1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс со женско: да или не?

Дискусија во 'Секс' започната од malecka15, 29 ноември 2009.

?

Би имале ли секс со жена?

1. Да, би сакала да пробам

1.029 глас(а)
    44,5%
  2. Не, никако

1.053 глас(а)
    45,5%
  3. Веќе сум имала

230 глас(а)
    9,9%
  1. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Машкото и Женското се створени еден за друг, се зависи како ќе си ја наредите.. секогаш паметот на секоја женска оди кај тоа што и е забрането т.е секс со женско органите се створени за да влезе, и да прими машките ги имаат тие што треба да дадат, женските што треба да примат и неможе некој да ми каже тука дека сексот со женско бил подобар од сексот со машко, седи во тоалет маструбирај и ете ти секс со женско :) се зависи од страста, и имагинацијата која ја креирате во вашите глави инаку сексот со машко е незаменлив затоа што така е створено :)

На Valentina.Vaki и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  2. Forever18

Forever18 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Дада сакам да пробам дефинитивно :D

На Jasminkabibibi, Janina и Teen.girl-18teen им се допаѓа ова.
  3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Consultant, морам да ти го разглобам мислењево. Не знам на кој основ се правиш експерт кога пред се, не си женско, за другите интимности, не навлегувам.

Wow |( Од кај ти е тероријава на промаја со влегување и излегување жити се?
    Да не мислиш можеби дека и мастурбацијата е нешто нелогично пошо (да се изразам со твој речник) ни примање ни давање има? :^)

Да, баш тука може. Ете гледаш некои девојки се изјаснале. Сврти некоја страна поназад.
    Лезбејски секс нема врска со маструбација, тоа барем од порничи би требало да го знаеш.

Ова ти е единствена реченица во цел пост што ти држи вода. Во право си. Важна е страста, а дали неа ќе ја разбуди личнот од ист или спротивен пол е друга работа.

А кој тоа стварал? Кажуваш дека секој секс со машко е неверојатен само затоа што е со машко?
    И патем, ако функционираат истополовите бракови? Пак ќе ти посочам, прочитај некоја страна уназад, многу девојки го замениле, што значи заменлив е.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ајде ве молам не се правете многу паметни со непоткрепени муабети од 14ти век, како за на пазар. :!: :!: Барем не во теми каде што стварно не можете да дадете мислење, освен ако не сте во штикли.

На Mila.T22, moni24 и crimson им се допаѓа ова.
  4. Victim

Victim Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Овде бар ја нема WannaBEMamma да ми држи предавања за тоа што ми се случуваше и да ме прави сценарист уште на 20тина години.. инаку, ние имавме секс 3 пати и секојпат беше нешто најубаво на светот.. ги нема типичните машки проблеми за прерано сфршување и може да трае all fuckin' night long .. плус, нежноста што може една жена да ја пружи на друга е нешто најубаво на светот.
    П.С. порано денеска го завршивме нашиот однос поради тоа што не сум сигурна што точно чувствувам.

5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.089

Луѓе со ограничени типични провинцијални балкански сфаќања. Не се труди да им објасниш, живот надвор од маргините поставени од прмитивното општество нема.

На Madam-A му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Има разлика од закон на природата и примитивни сфаќања. Разликата е огромна. ;)

Ако сме сите толку „модерни“ не знам што ќе стане од светот и човечката популација.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sajonaramucaca

sajonaramucaca Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    ....уствари човекот е во право ама ако збори за оние помодарките бисексуалки....со лезбејките е друг случајот..... и уште нешто, на вас така напредни и неограничени не ви личи да дискриминирате и да оставате така навредливи коментари :) .... али очигледно не сте толку напредни како што си замислувате.... :D

На Consultant му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    1. Ај те молам да ми посочиш каде сум навредила некого.
    2. Кои се тие помодарки бисексуалки? И што се тие поразлични од лезбејките?
    3. Не станува збор за напредок или не па за да речеш дека се замислуваме напредни. Тоа си е лична определба. Нема напред/назад/дијагонално... А за неограничена - да сум. И си стојам зад тоа. Што има да ми пречи ако некој си прави што си сака?

9. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    ај читај поубаво што сум напишала а прочитај поубаво и ти што си напишала и не ми се правдај зашо јас барем не осеќам потреба тебе да ти се правдам.... помодарките ако не знаеш што се и каде се значи не живееш во денешницата и на оваа планета..... читај, истражувај и ќе ти се разјасни што се лезбејки и колкава разлика има од нив до бисексуалноста на некои

10. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    :D Не ти се правдам. Зашто би ти се правдала? Ти ја почна работата со цитирање па ако влегуваш во дискусија те прашувам да ми појаснеш работи што не сум ти ги разбрала од постот. Прочитав и не те разбрав. Што те кошта да објаснеш што си сакала да кажеш ако нешто си сакала. Не е тоа правдање. Затоа најкултурно те замолив ти пошо еве ти живееш на оваа планета во денешно време, да ми кажеш што сакаш да кажеш со помодарска бисексуалност жити се. Еве и линк прати ми ако сакаш. Јас прв пат од тебе го среќавам поимот. И мислам дека ако веќе нешто си пишала заслужуваш да бидеш разбрана, ако не мислиш ти дека треба да пишеш конкретно и разбирливо мислење, онда во ред - муабетот го завршуваме овде па секој со своите ставови...

11. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    ...без навреда ама линкови и дообјаснувања не му се потребни на секого за да разбере нешто.....кај беа бисексуалките пред 50 години :) ....такво нешто на 99% не им паѓаше на памет....денес секоја трета на форум каде се сите анонимни искажува такви некои афинитети..... помодарство ради медиумска пропаганда :) ..... лезбејките се друга работа и има врска со генетика веќе, ама за тоа и читање ќе ти заврши работа ;) и нема потреба нечии ставови да ги нарекуваме пазарски муабети или некого да го нарекуваме примитивен и ограничен затоа што има поинакво мислење кое па вие не можете ни да докажете дека не е точно и во недостаток на аргументи користите навреди, епа не е океј :)

12. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Епа како може бе маж да кометира дека сексот со машко бил прекрасен и тоа од женски аспект. Не може да се стави во женска кожа > муабетот му е без основа > муабетот е пазарски. Тој може да каже дека тој мисли така,а не овде да продава памети :!: Ако сака да си каже нешто како машко, слободно, ама тој кажува во име на жените |( .

Мојот став дека бисексуалка не се станува ради помодарство изгледа не ми дава да ти ја сфатам поентата. Според мене друго е тоа што некои си мислат дека се бисексуалки и пробале 1-2пати со девојка. Бисексуалка е кога чувствуваш привлечност за двата пола, а не ти текнало еднаш па ајде си се излапала со другарка. Е тоа „мангупарење“ за привлекување внимание (под што веројатно ти подразбираш: помодарски бисексуалки) мислам дека не е бисексуалност, затоа не сфаќав што сакаш да кажеш, ма да нема везе..

13. MiaCherry

MiaCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    5
    Јас на пример сум ЗА, кога би имала прилика.. :lol: :angel:

На Desi1991k, Teen.girl-18teen, EvaB и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101

Како прво, сакав да те поздравам Мадам-А и ти благодарам за благите критики.

Твоево разглобено мислење што се справаш со прерасуди незнаејќи со доктор ли пишуваш, со психијатар ли, гинеколог ли или било што како што ме нарече дека не сум женско јас многу бев јасен на моето лично мислење и како прво не ти се обратив ни тебе ни на никој само си напишав што јас како машко мислам а ти доколку сакаш да пробаш секс со женско тоа твое лично право е колку што е и моето мислење што го дадов тука :)

Теоријава што ја нарече "ПРОМАЈА" тоа е системот како функционира сексот а маструбацијата што ти ја нарече како нелогично како прво не е здрава, а како второ стануваш зависник на тоа и немаш воља да ја задоволуваш обратната страна сепак ќе се вратам на системот Адам и Ева значи за тоа не створил господ и за мене секоја секс XX со XX ili pa YY со YY е болест според сите светски анализи направени досега од 7 милјарди народ да кажеме еден милјон се прогласени како хомосексуалци неможе сите да грешат само хомосексуалците да се во право базирајќи се во сите аспекти сакаш здравствен, религиозен, демократски, комунистички, социалистички како сакаш свати го тоа секогаш било и ќе биде забранет :)

Ти доколку не си верник, затоа што последното прашање што ми го постави: "КОЈ СТВАРАЛ?" значи господ нас не створил, ако тебе ти е потеклото од мајмун тогаш се чудам што си станала пре-многу-писмена за да сурфаш на интернет! :)

Поздрав, се извинувам ако нешто сум те навредил мислам дека ја сум дипломат според моето искуство и долгогодишно однесување со "Луѓе" тоа под наводници затоа што Аристократ една вечер земал еден фенер и излегол сред плоштад на тоа време и викал "има ли луѓе тука?" сите го гледале и се чуделе што му е на овој лудак, фактички сите тие биле во форма на луѓе а односно внатрешноста им била мајмунска :)

15. sajonaramucaca

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    461
    Консултант....аман избриши го мислењето сега срам ми е што те одбранив :( .... ако пишуваш нешто користи аргументи и факти....Адам Ева и тој со фенерот што не го знаеш како се вика правилно |( немаат врска со темата...
    Мадам А....ти што мислиш оваа тема не е резултат на помодарство?? ;)

