Така, секој со своите принципи, желби и идеЈи. Јас не во женско... можам да се убедам себе да се вљубам во лимузина и ќе си бидеме во врска.
Јок. Ниту сум помислила, ниту можам да се замислам во некаков сексуален акт со жена, па затоа ниту ми е гадно од некоја таква помисла, ниту пак ме возбудува таква помисла. Моето искуство покажува дека мажите знаат како да ја завршат работата
Ми дојде како дежаву мислењето што си го цитирала, некој изгледа научил нешто од дотичниот досаден пропагандист со неговите бизарни случаи за споредби со хомосексуалност... you know what i mean, heh Он топик, за мене лично не - немам бисексуални тенденции, но немам ништо против тие што имаат.
Кога конечно ќе сфатите дека се е во главата? Знам девојки кои се убедени од нивните родители оти си го сакаат партнерот. Способноста за манипулација и контрола на умот ме фасцинира.
Мхм.. врска меѓу две жени, може да биде само и единствено, поради 'манипулација'. Нема шанси да е реална таа врска/љубов...
Не само меѓу жени, туку секоја љубов е манипулација, сам/а си ја насочуваш оти така ти одговара (прави да се осеќаш убаво). Знам дека не можеш да разбереш.
Еден другар викаше: Љубовта е симбиоза на себичности Знам за што точно зборуваш... Но не се согласувам.
Никола Тесла се опседнувал со гулаби на романтичен начин, знаеш? Гулаб и човек исто е? Не, но ете и тоа го има по светот и воздржи се од дискриминирачки коментари. Нема што да се согласиш, онака е како што велам. Пример за насочување на чувствата, не сум се нашла во ситуација да ми се допадне или да се вљубам во некој кој подоцна ме понижил, но кога би ми се случило партнер да биде лош кон мене, да не ме испочитува или да ме малтретира, јас би го замразила. Љ нема да остане од љубов, зашто јас нема да сакам да остане. Од друга страна пак, ако сум мазохист, ми одговара да го сакам и имам интерес да го сакам, можам и да продолжам да го сакам. Се е изводливо.