Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? Ни на крај памет не ми текнува да се сексам со бившиот !!! Ах леле сега се сетив дека имаше еден негов таков предлог некој месец откако се разделивме. Фриииииик !!!
Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? добра работа .. само треба да знаеш да си ги исконтролираш чуствата и нема да ти биде лошо ни да се осеќај грдо ... тоа ќе биде само “за добра стара времена“ и еден добар помин а и да има по некое чувство не е на одмет сепак секс без чуства не иде убава работа од искуство кажано
Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? Тешко дека некој ќе се изсекса со бившиот и дека нема да се вовлече сам во проблеми! А проблемите ќе бидат чувствата кои ќе се јават! Дури мислам дека и самата желба за секс со бившиот значи постоење на чувства кои би пламнале после односот! Ако не постојат љубовни искрички најверојатно никој не би се ни осмелил да легне со бившиот, мислам дека ако не го сакаш бившиот тогаш го мразиш, а би легнал ли со човек што го мразиш????? Ретко кој останува рамнодушен кон бившиот, некои се со љубовни емоции кон поминатите дечковци, а други пак се со омраза и желба за одмазда кон поранешните дечковци! Мислам дека на секс со бивши дечко би се осмелиле само оние кои сеуште имаат скриени чувства кон бившите! Можеби некој ќе помисли дека е без чувства кон бившиот, ама секс без чувста??? Може ли да не задовли таков секс? Или се’ зависи од тоа како се ужива во сексот, некои на сексот гледаат како на потреба која треба да се исполне за да се задоволи тој сексуален нагон, за други пак сексот е потреба во која се внесува чувста, самиот чин произлегува од чувства и се завршува со збогатено искуство и повеќе чувства! Јас не би си го збогатувала своето животно искуство на таков начин...
Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? Лоша идеја е според мене нели таа врска со тој човек завршила со некој причина и има ризик повторно да се појави љубов и повторно да бидите повредени и ако сака нешто да има со вас нека има прво врска па после секс зошто да му бидете секс играчка ...
Глупости! Кај ми бил паметот тогаш? Уште една моја глупа фантазија... Ма шанси нема . Инаку секс со бивши-од искуство не ви препорачувам. Тој бран емоции кој е заталкан негде, излегува не површина и се започнува одново. А зошто? Зошто двапати да преживуваме едно исто нешто, за една вечер? Тој пак нема да биде ваш, зошто да се чита повторно истата книга кога и се знае крајот? Ќе патите многу, не е се така едноставно! (барем кај мене не беше) А ако го имате преболено и сакате забава, слободно. Барем си знаете на сигурно сте си
Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? Вртење во круг. Тешење дека сепак имаш некој, а уствари не си способна да си најдиш подобро. Пошто очигледно штом ти е бивши некој, не бил доволно добар да ти е и сегашен.
Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? Иако знам дека и самата би го направила истово, ако еден ден раскинам со дечко ми, ВООПШТО НЕ Е ПАМТНА ИДЕЈА
Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? Заклучок - ај земи си вибратор или сама си се задоволи. За да легнеш со бившиот или имаш нерасчистени емоции па се тешиш самата себе си, или свесно сакаш да си направиш проблеми. Изборот е твој. Според мене, не е паметна идеја
Колку ви е паметно да се сексате со бившиот? Ама ич не е паметна идеја.Чак што више е многу многу ризична по моите емоции!!!Нема да можам да си тргнам по патот до нов човек се додека се сексам со бившиот, ќе си бидам заглавена во некоја надеж дека можеби ќе се оправат работите, а најверојатно нема бидејки се ќе се сведува на секс партија, и така ќе си тапкам.Не би сакала да се вовлекувам во таква комбинација.Затоа и го избегнувам бившиот како ѓавол крст, бидејки тешко му одолевам.
Зарем мислиш дека постот ќе ти биде одобрен од македонскиот менталитет што тегли корени уште од капиталистичкото владеење и патријархалното воспитување? Don't think so.. мислам дека си доволно зрела за да знаеш дали ќе можеш подоцна да се помириш со фактот и да го надминеш тукашното гледање на тие работи..Како некој вид потценување..која е логиката кога некој мисле дека си доволно вредна па дури и да мора да плати за тебе да се потценуваш на луѓе кои го делат тоа бесплатно. сепак тој е оној што е ставен тука во потешка положба.. да се доведе до таа ситуација да плати за жена.. Сите кога се поврзе сексот и пари гледаат проституција... има голема разлика бидејќи сметам дека проституцијата е професија како и многуте други некои гледаат задоволство некои само си ја вршат работата.. а друго е да зграпчиш една шанса абе ајде.. не оправдувам но не ни критикувам твое тело, твој избор.. сексот е природна работа и негледам која е тука таа морална пречка..