16. brancetoo

brancetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    42
    Да би имала со девојка секси убава искусна како мене чисто од искуство а и поради тоа што навистина имам таква скриена желба во себе... и мислам дека тоа би било супер :$

На BoyL и EvaB им се допаѓа ова.
  17. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Благодарам сепак, што се обиде да ме одбраниш но ја не сум за тоа тука :)

Аргументи? зар се малку тие што ги спомнав? :)

Сепак еве ти и аргументи:

Like most sexual activity, lesbian sexual activities can carry risks of sexually transmitted infections (STIs/STDs), such as genital herpes or other pathogenic infections. When lesbian sexual activity is of a non-penetrative nature, the risk of exchange of bodily fluids is generally lower and therefore the incidence of transmission of sexually transmitted infections is also relatively low,[32][33] especially when contrasted by penetrative sexual activities between heterosexual or gay male couples.[34] The use of the same sex toys by more than one person increases the risk of transmitting such infections.[34][35] Though the risk for HIV transmission from lesbian sexual activity is significantly lower than it is for HIV transmission from male-to-female and male-male sexual activity, it is present.[34] HIV can be spread through bodily fluids, such as blood (including menstrual blood), vaginal fluid and breast milk, or by oral sex if the person has cuts or sores in her mouth or poor oral hygiene.[32]

The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) did not recognize female-to-female transmission as a possible method of HIV infection until 1995. The CDC reported there is little data available regarding the risk of spreading sexually transmitted infections between women.[34] However, the CDC states that pathogens such as metronidazole-resistant trichomoniasis, genotype-concordant HIV, human papillomavirus (HPV, which has been linked to nearly all cases of cervical cancer) and syphilis can be spread through sexual contact between women.[34] While the rates of these pathologies are unknown, one study showed 30% of lesbians and bisexual women had medical histories with sexually transmitted infections.[36] This does not mean sexually active lesbians are exposed to higher health risks than the general population. Health Canada noted "the prevalence of all types of HPV (cancer and non-cancer-causing) in different groups of Canadian women ranges from 20%–33%" and an American university study found 60% of sexually active females were infected with HPV at some time within a three-year period.[37]

The American Family Physician suggests that lesbian and bisexual women "cover sex toys that penetrate more than one person's vagina or anus with a new condom for each person" and to "consider using different toys for each person," to use a protection barrier (for example, a latex sheet, dental dam, cut-open condom or, plastic wrap) during oral sex and to "use latex or vinyl gloves and lubricant for any manual sex that might cause bleeding unprotected contact with a sexual partner's menstrual blood and with any visible genital lesions".[35] However, there "is no good evidence" that using a dental dam reduces STI transmission risks between women who have sex with women; studies show that using a dental dam as a protection barrier is rarely practiced, and that, among [women who have sex with women], this may be because the individuals have "limited knowledge about the possibilities of STI transmission or [feel] less vulnerable to STIs [such as HIV]".[8]

http://en.wikipedia.org/wiki/Lesbian_se ... alth_risks

На sajonaramucaca му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Воопшто немам никакви предрасуди за соговорникот и токму затоа што не ми е ни битно од која бранша е истиот. На мислењето му пристапувам чисто ради неговата содржина и воопшто не ми значи дали е напишано од доктор, космонаут, некој без факултет или други титули.
    Не ми се обрати мене, ама јас ти се обратив тебе зашто ти се потруди да делиш памет. Не го оспорувам јас твоето мислење ни најмалку. Секој си мисли што си сака, ама кога некој сака да го наметне своето (како ти што ги искара девојките на темава) а при тоа не може да каже од сопствено искуство е тоа не можев да го премолчам. Мене ми пречеше фактот што машко напиша таква работа ( а не лично ти), работа која може само жена да ја прокоментира достојно, а особено ми пречеше моментот кога проповедаше како било правилно. Јас барем не знам за закон кој забранува таква работа и според тоа мислам дека секој има право да си го избере правилното за него.
    Ние жените можеме да ви кажуваме ли вас мажите со кого е поубаво вие да споделувате интима? Не. Како вие, така и ние можеме да дадеме само објективен исказ, но не и субјективен.

Не си ме навредил. Јас имам само став за оваа тема базиран на претпоставка и не можам со сигурност да тврдам ништо.

Другите делови каде си пишал за Адам, Ева, господ, потеклото на човекот... ќе ги изоставам од коментар зашто навлегуваме во дискусија која е надвор од оваа тема.

Поздрав. :)

19. Ane.a

Ane.a Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    84
    Би пробала, еве ме привлекува една, не дека сум лезбејка,никогаш не сум имала нешто со жена, ама мажена е ,а има голема хемија меѓу нас,и сеа на мисла сум што да правам???????????

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anne15

Anne15 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    244

Како мислиш има голема хемија меѓу вас?Ти дала некој повод за такво нешто или ?