Секс со бившиот е една од најлошите работи кои може да си ги направите на себеси. Подобро е да имате секс со некој нов партнер отколку очајно да му се враќате некому со кого веќе сте прецизирале крај на врска. Бесмислено е, посебно ако го правите за да го придобиете повторно
Најолемата грешка што ја направив е што имав секс со бившиот.по толку време имав секс со него и ми се врати ја старите чувства!помош не знам што да правам
Имавме непосредно откако раскинавме, но сега откако помина една година, нема шанси тоа. Тој би сакал, тоа знам сигурно, но јас со него никогаш пак нема ништо да имам. Не се навраќајте на нешто што поминало!
Сакам и би сакала да имам со него секој ден по неколку пати, но залудно кога не вреди како човек. Можам само да си замислувам, т.е. да го замислувам кога се самозадоволувам ништо повеќе.
Нема потреба,ако било се во ред немал да биде бивш и сексот би бил постојано дел од заедничлиот живот. Повеќето се навраќаат на секс со бивши зошто делува сигурно веќе познатото,ама нема никава вреднос.
Ја не би имала секс со бивш,со право е бивш затоа и така се викаат,тие што ми раскинале или сум им раскинала со причина се минато
Сaкaм, нo не си дoзвoлувaм. Не се пoнижувaм некa oстaне неoствaренa желбa. И тaму кaј штo си е -вo минaтoтo. Иaкo немaме пaртнери.
Сексот колку што може да раздели двајца толку може и да зближи повторно.Мое мислење е да не се навраќа назад за да не се створат повторно чувства кои може биле со тешкотија пикнати под чергиче.Дефинитивно не
Ризични се вакви работи, зошто плиткиот мозок на вaшиот бивши дечко ќе му каже на неговата долна глава со која навистина размислува и со која донесува моментални одлуки дека вие се уште го сакате, трчате по него, не можете без него. Вие и да побарате од него само еден интимен чин, тој вас ќе ве направи жртва иако во ситуацијата тоа не е така. Не се враќајте таму каде што не одело, направете место за некој нов во вашиот живот.
..јас се извинувам што сум машко и што морам да ти кажам дека некои мажи се малку поразлични од твојата престава со која генерализираш.
Има ли поголемо понижување од тоа да ти е бивши а да му дозволиш да си го прави ќеифот со тебе? Според мене нема, секс со некој што не си во никаква врска некако и да го разберм, ама секс со човек со кој си раскинала а сигурно за тоа имало добра причина да пак сексуално општиш со него тоа ми е тотално сулудо. Ако можеш да споделуваш чувства, да се бакнуваш со него, да општиш... тогаш зошто би бил бивши а не сегашен? Некој ќе рече зошто чувства може секс без чувства? Извинете ама јас таков секс не познавам, тоа повеќе ме потсетува на проституција отколку на водење љубов, јас ако не чувствувам ништо за таа особа не би можела да го бакнам а камо ли да бидам интимна со него. Да одговорам конкретно, не ми се има случено и не верувам дек ќе ми се случи да имам секс со бивши, толку ги мразам што ни на улица не би сакала да ги сретнам. Не верувам во она дека може да се остане во добри односи и воопшто во комуникација со бившиот а камо ли нешто друго.