во претходниот попст ептен ја иступив ама тоа беше поради неколкуте коментари само сакав да прашам една работа како е можно значи дечко ти да ти понуди такво нешто? и зар не беше невина ..
bubbles, времиња се поминати.... обрати внимание на датумот горе лево-кога се праќани постовите пс. не се сложувам за секс со бивши.
Оф топик, кога во македонија имало капитализам порано?? Сега сме во таканаречен транзициски капитализам. Аман деца зар не учите историја?? Инаки јас немам против за секс со бивши. Никогаш не вели никогаш. Лично не ми се десило ама ко воли нек изволи.
Sex with the ex мора да има непосредно после раскинување. Не знам зошто, но постои некое вакво непишано правило. Диво, лудо, возбудливо, животинско...секс на екс наречете го, нема да погрешите Но потоа? Секс со бившиот? Е не благодарам. Барем за мене не. Имам некоја „маана“ - автоматски штом завршам некое љубовно односно емотивно поглавје со некој тип, престанува веќе физички да ме привлекува. Значи јас кога ќе раскрстам со него - настанува крај. Во смисол не можам сега во моментов да се замислам со билокој бивш - освен со мојата прва љубов, ама со него сум била само на лапање да се разбереме и тоа во 7мо одделение Затоа не можам да го разберам концептот „љубомора заради бившата“. Море сите девојки можат да се среќни да ме имаат мене ко бивша на нивниот актуелен алооо! Нит им го крадам, ниту ме привлекуваат, ниту пак правам ујдурми пошто и да сакам ко прво не сум таква а ко второ - повеќе не ме привлекуваат бившите. Тоа ти е
Сум имала , не дека не, ама не би ви го препорачала.Не дека нема да си поминете убаво тоа сигурно ќе биде така штом веќе ќе се решите на таков чекор најверојатно е поради тоа дека ви било убаво и предходно, туку кваката е дека сите емоции има шанса и тоа голема да се распламтат повторно и што на крај? Најверојатно ништо спешл!!!Некој ќе си остане со повторно повредено срце а некој само ќе си помине убаво.Е сега мое мислење е дека ние жените сме претежно од првоспоменатата категорија- значи опет скршено срце.Барем кај мене така се случи, само повеќе и повеќе си се навлекував на г*вна ситуацијата.Затоа јас повеќе НЕ!!!
Ама затоа многу добро следам вести фала на информација .. А во врска со капиталистичкото владеење мислев на времето кога бевме под нечија диктатура поточно под турска кога имаше две класи управувачи и потчинети мислам дека правилниот збор би бил феудализам ама битна беше поентата за примитивните сфаќања уште од тоа време.. Само критики, македонска работа.. И да стварно оф топик ама имаше коментари кои доста ме иритираа.. П.С. Секс со бивши не е препорачливо бидејќи кога на нешто е ставено крај зошто би почнале пак од почеток.. А да беше добар ке траеше..
Па јас не би. Тоа што било порано, нека остане во минатото. Така би било подобро и за двајцата. Зошто да се навраќаме на нешто што завршило, на нешто што нема иднина? Убаво ни било додека траело. И знаејќи се себеси, колку сум емотивна, ништо чудно да се разбудат и некои стари чувства. Затоа не би ризикувала.
Не е ова за мене, ма јок... Шта је било, било је, живот иде даље... Ако вредел дотичниот немало да биде бивши, ќе бил сегашен, актуелен... Дури ни одличниот секс не ми изгледа како добро опрадување за повторно навраќање на минатото, поготово не во случај кога и двајцата имаме актуелни партнери. Ова ме асоцира на онаа фразана "тек кога ќе ги изгубиме некои работи сфаќаме колку вредат" ама па ни тоа не ми држи вода. Во секој случај не, незнам ни јас што филозофирам толку.
Секс со бившиот?!?! Па ние додека бевме заедно (а тоа беше многу одамна) не се сексавме па сега ли да ја правиме таа работа! Нити знам каков е сексот со него, нити можам да го замислам како би се одвивало тоа дејствие, нити пак ме фаќа мерак да пробам! И не сум сигурна дека е правилен избор да се има секс со бивши, заради чувствата кои мислам дека лесно би се јавиле и едната страна би била повредена! Или не? Можеби може да се изведе некако а да нема повредени туку тој секс да биде само искуство плус во животот ?!?!