Уствари и има хомосексуални односи кај животните. Тоа што жените не доживуваат или ептен ретко доживуваат оргазам во сексот со маж е поради тоа што се потчинети, да не речам глупи, гледаат прво него да го задоволат па после ако бидне нешто ок ако не барем тој е среќен и обично после свршување мажот си облака гаќи и не му е баш гајле, неговото е завршено и нејзината работа да го задоволи е завршена и тажно ама тоа е поголемо задоволство на некои жени од самиот чин на свршување. Да си себична и егоистична, природна и опуштена во сексот, да си гледаш само за себеси, или најточно кажано да бидеш маж во креветот, тогаш без разлика на партнерот ќе доживееш оргазам. А хомосексуалноста за мене е нормална работа, ама јас не би пробала секс со ист пол затоа што сакам и ме привлекуваат мажи.
И затоа што просечен лезбејски секс трае 2-3 пати подолго од просечен хетеро секс, што автоматски значи подолга предигра, а многу од мажите избегаваат подолга предигра од страв да не свршат пребрзо. Оти штом сврши тој, завршил и сексот. Забораваат целосно на партнерката. А реално на жена ѝ е потребно и помалку за да сврши отколку на маж, ама пак ќе кажам, така не лажат
. Има мажи што можат раунд ту, три , фор Малце ал ги има и кај постарите. Плус постојат зборови жената да објасни што и како сака. Факт е дека и телото се емнува. На мажите врвот им е во 20тите,жените во 30 тите , па многу што не доживеале Г точка оргазам, ке доживеат подоцна.
Ако е сѐ како што викаш не би требало да има жени што никогаш не свршиле, а на крај, пак има. Што е проблемот тогаш? Не кажуваат? Кажуваат ама мажот не слуша? Не верувам дека ако не доживеала оргазам на 20 ќе доживее на 30 затоа што телото и се променило. Може ќе доживее затоа што се опуштила, ако било до нејзе. Ако било до маже никогаш нема да доживее. И не, не е нормално на 20 да не доживува оргазам, и никој не може да ме убеди во спротивното. А раунд 2, 3 воопшто не е потребно, само малку повеќе ангажман. Не мора да се мачи за таа да сврши, треба само да сака.
Хм, во 30 барем јас сум помалку преокупирана со" како изгледам од овој агол" и слични с..ња. Јас забележувам кај себе промени и во психа и во како тело реагира.( физиолошки како реагира, анатомски повеќето сме бољи на 20) Исто се познавав и истражував и во 20ти и во 30ти ама факт е дека сега сум поопуштена. Значи и тогаш се базирало дел на упатства за што преферираме и како. Маж ми нема врска со тоа толку оти тој беше партнер и тогаш и сега. И тогаш и сега сме биле јасни и гласни Сега ми е различно., Не можам 100% да тврдам ради ова или она, шпекулирам И да, факт е дека жените сме мултиоргазмични, и ниеден маж не може да свршува по ред како што може жена
Тоа зборев. А и тоа е сосема нормален сексуален развој. Со тек на време се запознаваш и себе подобро и се опушташ повеќе. Ако е до тебе и до твојата психа ќе свршуваш повеќе како што минува времето, ако не е, ништо... Ама дефинитивно не е од анатомски причини. Едноставно, како што рече, поопуштена си. А има и разлика од "ќе се мислам како ми изгледа газот во таа поза" и "леле не се чувствувам ич удобно кога имам секс, ама еве ќе го правам заради дечко ми". Е така. И на крај пак има жени што не свршиле никогаш. Ти има логика тоа? Мене ич, ама баш ич. Замисли колку оргазми пропуштиле тие жени...
само еднаш не сум свршила во последните 10 односи. А па со женско,само со лизни мазни никогаш нема да свршам. е за ова да сте живи.
Кога ќе ми текне на некои твои постари постови од други теми, можам да претпоставам зошто вака збориш за орал...
малку оф топик ама да си кажам. Јас па ептен многу ептен ретко ако запамтам кој што пишал. И кога читам ретко гледам кој напишал. Повеќе читам што е напишано. може и во кома да е.
Ма какво лизни мазни, тоа може со мажето твое. Абе жена ти се фрла ко хиена по мачето, ко шлаг на торта, па и прсти ќе излиже. Нема тука лизни мазни, има само оргазми.
Да, што да не. Не те прави тоа веднаш лезбејка побогу. Имам пробано, ама тројка, со машко и женско, па си се потфативме ние жените така "солидарно" Жена на жена насамо, не. А и немам нагон.