@anina не секогаш нормалното ни причинува задоволство. Некои едноставно не се вклопуваат во шаблонот кој го осмислиле социолозите.
Не е воопшто мој проблем кој бега од шаблоните на социолозите или психолозите. Единствено што мене ме нервира е тоа што на темава има неколку феминки кои се хомосексуалки и кои тоа го промовираат како нешто нормално и воодушевувачки а сите останати им аплаудираат. Воздржете се од толкаво подржување на форумов бидејќи го читаат и 12-ет годишни девојчиња.
Јас не видов никаква промоција овде на форумот. Зарем секоја тема овде е само за хомосексуалноста и бисексуалноста??? Не само оваа е, дури и не е баш, овде повеќе се работи за искуство дали да се проба или не? А кој е заинтригиран може да ја отвори и да искоментира. И да, мора да постои и ваква тема, за да ние кои се разликуваме од вас нормалните, да споделуваме искуства или да бараме совети од поискусните! А еве не ми е јасно зошто мислиш дека не е нормално? За тебе не, во ред, за многу други може е сосема нормално, тоа не значи дека ти си во право, а другите не се, или обратно. Едноставно секој си има различни потреби и различни задоволства, и тоа се нештата што го прават да биде тој. Џабе ако се водиш под социолошки шаблони или измислени правила, ако тоа не те прави среќен. Без разлика дали е е помеѓу маж и жена или две жени, љубовта не разликува пол, нема боја, не е материја, тоа е чувство кое се јавува, а сексот е само физичка потреба која ја задоволува емоционалната.
Se soglasuvam. Ljubovta e presudna. Sto ako edno masko i zensko se zaedno a nemaat ljubov. A dve devojki sto se zaedno, no od ljubov e opravdano.
Strumka ти можеш да имаш интимности со исти пол кога и каде сакаш-твое право,ама секогаш тоа го правите скришно и со страв да не дознае некој,почит за тоа ни најмала немој да очекуваш првенствено од најблиските па да не збориме за околината,секако ќе бидеш издвојувана и покажувана со прст,бидејќи како што напоменав погоре,тоа за повеќето т.е. за тие што не обожуваат секс со исти пол е нешто неприфатливо,настрано да не се повторувам,пишав погоре!!! И дај те молам па ти најмалку имаш право да го спомнуваш Господ,кога веќе го спомна ДА тој ги создал Адам и Ева,НЕ Ева и Петранка,Ева и Перса.....крај!!! Толку од мене-фала и пријатно!!!
Ако го сметате вие за нормално кажете само колку луѓе од вашњата реална околина знаат? Го криете тоа за да не бидете осудувани од најблиските и да не бидете покажувани со прст. Тоа значи дека и вие сте свесни за неприродноста на сексуалната определба
Еве јас да кажам во мојата реална околина сите знаат.... од фамилија роднини колеги од факс работа.... Се уште никој не ме отфрлил поради тоа така да не знам зошто дигате толку галама околу тоа ..
Значи доволно е да кажете ваше мислење еве океј и да дискутирате околу оваа но да наметнувате свои мислења на други неможам да разберам. Секој има свое мислење во врска со оваа и никој друг неможе да каже дали тоа е добро дали е нормално дали таквата врска ќе биде скришна или јавна ... значи секој има право да го прави онаа што го сака и ужива.
Повеќе пати беше нагласено тоа дека се криеме и дека сме ненормални па сакав да разјаснам дека и ние имаме нормален живот како и тие нормалните
ke zabegam malku od temava ama gledam dosta cesto se vadime site so normalno i nenormalno...dali tie sto osuduvaat nekogo so izgovor deka toj pravi nesto nenormalno pravat se sto e normalno???dali ste samo svesni kolku nenormalni raboti i vie pravite?da se razbereme ete ne sum nit za seks so ist pol a nitu niven podrzuvac od pomodarstvo..samo se trudam da ne gi osuduvam izigruvajki bozica i golem moralist i besprekoren vernik.
Никогаш, баш никогаш не може да се генерализира што е нормално а што не. Нешто кое што нам не ни е нормално, на другите им е и обратно. А наметнување на своите принципи на другиот не е ништо повеќе од мешање во нивниот живот. Секој си има свои сфаќања за тоа што е нормално и што не, и секој има право на свое мислење.
