Мм за грев, секоја вечер го гледам, вика аман 9 месеци чекав, сега уште колку треба? Кутриот си легнува тажен, а јас желба нула, ни сега ни пред тоа. Па како што ве читам болки, сувост, непријстност уфф тешко нас. Јас од вториот ден откако се вратив дома после царскиот престанав да крварам. Ама рано е, барем 40 дена да поминат
Има и други начини да го задоволиш. Ако не планирате бебе да. Друга причина не знам, или ако гинекологот ти има кажано така поради х причини.
Јас по породувањето со ќерките бев во ужасна состојба , ми требаа 2 месеци да ми зараснат раните целосно , па да имам однос . Конкретно други проблеми , како болка и сувост немав . Со синко , по 40 дена можев да имам однос уште веднаш ( секако немав веднаш , само уште веднаш се осетив спремна за односи , но сепак чекав ) , не бев многу шиена по породувањето , и брзо и лесно ми зарасна раната .
Неколку месеци од пораѓај поминаја.. Јас желба имам за оваа работа, но се соочувам со "сувост", што е најверојатно од доењето. Од тие што имале ваков проблем, дали е безбедно користење на лубрикант, иако дојам, Water-based.?
И јас исто бев соочена со тој проблем ама има во аптека вагиналети кои се користат против "сувост" 6 дена и после се е океј
6 месеци по породување ми се јави желба ..дотогаш во тој хаос од хормони и цицање не сакв маж ми да го погледнам не па секс да имам.
Сепак се работи за хормони, не можеме да се раководиме кај другите како е. Како прво сите немаат исти порагај, некои имаат трауми со месеци од порагај, болки, не можат да седнат а камоли да помислат на секс. Кај некои хормоните многу побавно се средуваат.
Здраво Еден коментар и прашање. Јас сум породена веќе година и 9 месеци. По породувањето, имавме односи по 4-5 месеци. Доев 20 месеци, и за време на доењето добив по 3 месеци, желбата за секс варираше кога повеќе - кога помалку, а последниве месеци имав само психичка желба, но физички не успевав да се подгреам. Почнав да се прашувам зошто, дали е можно од еден подој, буквално еден, да прави сувост, неможност за однос, па дури и како незадоволство за време на пенетрација. Пред еден месец прекинав со доење, еве овој циклус желбата физички се врати, сексот е поуспешен. Дали тогаш навистина доењето пречеше, ѝ се случило на некоја? Или пак породувањето, хормоните да играа улога? Ама пак ќе речам некои месеци ок бев, некои пак без желба што е нормално, ама сепак година и пол после породување?? Дури ни овулацијата не си ја осеќам ко претходно, а сега со престанување на доење ќе видам наредни месеци како ќе биде Инаку природно сум породена.
Јас се чувствувам исто. 2 месеци одкако сум породена природно. Со првото ми се сакаше неколку дена после пораѓај (не доев), а со второво се уште немам желба (дојам). Градите претходно ми беа ерогена зона, сега воопшто не ги чувствувам на тој начин. Сакам да посетам гинеколог ме фаќа паника. Ако дознаеш некои причини за ваквото чувствп сподели.
Поминаа 13 месеци после пораѓај, уште ја дојам малата, почнав веќе да се загрижувам. Имам желба ама се соочувам со сувост, баш како што пиша, потполно исто ми е Некои одма после месец си се враќаат стара шема, иако дојат. Не знам од што може да биде проблемов, не знам како да си помогнам
Бев на гинеколог неколку пати, се е уредно, нема никаков проблем. Како и да е, најдов решение Сега го надокнадуваме изгубеното време со мм, како никогаш да сум немала проблем, дури поубаво ни е сега Ќе пишам тука што ми помогна мене, можеби некој ќе има иста мака. Мојата мака си ја излечив со мака Спојлер https://sezahrana.mk/корен-од-мака-за-зголемување-на-енерги/ Во комбинација со витамин Е