Секс после породување?

Discussion in 'Секс' started by KiT, Oct 2, 2012.

1. chocolade

chocolade Популарен член

@slavica999 не си правам филмови, искрено при имање односи чувствувам дека не сум толку тесна како порано. Добро тоа со дупката може да е филм.. но така се чувствувам :(

@WORRIED.BT после колку време се врати во нормала со првото?? Односно не ми е битно времето само сакам да биде се како што беше :)

2. slavica999

slavica999 Популарен член

Само ти се чини така. Се шириш 10 цм само при пораѓај, мускулот е еластичен и тоа си е природен процес...мислиш дека не си толку тесна затоа што си била повеќе запалена :)

3. chocolade

chocolade Популарен член

Фала на одговорот. Да како што кажав желбата ми е поголема :$ Ај ке почекам уште малку, ваљда е уште рано да носам било каков заклучок во врска со ова :)

4. anina

anina Популарен член

Биди среќна што имаш желба за секс. Јас не сакав ни да го слушнам зборот а не па да го спроведам делото.

chocolade and WORRIED.BT like this.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

uff ne znam bas kolku vreme ama sigurno poveke od 5-6 meseci...i jas ko anina sakav da pospijam nekoja min.ne mi odese umot na sex...posebno so ova vtorovo...

chocolade likes this.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

Богами на оваа тема ретко кој зборува во живо.
    Ние прв пат почнавме 2 месеци после породувањето, но првите неколку пати ме болеше внатрешно, во вагиналниот канал, но на влезот каде што беше шиено немав никаква болка. Разлика во ширината не осеќам, ниту маж ми, но затоа многу повеќе ми се полни со воздух при одредени пози.
    Треба да правиме Кегелови вежби за побрзо да се врати мускулот во првобитната состојба.
    Јас пак си имам проблем со желбата...толку ми е намалена, скоро и да ја немам :worried: Маж ми почна да вие како волк на полна месечина :D
    Се надевам побрзо ќе се вратат хормониве во нормала, сакам да ми се сака :)

7. chocolade

chocolade Популарен член

Имав желба уште 1 недела по пораѓај, но не смеев нели :) Едвај издржав 40 дена :lol: @Kitten тука ми требаа 30 мин за да о поставам прашањето па не лице во лице да прашам некого :$ Мајки немој да забушавате, знам дека сте уморни но сожалете се малу на вм. :)

anina and Kitten like this.
  8. anina

anina Популарен член

Кога веќе сите зборувате отворено ај и јас да кажам :tmi:. Добри 4-5 месеци чувствував страшна болка затоа што не се навлажнував. Мислам дека е до хормоните ама ни оган не ме палеше. Толку ми се гадеше од помислата на секс што мислев дека никогаш нема да посакам... А и мм Богами, ко уплашен беше. Му се чинеше ќе ме скрши па прилично долго не ни потегнуваше за секс. Се додека јас не изразив желба. И конечно, хормоните нормално ми проработија дури после 5-тиот месец од породувањето.

Kitten, chocolade and WORRIED.BT like this.
  9. bucale

bucale Истакнат член

На почетокот малку ескивирав ми се спие,уморна сум....дури ме болеше првите неколку пати и имав малку крв ама после колку повеќе односи имаш толку повеќе ти се присакува

Milkysummer likes this.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Ма јок бре.... @chocolade ни после 6 полни месеци јас ич не помислувам на секс, сува барут! А не е дека ескивирам, имаме ама се на негова иницијатива. Не се вадам на замор (не секогаш :wasntme: ) зашто реално и не сум толку уморна, бебето ни е мирно.

И јас се надевав на тоа колку почесто имаш, толку повеќе ти се сака, се затерува понекогаш и два-три дена по ред, ама ништо од желбата... :(

bucale, chocolade and anina like this.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

lele devojki ala da vi e na komentarite ...da se utesam deka ne sum stanal frigidna

anina likes this.
  12. chocolade

chocolade Популарен член

@Kitten може треба да те остави малку, а не 2-3 дена по ред. :). Па да видиш после како ќе ти текне :lol:

Kitten likes this.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Mu citam na mm od temava i mi veli da sum ja prijavila temata da ja izbrisat.:D

chocolade, Kitten and danichap like this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Нема шо да бришат, сеј си мирна таму :D

chocolade and Kitten like this.
  15. chocolade

chocolade Популарен член

Бев на гинеколог вчера и баш го прашав за ова. Ми рече дека е нормално да е олабавен мускулот и му е потребно 5-6 месеци да се врати во нормала. А одкако ќе престанеме со доење скоз исто ќе било :P

WORRIED.BT likes this.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

ete gledas...tolku i jas rekov...se e povrzano koga ke prestanes so doenje i poodmorena ke bides i avtomatski i zelbata ti se zgolemuva...se ke bide samo treba malku vreme...

17. chocolade

chocolade Популарен член

По природа сум многу нестрплива :$ Нека цица прцулчето сега тоа ми е најбитно, па верувам дека пополека ќе се вратам во форма :) :*

18. kallias

kallias Популарен член

A koga da pocneme so sexualni odnosi :) Mislam, posle kolku vreme od poragjajot?
    P.S. Lele kakvi prasanja postavuvam kako se da mi e nepoznato i novo iako mi e vtoro dete, sve sum zaboravila (facepalm)

Sunnny, Eli23 and kristina.k like this.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

И мене ме интересира за после царскиот мора ли да се чека 6 недели? Или може штом прекине крварењето? Цела бременост немавме односи, не ми беа толку збеснати хормоните ко сега :D
    Ама ко што е плашлив мм ќе чека доктор да ни даде дозвола.

Цвет88, Eli23 and kallias like this.
  20. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Jas psole 40 dena bev na gin i mi kaza deka se e ok i moze da si prodolzam normalno so se :) Ali bolkava nekako me plasi mislev na pocetok aj moze normalno e ali eve so sekoj seksualen odnos e isto i nekako suv mi e toj del...Uf neznam dali da si posetam jas pak ginekolog