najdobra poza za prv pat e ti da si odozgora, zatoa sto sama mozes da ja kontroliras cela situacija ako vo slucaj partnerot nema dovolno iskustvo so nevini devojki moza da te povredi
Непишано правило е дека за прв однос идеална е мисионерска. Прашањето беше за безболен и запаметен однос. Безболен секако нема да биде, а запаметен сигурно дека ќе биде, позата нема врска туку самиот чин и каков и да е ќе ти остане во сеќавање. Јас тоа го направив во мисионерска поза и иако има други добри пози јас мислам баш таа е идеална за првиот пат, да го видиш и осетиш телото на партнерот онака како за прв пат.
Јас мислам дека тука не останува голем избор кога е во прашање позата за првиот сексуален однос.Единствена разумна поза е мисионерската затоа што таа поза е нај погодна за што помаку болна дефлорација.
Девојки сум немала односи.Мене многу ми е страв од првиот пат,мислам дека ќе умрам од срам, нема да знам што да правам....како поминува време мене се повеќе страв ме фаќа и не се осудувам да бидам со некој
Која поза и да е, треба опуштеност за да не боли. Мене лично не ме болеше ни најмалку. Претходно за џабе само се плашев како ќе биде а тој страв произлегуваше од бројните приказни кои ги имав чуено за тоа колку болело. Јас лично ја препорачувам мисионерската поза. Или пак ако сакате да ја имате контролата во свои раце не е лоша ни онаа каде тој лежи а женското е одозгора. Според мене пожелно е да се избегнуваат пози при кои контролата е кај машкото а овозможуваат длабока пенетрација. Сепак што си е сигурно сигурно си е, да не се заборави во таа возбуда па да бидат плачки после
За тоа која поза при прв однос најдобра илустрација даде членот Anon (види погоре ↑ 2-от пост од истава страница)
Најдобро е да не се размислува ни за поза ни за место ,а ни за време.Кога е се спонтано секогаш е поубаво. Затоа опуштете се ,сакајте се и водете љубов
Nema izbor tuka, po avtomatizam idi misionerska ko ke pomislis na seks i na poza definitivno taja e najpoznatata
Хаха не сте не, и ние прв пат во кучешка поза... Прво пробавме со мисионерска но не биде, постојано го оттргав од мене и пробавме со кучешка поза и бидна работата.