1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс со женско: да или не?

Дискусија во 'Секс' започната од malecka15, 29 ноември 2009.

?

Би имале ли секс со жена?

1. Да, би сакала да пробам

1.029 глас(а)
    44,5%
  2. Не, никако

1.053 глас(а)
    45,5%
  3. Веќе сум имала

230 глас(а)
    9,9%
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Јас пак мислев дека асексуалноста е перманентна состојба...
    Ако не е.. тогаш и јас имам периоди на асексуалност.

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Ако не мастурбираш плус, е тогаш си асексуална. :D Плус платонска љубов е лиџит ствар, а настрана и другарска љубов постои и кон мажи и кон жени. Знаеш она, фино ти е, фини особи, активно се дружиш, физикус ти е ок, карактер супер, ама не те влажнат.

На DAngel и WildMk им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Не ти реплицирав конкретно тебе зашто и други го збореа истото - дека членката е би, па прашањето го поставив општо.

И не реков дека сум навредена или дека не е океј ако сум асексуална. Ми пречеше само тоа што испадна дека демек сум била силувана, а нигде не побарав таков одговор. Мислам, можам сама да проценам дали навистина сум или не.

На doubleg му/ѝ се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Танче, навистина... ако не сакаш секс, а имаш.. не е во ред..
    Еве не го викај 'силување', викај го себе-деструктивност, ама не чини

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.179
    Добро толку се изнаправивте муабет на темава за све и свашта а ни една не се најде да каже пробав со членка.
    А толку многу заинтересирани.
    Да се однесуваше темава за мажи, сите заинтересирани ќе се.......еден меѓу друг. :D

На SexyySexyy и DAngel им се допаѓа ова.
  6. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Форумот не е толку сигурен и анонимен за да се споделуваат такви информации.
    Да не правиме муабет колку е менталитетот уназаден и како после ќе се гледа на тие членови кои ќе истапат со таква информација.

На buba4e89, Nausicaa, Dentina и 2 други им се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Добро, не си силувана. Имаш непосакуван секс. Не е силување затоа што си се согласила, ама не е ни нормално затоа што не го посакуваш.
    И нели не беше за тебе муабетот?

8. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.509
    Допаѓања:
    17.520
  9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    21.275
    Не, не ме привлекуваат жени на таков начин.

10. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Во ред.
    Зошто понекогаш имам чувство дека имаш недоумица дали да ми реплицираш, а видно е дека коментираш во теми кои јас ги имам започнато најчесто со контра аргумент. Како да ме повикуваш индиректно, а не сакаш да ми реплицираш. :D

Во иднина слободно реплицирај ако имаш потреба, зошто и да стане жестока дискусијата во случај да имаме спротивни мислења, не е big deal, форум е, нели?
    Патем, не видов други членови освен јас, Вајлд и Енџи да истапивме со вакви одговори, со тоа што јас бев прва која излезе со таков аргумент..

Како и да е, тврдам дека ни Енџи немаше лоша намера. Сето она што го пишуваме е за ваше, (да не речам наше) женско добро. Зошто ние ако не се обединиме како унија да се заштитиме, а дефакто има потреба од тоа (дури и на форумов), никој нема тоа да го стори за нас. Дрска е и директна за твое добро, не дека сака да те навреди.

Ако мислиш дека не сум во право и фурам пропаганда на радикален феминизам (што не е дека понекогаш не претерувам :D), сети се на вчерашниот одзив на пораки кои ги доби членката која напиша за своето сексуално искуство со жена. Во колку краток рок доби порака од напалени момци чие претставување беше лажно.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ретко кој нема такви периоди Вајлд.
    Потиснати психолошки механизми во општество полно slut - shaming, body dysmorphia, и прохибиција на себе изразување на сексуален план. Да си ослободен од сите овие стеги и отворено да зборуваш за сѐ е навистина храбар потег и предност. Предност, која ние во ова нефункционално општество најчесто ја немаме.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Сите се соочуваме со тоа..
    Иако зборам отворено, не значи дека не ме погодва никогаш-ништо...

Мореее.. нема да ти изгледа така ако кон тебе е дрска и директна :D
    Ангело! Ко Гестапо си!:D

13. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Мислиш дека не била? ^_^
    Не си не читала изгледа како сме се ,,потфаќале" (wow, терминов од вчера :rofl:), низ одредени теми периодот 2012-2014. Не сме се карале, ама сме знаеле да заостриме во дискусија. Дури и сега е така, не е дека ми е другарка па ја бранам и обратно.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Не, бидејќи не ме привлекуваат жени.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Тогаш јас сум мекуш :(

:$

16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    @Nigredo Odor океј, има такви манијаци. Само кај мене не е воопшто некаква злоупотреба или присила или непочит. Нема потреба енџи да пишува за мое добро ако тоа што го пишува не е вистина, то ест фактот дека сум била присилувана.

17. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Ама и даље си ми омилена. :inlove:
    Како сум ти се намерачила деновиве мори, се чувствувам како во некоја патолошко - Платонска врска да сме. Ама стварно те сакам, многу. :l:

Добро, ама повторно се наметнува прашањето зошто имаш секс ако не го сакаш?
    Разбирливо е, не ти е убав и крај. Нема потреба да го имаш.
    Исто како и мене што не ми е убаво лапањето со јазик на пример. Исто како што на @WildMk пример не ѝ се допаѓаат млади момци толку многу. Или на @DAngel како што не и се свиѓаат мажи со лош темперамент. Станува збор за преференци. Сите имаме плусови и минуси во однос на критериумот за мажи/жени. Ништо страшно. Секој од нас има свои демони.

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Жалам.
    Ама ме боли, криво ми е бе. Ептен ми е криво да читам дека некој има секс, а не сака. Ми иде и компјутер да фрлам и сѐ.

На jasbi, VoodooGirl, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    И јас те сакам... :inlove:

На Desi1991k, LiliBoz и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    А сигурни сте дека секој секс и е таков на Танченце ил како се вика?
    Девојко, ако ти е жива механика без воопшто страв и уживање, нема потреба да го правиш за да го задржиш некој. И тој мизерен, и ти. Постојат и асексуални мажи кои сакаат кадлинг само ( јес да не сум запознала, ал ги има). Замисли се мажиш, не уживаш и 40 години глуп и досаден секс???!!!! Маааа...и ти и тој ќе се штракните.
    А ако не уживаш ради околности само, тоа се поправа, ќе се менуваш, а можеш и него да го смениш. Провери хормони.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  21. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Мала корекција. И асексуалните мастурбираат. Скоро сите мастурбираме, само не сите имаат потреба од полово општење. Не навлегувам колку е тоа природна и здрава појава, само кажувам дека не е тоа дефиниција за асексуалност. Асексуалност е баш ова што го пиша ти горе -
    Или со други зборови - Имаш симпатични чувства кон одредена личност, кои не преоѓаат во еротски. Тоа е асексуалност. Постојат милион асексуални парови низ Европа, погледнете документарци. Не станува збор за некакво помодарство, едноставно е избор. Не правиме муабет колку е во ред тој избор за самата единка, ама дека е нејзина одлука стои.

Мене ми е океј ова.

Едит: Оваа дефиниција горе за асексуалност (иако ги има повеќе, различни стадиуми на асексуалност), може да биде гледана и како делумна демисексуалност. Со таа разлика што демисексуалните луѓе најчесто откако еднаш ќе изградат взаемна доверба со партнерот и ќе се поврзат со истиот можат и сексуално да општат. Асексуалните не.

Последна измена: 6 април 2019
    На buba4e89, Tan4ence и WildMk им се допаѓа ова.