Ми се верува, штом ти велиш дека немаш секс, нека биде така. Чудно дали е? Збунувачки е. Нема ниту едно логично објаснување зошто би имала секс па потоа би престанала да имаш секс со истата личност. Е уште почудно е што и на типот тоа му е океј. Принцип? Објасни каков е тој принцип? И уште колку време ке се мазите? Ама види кај лежел зајакот, они веќе имале секс, ама и текнало дека веќе е доста и ке апстинираат до брак. Барем она ке апстинира.
Ако сакаш да знаеш исчитај ги сите мои мислења можеби ќе разбереш. Не можам по сто пати да се повторувам. Баш ми е мило (за вас кои ме цитирате) дека сте задоволни од вашите сексуални животи(претпоставувам) И јас сум среќна во љубовта.
Генерално јас би очекувала луге кои немаат секс да мастурбираат, е сега ти можеби не , но партнерот скоро сигурно да . Дали тоа ја менува твојата слика за него, религијата не дозволува мастурбирање ако апстинираш? Сузбивате физиолошка потреба сепак.
Абе едно е да влезеш во врска со идејата дека нема да имаш секс во брак, ама да се изнаебете па да кажеш "доста ми беше" ми е сулудо и не верувам дека некој партнер толку едноставно би го прифатил тоа. Прва мисла секому би му било дека нешто не чини, нешто се променило, отишла врската по ѓаволите. Ама вие си знаете, големи сте...
Д ангел, кажав веќе дека мислев дека ќе се разделиме после ваквата моја одлука иако не одлучив од ведро небо и преку ноќ , и разговоаравме многупати за тоа. Ако нешто не чинело слободно можел да ме остави и порано, а ако не му чини може да ме остави и сега. Јас стварно не знам што ви е чудно. Луѓе денеска се разделуваат на секој чекор, се разделуваат луѓе после 10 години врска, после години брак, некои се разделуваат по еден месец брак а биле претходно во врска долго и секакви други случаеви. Јас бев спремна на се. И најнормално дека сум среќна и сега бидејќи не очекував ваков продолжеток воопшто. А иднината не знам што ми носи.
Ок, еве пробувам да разберам. Зошто се одлучи на таков чекор? Се осеќаше грешно после секс, нечисто, како да правиш нешто погрешно ?
И за мене првиот најарен беше. Му дигнав акции до плафон, уште си мисли човекот кој знае каков бог на сексот дека е. Сега кога споредувам со викам Анѓо глупа, појма си немала ти што е секс
А мажи? Или не важи за нив (вас)? Многу се знае да се кажува за девојки кои имале повеќе од еден партнер, а малку за мажи со повеќе од една партнерка. Оставете ги луѓето да живеат како сакаат додека не повредуваат никој.
Несигурност нема врска со конзервативни сфаќања, јас сум конзервативен дечко и не сакам да се мешате во мојот лајф стајл. Не планирам да се женам ама ако биде брак пред 40ти би земал невина избраничка. Во 40ти дај што даш, стар ерген не е во позиција да бира. Али ако не се оженам до 40-42 што ќе се женам по тоа. Можда и во 40ти ќе се падне 25-30 годишна невина премија али знам дека е неверојатно.