Според моите астролошки пресметки, Уран штотуку излезе. Ама рече за два саати ќе се врати Вајлд да каже дали е би или не е, и да си легнам. Во 40-ка кажав дека си легнувам
Уајлд се има изјаснето во повеќе теми дека е би. Да е жива и здрава, најотворена и најискрен е од сите. Ги решивме сега сите загатки и може мирно да се спие.
Од цел муабет што ви го читнав, морав да проверам што е double-side flex. Сум знаела..за моја жал , ми буди асоцијации со Requiem for a dream, и тамошната употреба. Brain bleach Да не мислевте за хетеро- флекс синтагмата место џендер флуид...
Колку што знам bi curious не е исто со бисексуалност. Стрејт жени, кои ги привлекуваат мажи и сексуално и можат емоционално да се поврзат со нив, а не би им сметал секс со женско некогаш за забава/искуство (а не можат никогаш да бидат во сериозна врска со женско) се bi curious. Бисексуалките можат да бидат и во сериозна врска со женско, не само за секс. Јас можеби сум bi curious, ако е таа дефиницијата, ама сериозна врска со женско и емоционално да се приврзам не можам. Ете да признаам.
Според мене не постои такво нешто ко bi curious. Со самото тоа што можеш и имаш желба сексуално да општиш со личност од ист пол, бисексуална си сестро брате и така.
Џендер нема врска со сексуалност. Или ги геј, или си хетеро, или си би. Нема врска. Преференците за врска немаат врска со сексуалноста. Ако не сакаш сериозна врска со некој, асексуален си?
Не, ама не можеш да изедначиш некоја што сака и врска и секс со женско со друга што е само љубопитна и не сака ништо повеќе од едно искуство, што може и никогаш нема да се случи. Не се декларирам како бисексуалка, ама ако имам некогаш едно искуство со женско не значи дека сум престанала да сум стрејт воглавно. Исто како што еднаш да се опијаниш во животот не те прави алкохоличар.
Ти не рече едно. Рече ако имаш секс со женско ама не сакаш врска со женско не си бисексуална. Еднаш, да, може да е бајкјуриуз, ќе сфатиш не е тоа за тебе и ќе си продужиш со животот. Ама ако продолжиш да си имаш секс со девојки, никако не си бајкјуриуз, си поминала откај љубопитните... Дефинитивно си бисексуална. Ич не се проблем етикетите. Јас сум за секој да си има секс со кого сака и сеедно ми е дали е хетеро, би или геј. Проблем е што вие се срамите од етикетата би, па се вадите со "имам секс со женско ама не сум би". Јок, не си.
Ама нели би значи дека имаш чувства и кон жена и кон маж и можеш да се заљубиш и во женско и во машко? Исто како и стрејт, имаш чувства само кон маж и можеш да се заљубиш само во маж. Тогаш дали ќе се би оние жени што никогаш не се заљубиле во жена но не им се грози од друго женско тело и имаат секс со жена, чисто од радозналост и задоволство? Не дека проблем се етикетите но ме интересира дали ист поим се користи.
Да. Сексуалност нема врска со љубов. Има врска со сексуална привлечност. Ти може никогаш не си се заљубила во никого во животот, а си имала секс со 100 луѓе. Те прави тоа асексуална? Би чувствува сексуална привлечност и кон двата пола, геј кон сопствениот, хетеро кон спротивниот. Нема многу филозофии надвор од тоа.
Дали мислиш на мене ? Јас, автохомофобочна ? Ќе ми падне вилицата сега ... Кажи ми тогаш, што ме прави тоа што имав секс со деклариран геј дечко ? М ? Пошо ете, мене ме палеше тоа што е геј, што е пресовршен, што е некоја друга димензија над обичното. Зарем ќе се дрзнувате да го испитувате тоа што не може да се испита целосно а тоа е мозокот бе луѓе ?