@kristina.k i jas istoto se mislev haha. @eatpraylove90 nekoj lubrikant da probate pred da pojdes na ginekolog pak. Sum citala deka na baza na voda lubrikantite bile podobri.
Ma kakov seks?!? Zborot koga ke go slusnam kosa mi se kreva...tolku mnogu sum isplasena sto ni na genikolog nejkam da otidam...imav golema epizotomija i seuste mi pagaat konci i oskam nadvoresna bolka kako pritisok nekoj,a pominaa 2 meseci. Ni cela bremenost nemavme a bogami i sega ke se iznaceka. Preterano mi e strav nejkam ni da pomislam...Baska koga se vidov dole...na se mi lici ama na toa sto treba ne...kako da izgubila sekakva forma
Поминаа 6 недели од породување, ја си се осеќам супер. Треба да појдам на гинеколог да ме види и тој. Кога го ставив огледалцето меѓу нозе се разочарав. Изгледа раширено и ја изгубила секакава форма, односно не личи на мојата вагина од пред породување. Ама нели едно цело бебе излегло од таму, секако дека ке е таква деформирана Мене самодовербата ми е намалена зошро цела испукав со стрии целиот стомак, половина, нозе од препони па надолу Ми се чини највеќе поради стриите не ми се сака , едноставно глупаво се чувствувам во своја кожа
За време на бременост а и еве сега одкако родив немам никаква желба за секс..Незнам навистина што ми се случува..Еве веке месец и повеке не сме имале односи мм секоја вечер чека жалниот синко да заспие па да имаме ке чека чека ке види не заспива синко ке си легне..И се ми вели мене ако не ми текне ти не ни помислуваш..Дали некој имал сличен пронлем како го решил..? Едноставно немам никаква желба а не ми е ни убаво..Два месеви сум породена царски и само 1 сме имале и тоа на негово инсистирање..
Нормално е, хормоните сеуште не се стабилизирани. Јас немав ниту потреба, ниту можев првите два и пол-три месеци, а откако почнавме осеќав сувост до шестиот месец откако се породив. Твоево не е ниту нешто ново, ниту проблем. Само треба време да помине.
Dobro be nervozna sum i besna i tazna placam sekoja vecer se porodiv pred pet ipol meseci i edvaj imame odnosi se prasuvate zosto ???zasto sto nesaka da vleze voopsto imam bolki epten mi e suva dolu a sakam epten i koga ke dojde momentot bummm stivnuvam nemozam se osikam kako nesposobna neznam sto mi e ???inaku imame dve deca a i retko imame vreme i koga ke dojdat tie pet minuti sto gi iscekuvame dvajcata jas nemozam voopsto mnogu sum tazna epten placam posle sekoj sex zasto deset minuti predigra i coekot bukvalno se maci da mi go (stai izvinete na izrazot)...stava kondom no vo pocetokot nisto ne osikam ko mrtvak sum ccccc i prikrajot ko treba da svrsi jas togasss digam hormonite heeeelllp ve molam zasto planiram i na psihijatar da odam i da napomenam spijam po cetiri sati samo resto po doma so decata znaete obvrski all day A sakam da si go zadovolam soprugot da mu priredam iznenadyvanje
Da pojdes na psihiatar e dobra idea no prethodno da smenis mislenje. Namesto "sakam da si go zadovolam soprugot ", reci "sakam da se zadovolam sama sebe, da uzivam" bez ni najmalku da razmisluvas na partnerot. Ne e sebicno toa. Mozda ke ti pomogne sama da se opustis bez nekoja cel. Probaj mozda ke ima rezultati. Pojdi do psihiatar pa porazgovaraj si. Sigurno ima nekoe resenie.
Освен психолошки, да не имаш и гинеколошки или хормонски проблем? Отиди на преглед и поразговарај го гинекологот. Исто така може да ти препише терапија за сувоста.
Имав однос после 2 месеци од природен ппраѓај ама толку непријатно и болно ужас. Пробавме првиот пат и се откажавме мн болеше не сакам да се навраќам на тоа .после 2 дена пак и малку подобро и веќе третиот пат онака подобро али чудно.среќа маж ми полека стрпливо и прекинувавме кога не можев страшно искуство. Може дека апстиниравме поради ризична бременост9 месеци.. вие како поминавте првите неколку пати?
Нема врска апстинирањето, ние не апстиниравме, секс до последен ден ама првиот секс после 2 месеца беше "леле мајко" После првиот пороѓај се осмелив за осноси за три месеци, а после вториот за два месеци. Чувството беше исто, болно и непријатно. Се сеќавам после првото дете таква нелагодност имав цели три месеци, а сега ќе видиме колку ќе трае.
Првиот пат после 40 дена.Беше малку чудно ама не болно. А после вторио пораѓај немаше ни 1 месец и беше убаво. Ако ви е болно полека не брзајте сите се различно. Му треба време на организмот на сите органи да се вратата у нормала.
zdravo imam rodeno 2 deca po priroden pat. Posle prviot poragaj seksot bese isti kako i predhodno, no posle vtoriot poragaj (6meseci od togas) seksot ne kako so bese, uste e siroko, ne cuvstvuvam nisto, ednostavno ne uzivam, a i mm veli deka ne e ko so bese... iskustvo od nekoja posle 2 rodeni deca? dali so tek na vreme ke se varti muskulot vo normala ili vaka ke ostani... da kazam i deka od ednata do drugata bremenost 2 i pol god ima razlika