Ако нема почит спрема жената која за малце ќе умреше за да му го роди детето, нека оди, не можам да го спречам, ама среќа па не најдов партнер на кој сексот му е на прво место во животот. Жалам ако твојот е таков. Раѓањето дете и постпородилен период е сосем оправдана причина за чекање исто како и инфекција. Пак ќе кажам жалам штом задоволството на мажите во е побитно од тоа да заздравеете психички и физички.
Ако мажми е среќен среќна сум и јас. Тоа што сум родила не значи дека треба да го оставам да чека и да трпи само затоа што сум родила. Ич не создавајте семејство ако сте толку себични. Уствари ќе ви се врати по глава. Како што рече членката погоре, затоа ќе одат по швалерки. И пак ќе напоменам, не мора да е пенетрација.
Јас 3 месеци после царски немав ни желба од се вкупно (опоравување, навикнување на новиот живот со бебе, ненаспаност итн.) И после 3 месеци на прв обид за однос и прекинат веднаш поради плачки од бебето...се зачнало второто. Што е многу ризично пред се за тебе. Така да чим си со царски, кога год да одлучиш т.е. посакаш (во првите година дена до две), заштита користи си. Фала му на Господ ја истерав бременост и родив живо здраво дете ама само јас си знам како поминаа тие 9 месеци, што од здравствен аспект што од психички, односно од страв поради преголем ризик. Малку забегав од темата ама со најдобра намера
Да фала богу маж ми е среќен што сум жива и што има дете и тоа му е доволно. Поголема несебичност од тоа да ризикуваш живот за да создадеш семејство со некој нема, ама ти како сакаш сфати. И на крај роди дете па ќе збориме после. И пак ќе ти кажам, жалам што имсш таков партнер кој оди по швалерки ако не му пружаш секс некое врем. Жалче.
А што очекуваш од членка што сите мислења и се врзани околу секс , од орален до свингери до снимање за време на секс Не вреди дискусија на ваква тема со неа пошо очигледно нема ни родено
Абе тоа се у ред, нека си биде она пак заинтересирана за секс, јас пред да родам имав доста активно сексуален живот, гарантирам дека повеќето работи што ги имам правено 80% од луѓето ги немаат, ама ете родив и моментално преоритет ми е да заздравеам и да се фокусирам на бебето и тоа е нормално. Што е тоа форсирање на мајки да ги задоволиле партнерите најбитно било. Ужас.
Па нема нешто посебично од тоа да бараш секс од штотуку породена жена. Како жени треба да сте свесни и едуцирани што се случува со женското тело и психа после пораѓај, место на женски форум да советувате брзо брзо да им дадат на мажулињата за да не тргнат по швалерај. Бедно.
Браво. Многу се согласувам со ова. На ниедна жена после пораѓај а богами и во првата година на бебето не и е дојдено до секс, таа е природата на сите животинки на оваа планета. Ама на нас ни е всадено во глава дека мора да му дадеме се шо ќе посака на мажот, наместо на мажите да им укажеме да не бидат себични, да помислат некогаш како му е на другиот. Ама џабе, тука нема да наидеш на разбирачка оти како шо кажав, всадено ни е во глава дека требансекоја желба на мажот да се исполнува и дека секогаш он е во право.
Јас бев природно па после неколку месеци бев спремна. И физички и психички. Немав сврзано до 6 месеци 3 часа сон, а да не зборам дека долу бев отечена, па хемороиди болни до бесвест. Не прашувај и не си ставај психички терет дека мораш и ти, затоа што реално овде некои и во првите 20 дена имале. Ама затоа што биле спремни. Секој е различен, телото низ што се ни помине, хормони едвај почнат после година да се средуваат,нов член во семејство, поголеми обврски, грижи, а капак на се само слушаш мајката мора ова, мајката мора она. Мајката единствено мора да се грижи за себе и за дете, се останато е во втор план.
И после пораѓај, ама и за време на бременоста е еднакво себично да се форсираат односи, а или едноставно жената несака, неможе или е забрането. Не сите мажи го имаат во паметот тоа и го разбираат. Една девојка 3 пати имаше спонтан , бидејќи маж и како ненаситно куче ја тераше на односи секој ден. Жално , грозно , себично…
Дали сте имале проблем со болка при однос во внатрешниот дел? Поминати се 2 месеци и рана од епизиотомија заздравена ама сепак односите болни и со по некоја точка крв
Нормално е, мислам дека нема некој што не осеќа болка подолго време безразлика на начин на раѓање, јас имав прв пат после 6м некаде и пак ми беше болно иако со царски. И дури сега ете година ипол знае чат пат да ме здоболи или да ми е непријатно, одам редовно на контроли, се е во ред ама болката е присутна.
да, нормално е, поминува после одредено време, мене ме болеше со месеци, a чекав 5-6 месеци за прв секс после пораѓај