Благодарам за убавото мислење. Невин да бев немаше вакви благослови да паѓаа на маса.. алелуја Иначе да, се чувам, у спротивно ќе ме славеа тука као квази бог.
До кога со темава бе луѓе? Но не сте вие виновни, виновни се вашите родители со нивните конзервативни ставови и мислења кои што ви го имаат набиено тоа во тие ваши главчиња. Уште колку години ќе живееме во ова конзервативно општество полно со предрасуди? Од "грижата" на мама и тато за тоа што смее и што не смее, за нивното ангелче да искочи на "правиот пат" страда цело наше општество. Никој не се раѓа со предрасуди. Поздрав.
Stvarno ne sfajkam ,mashkive shto ne se nevini shto baraat nevina devojka ,zoshto ? neka mi objasni nekoj
Значи убаво ви кажа Вајлд.... Дунда не давате никому, ваша си е!!! Ако на дундата и се присака секс, и давате неа задоволство, а не на машкото. Ако имате секс само за да задоволите некој што ЗАСЛУЖИЛ, а не оти вас ви се сака, тогаш, според мене, тоа не е ништо подобро од силување. Кога ќе сфатите дека сексот е задоволување на потреби подеднакво и на мажи и на жени, тогаш ќе биде полесно и нема да се тропа на ваква тема толку. Се додека сметате дека дундата ви е бисер,цвет, и сл. и дека ја давате некому за да се задоволи, ништо не сте постигнале во животот. Не знам зошто мислите дека на мажот му се сака, а на жената работа е да му удоволи, ама ако заслужил,.т.е. ако ја сака и ако ја почитува. Нели ви се сака и вас, нели си удоволувате самите? Може звучам вака глупо, не знам.... ама ми звучи како уште од деца да ви трубеле дека женско да има секс е погрешно, мажите можат, треба, сакаат, ама жените мора да се чуваат, за да имаат поголема вредност. Ви всадиле во главата дека сексот е машки кејф.
Ako ova e napisano za mene moram da se ogradam poradi toa sto toa e moj izbor, stav, i razmisluvanje nikoj mene mi nema nabieno nisto vo glava, jas sum dovolno vozrasna i zrela za da nosam odluki za mene i mojot zivot kako i na koj nacin ke go ziveam.
Ако е сеуште невина на 22 години и кажува дека се чува за правиот човек (не за брак) ја правите заостаната. Ако имала односи со неколку партнери ама одеднаш и текнало дека ќе се чува за брак, ја правите чукната. Ако се чува за брак невина, глуми лудило. Ако не се чува за брак, веќе имала неколку сексуални партнери, ороспија е. По темава и по мислењата крајот не ви се наоѓа. А за бисерите, шта речи...
Сексуално исфрустрирани се и немаат доверба во своите сексуални способности. Жена која е сексуално активна знае што сака и како го сака тоа нешто, додека невинава ќе го гледа како Бог. Его трипови.
Алудирав на мажи кои имаат мислења дека жените кои имаат однос пред брак се курви, искористени, лесни и слично. Познавам лично другарка која една година не и призна на мајка и дека имала односи со дечкото, откако се реши да и признае беше осудувана од мајка и и нарекувана со најгрдите зборови. После тоа нормално имаш трауми дека не вредиш, дека си искористена и ред други глупости. Во таа конотација мислев дека сме конзервативно општество. Секој има право да одлучи за самиот себе, а не друг да одлучува за него. Доколку ти си одлучила/се осеќаш така и ти ствара мир, тогаш јас сум среќна за тебе.
@Snowflake97 I za Mene e haha e, sekoj seksot ne go gleda Kako "davanje i zemanje polovi organi" ili prosto razmena na fluidi, tuku Kako emocii, cuvstvstva, del od sebe se spodeluva, isklucok -avanturi. A "zaslugata" e obostrana rabota pa, koj Kako sfakja toa e negov-nejzin izbor.