Krvarenje se Ima skoro 40 dena plus Ako si sechena pa ranata duri da zazdravi ....najdobro posle 40 dena....no ti si znaesh odnosno si go znaesh teloto Dali mozhesh I pobrzo da si seksualno aktivna.
Devojki posle kolku vreme od carskiot imavte odnosi… jas taze sum uste duri 3 nedeli ama od toa sto 5 meseci zaradi serklazot nemavme nisto veke idet krajot na trpenieto … jas imam mnogu malku iscedok ko zolto kafenikavo i tolku a veke i zelbata pocna da se pojavuvat… pa onaka da znam za koga da se nadeva haha
Девојчиња ајде помош, пробавме со мојов после неполни 6 недели од царскиот, ама јас сум бетер него девица кога бев, ако се разбираме... Без оглед на цела претпазливост и нежност, јас не можам да имам односи, како да ми е прв пат, болки осеќам и не ни дозволувам да почнеме и тоа е се зашто воопшто не ни можеме да имаме. Дајте совет, не сакам да ја силам работата да не направам беља. Инаку буквално цела бременост ја истеравме со нормални односи, трето дете ми е, до сега вакви маки не сум тргала...
точно 3 месеца ,ми дојде менс.и после тоа 1 недела но сеуште ме боли,печи (ставаме лубрикант па е ок), ко да ме боцка (често прашувам види конец да не има остаено), едвај влегува (дали повеќе сум сошиена ?-НЗ) , ама добро е кога ќе се навлажни
Porodena sum carski. Seuste ne sme imale odnosi. 20dena pominaa. Nemozam ni da zamislam, cela bremenost nemame radi infekcija. Kako ste pocnale vo ovoj del? Edno Sto sum nenaspana izmorna itn, si mislam deka tesko I bi imale. Soveti?
Не си врши притисок околу ова, кога ќе се чувствуваш спремна и ќе можеш тогаш, сепак рано е уште. Индивидуално си е тоа, ама јас не сакав ни да помислам пред 40 дена да поминат и да отидам на контрола. Откако бев и ми даде зелено светло докторката се опуштив.
Нема совет, кога ќе се осеќаш спремно тогаш, сите различно се осеќаат, јас скоро пред год се породив, на прсти се брои колку пати имавме секс, едноставно не ми е вратена ни желба, ниту хормони ми се средени оти немав менструација до пред месец, преморена сум и имам енергија само за малце интимност у вид на гушкање, бакнеж и тоа е тоа. Не велам дека е правилно ама нема правилно и погрешно за секс после пораѓај. Маж ми се жали понекогаш ама навикна, секако и он е преморен и плус со друга дијагноза која му го намалува либидото па се погодивме некако. А ми фали секс, ми фали сексуалниот живот од предходно ама не си ставам притисок, ќе се среди се и ќе ни се врати пак интимата со време. Не си ставај ни ти притисок, за почеток доволно е малку пропратна интимност за да ти се врати желбата, секогаш кога имате малце време посветете се еден на друг.
Има и други начини да се задоволи не е само со пенетрација. Ако и е забрането поради инфекции, поради тоа што има болки и слично значи треба да почека. Ама не е ок и мажот да се остави една година да чека. Не рекле џабе кога се земаат маж и жена стануваат едно. Ич не ги разбирам овие што пишуваат нека трпи или нека го издрка. Ако се толку себични спрема свој маж можам да замислам какви се со други луѓе.