Tokmu taka. Ako barem nie zenite nemame razbiranje za toa, togas nema koj drug. Svetot ne e crno bel, i sekogas treba da ima mesto za razliki. Bas zaradi razlikite opstestvoto napreduvalo do sega.
Тотално надвор од темата, но сепак, ке ти реплицирам на ова што си го напишала. Не се ниту должни да го премолчат своето гледање, а не се ни виновни оние кои се хомосексуално определени, или едноставно сметаат дека тоа е личен избор и го поддржуваат, што интернетот дава огромна слобода, а меѓу другото 12- годишни деца да можат да го читаат и овој форум.
Како и да е .. Темата е јасна има многу едноставен наслов со понудени два одговори . Се одговара со Да и Не и доколку сметаш образложуваш зошто Да и зошто Не .... јас овде видов и прочитав се само не наидов на промоција од овдешниве хомосексуалки
A ти затоа си тука,дојде на промоција? Зашто гледам многу ти е драга темава,како дежурен набљудувач демнеш,па си викаш може ќе искочи нешто м?
Која добра идеја, па ова е женски форум, ако тука не си најдеш партнерка @Scorpio991 каде би можела? Па каде има ваква бесплатна промоција?
@butterfly4 Зошто се обидувате да ги етикетирате и навредите сите оние кои изразуваат подршка дека секој има право на избор со кого сексуално ќе општи? Јас мислам дека ако ти си сигурен во својата сексуална определба зошто имаш потреба да се занимаваш со тоа јас или било кој друг со кого спие? Мене воопшто не ми пречи ниту ме интересира ти со кого спиеш и сексуално општиш, затоа што сум сигурна во она што сум јас и немам потреба да го мразам она што си ти. Колку што знам јас не се сите бисексуалки и лезбејки оние кои изразуваат подршка на оваа категорија на луге, туку едноставно сакаат лугето да се чувствуваат убаво и да го прават она што им причинува задоволство. Незнам дали си маж или жена бидејки го немаш истакнато тоа, очигледно сеуште се бараш себеси, но би бил ли со некој од ист пол а да тоа не те привлекува? Епа ако одговорот е не, зошто тогаш ги тераш другите да бидат со некого а да тоа не им причинува задоволство, само да ти и уште некои кои размислуваат како тебе да бидат задоволни. Јас мислам дека треба да се почитува сечија приватност и да не се оди со цинични прашања дали знаат дома дека се лезбејки или како твоево, дека овде некоја дошла да се промовира и бара партнерка. Затоа што хетеро сексуалноста не значи по дифолт дека си ти или било кој безгрешен. Вие што сте хетеро, редовно ли пријавувате дома со кого сте биле интини?
@Strumka22 извини,ама ме изнасмеа!!! Како прво јас сум ЖЕНА,незнам како од три поста во оваа тема што ги пишав ,а и во првиот убаво пишав имам МАЖ,а ти сеуште ме прашуваш кој пол сум ...мислам Никаде не те навредив,само си го кажав своето мислење,кажав дека за мене тоа е настрано,ненормално а не те посочив тебе како ненормална!! А ти тоа ако така го процени и така го тумачиш твој проблем,сори! Како второ баш ми е гајле дали галиш патлак или драпаш ци*ки или лижеш сладоледи...и никого јас ништо не терам или забранувам да прави,кој фактор сум јас бре жено,па јас да поставувам правила и ограничувања,ајде цитирај каде тоа сум го пишала,па после сево ова сама си се карактеризираш каков профил си! САМО СИ ГО КАЖАВ СВОЕТО МИСЛЕЊЕ!! И како трето и последно,се гледа кој те подржува во тоа,две три сте кои сами себе си се бодрите и си ставате сами на себе лајкови! п.с сите ја знаеме реалноста овде и те молам не ме цитирај повеќе,имам попаметни и поубави теми за дискутирање на овој убав форум,каде што многу поучни работи можат да се научат,само ако малку го употребиш мозочето(ова општо за мозочето,не мислев на твоето)
Оди драпај му го на маж ти патлакот и оди на другите теми пошто ти мозочето поише го употребуваш не си го губи времето тука остај не нас трите што си се бодриме и лајкаме да си галиме цицки на раат !!