Остави ме мене, мои сексуални преференци и навики не се битни тука, ниту сакам да ги откривам повеќе. Aj вака, можеби ќе сфатиш овој пат. Кога некој во секојдневниот говор, поексплицитно отколку што јас сега ќе напишам, ти вели орално да обработиш полов орган, тоа го кажува со јасна намера да те навреди (омаловажи). Бидејќи во симболизмите кои ги спомнав, таа улога е на потчинетиот. Па што не беше јасно во делот „звучи омаловажувачки“? Не постои ниту еден цврст доказ дека човековата хомосексуалност е по дифолт вродена, а не се стекнува. Ама и за тоа има други теми. Сигурна си? Тоа што си ми го цитирала значи дека „љубовта“ меѓу маж и жена е поинаква од „љубовта“ меѓу двајца од ист пол, а тоа што ти велиш дека сум го рекла е дека постои „љубов“ меѓу двајца од различен пол, но не и меѓу двајца од ист.
Орален секс има дерогативен ефект врз тебе? Убаво ли разбрав? Штом се појавува и кај животните, значи не е од помодарство хомосексуалноста. Сигурно пингвини немаат секс со партнери од ист пол ради мода
Не. Како по обичај. Кој спомна мода? Читаш овде дека наведувам психолошки и средински фактор, или поважно е да одговориш во иста минута било што? Ај не ме цитирај, само извртуваш, а не пишуваш ништо ново кое веќе не е прочитано на форумов стотина пати.
Морам да повторувам, се додека и од другата страна се вртат истите-па истите небулози. АКо не, да ќутиме сите или сите да одговараме со 'да' или 'не'. Ама така нема да биде форум, ќе биде ... не знам што (??)
Кои небулози? Небулозите ти ги пишуваш. Види погоре како се обидуваш да ми ги извртиш зборовите за да ги претвориш во небулози. Затоа ти реков да не ми реплицираш веќе, во секоја тема го правиш истото, со часови непрестано би цитирала да е само до тебе. И во правилата на форумот е наведено дека таквото однесување и разубедување на членовите не е пожелно.
Темата дека блискоста повеѓу спротивни и истополови парнети не е иста ни од психолошки ни од друг аспект не би ја отварала и не би коментриала, бидејќи чисто сумљам дека си била во таква и таква врска па да ти држат вода аргументите. Ме интересира, партнерот кога сака да имате орален секс му се обраќаш со "кој си па ти, не ме омаловажувај"? Пошто според твоево мислење, оралниот секс е физички чин на омаловажување помеѓу два или повеќе партнери/ки. Ако ти се сметаш за потчинета додека имаш орален секс, ондак смени си го партнерот, не знам што друго да ти кажам.
Ништо да не кажуваш. Не побарав никакви совети и мислења на форумот, бидејќи немам потреба од нив. На крајот, што си разбрала од напишаното, за да се надоврзуваш? Ништо. Околу останатото, те поддржувам. Да не отвараш и да не коментираш теми каде не можеш ниту да понудиш аргументи, а не пак такви кои држат вода.
Јас би сакала да пробам, за бакнување само имам пробано ама тоа другото не сум го пробала сеуште. Исто и во тројка, две жени и еден маж би сакала да пробам.
Koga ke procitam deka nekoj saka vo trojka pomislata mi ee ne gledajte mnogu filmovi (bez navredi toa e moe mislenje)
Јас пак кога сакам да и правам орален секс на партнерката не ја ни прашувам. Изгледа самиот се "омаловажувам", али пак искрено убаво ми е, ако се "омаловажувам".
Одамна ме нема да го посетам форумов,баш се изненадив што има мислења на темава,жешка тема хахахаххахахха ,ајде поздрав до сите
хех кога збориме за one night stand ај може некако,некако ти држи место муабетов,секој со свои принципи,желби и идеји,но кога има љубов,или чувства,охоооо ,у принцип не сакам да се откачам од нејзината "златна средина" хахаххахаха,од причина што едноставно сакаш да ја имаш целосно,освен што во себе задоволството ми било на високо ниво,уште повеќе ме исполнувало што знам дека девојката која ми значи ужива во тоа,и зашто да не и го пружам тоа,воопшто никогаш не сум се почувствувала омаловажена нити би се некогаш,се додека осеќам,слушам,итн,дека нештата ја исполнуваат,напротив моќно се осеќам знаејќи јас сум причината за нејзиното задоволство,и не би да должам повеќе,сепак секој со своја гледна и мисловна точка,иако во љубов нема правила.