си поминеме убаво. За да изневериш треба предумисла.. нема спонтан секс со маж/жена во брак. Тие веќе пресметале што ќе добијат/изгубат од тоа

На WildMk и fana им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Посебна организација која ќе издава картички со печат, со потпис, со се'. И да се издава на 6 месеци оти може партнерката се предомислила во меѓувреме а тој уште стара картичка користи.

На JuLleE, НаталиЛили и rusalka им се допаѓа ова.
  17. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    Значи според тебе , кога излегуваш од дома , знаеш секогаш дали ке има секс , и никогаш , ама никогаш не си доживеала нешто сосема силно и сосема спонтано , да ти се сврти во глава и да кажеш , го сакам па што сака нека биде ...
    ни во тинејцерските денови?

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Секој може да се запри, ако сака.
    Работата е што некои, некогаш одбираат to go with the flow.

Ти многу турски серии гледаш, а?
    Си слушнала за Мормони?

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rusalka

rusalka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    37
    koja e verojatnosta nekoj/a sekogas da se drzel pod kontrola I da nema razbiranje ako nekoj izreagiral spontano

20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.882
    Абе јас бев во врска и тој беше во врска, па и двајцата одлучивме да се видиме, нормално онака. Не планиравме ништо сериозно еден со друг. Јас потајно посакував, тој не, но со тек на време се зближивме јас и тој, раскинав јас со дечкото, тој со женската се случи што се случи,останавме заедно и сега тој ми е вереник и дете ќе имаме.

Не бевме во брак, ниту тој ниту јас, никој од никого дозвола не побара, а сепак видете до каде дојдовме..

Кога пишував за ситуацијата овде на форумот ме осудија, ме направија безчувствителна, каква се не..

Ако неговата жена му дала дозвола, џабе се пишани толку мислења со идеи да се спаси бракот и џабе го осудувате човекот.
    Жената се изјаснила дека поолесно и е тој да се гледа со други отколку таа да се потруди да му угоди.
    Пишав и претходно во темава дека и јас бев незаинтересирана за секс и без недоволно опуштена, но кај мене влијаеше партнерот кога ми кажа дека мора нешто да се смени. Во неговата ситуација тоа не е случај и не мора да го напаѓаме. Ако убаво разбрав тој само си побара мислење и помош како да најде партнерка за секс надвор од бракот.

На mira.mira, Роберт 7 и DraganFem им се допаѓа ова.