Зарем? Треба да потпрочитам некогаш. Асексуален за мене е сексуално нереспонсивен, би рекла ево драстичен пример, менопауза ги прави некои жени асексуални, не верувам дека потајно мастурбираат ( ама не тврдам, не знам) или тешка депресија и одредени антидепресиви. Ама можда си во право, не сум разгледала од тој агол.
Се извинувам што упаѓам во дискусијава "ничим изазван" што би се рекло. Само вака читајќи ве од страна ми се чини дека премногу се трудите се да ставите во некој калап и да го дефинирате, со име и стручен назив. Мене ми се чини дека тоа е ок во науката и статиката, таму за се се бара некој заеднички именител, да се дефинираат што е можно по точно и попрецизно работите. Но, тоа се само дефиниции што човекот ги користи, не се работи за закони на природата. Теоријата е едно, праксата друго. Теоријата секогаш каска зад праксата. Како индивидуи сите сме различни, различно гледаме на нештата, од друг агол.
Околината и општеството имаат влијание особено врз жените кои се поотворени кон сексуална експериментација. Дали е само тренд? Веројатно и наследноста игра улога.
Мислев на вроденост, но не е на одмет и наследноста бидејќи во минатото(дури и сега) оние кои имале некаква сколоност кон истиот пол стапувале во бракови со луѓе од спротивниот пол.
А оние кои имаат наклоност кон спротивниот пол, стапуваат во истополов/а врска/брак? Оу ноу ноу. Хомосексуалноста не е наследна.
@Tan4ence Малку покасно одговарам, ама да тоа е асексуалност. Може да имаш романтични чувства кон луѓе, ама да не си сексуално привлечен кон нив. На пример има и луѓе кои се би и асексуални, геј, стрејт. Има асексуалци кои имаат секс од причина што сакаат да го задоволат партнерот, и тоа е океј ама зависи колку личноста е океј со сето тоа, зависи со секој асексуалец и разговор со нивниот партнер. Исто така ако мастурбираш, можеш да бидеш асексуалец затоа што сепак може да ти е убаво кога доживуваш оргазам, ама клучот е тука твојата сексуална атракција спрема други луѓе. Ако ја нема-асексуалност.
Нормално е да свршат. И треба да свршат (вагинален клиторичен или којзнае каков оргазам), но не да свршат после 3-4 часа секс или после педесет партнери. Може грешам ама, мислам дека предиграта игра улога, како и предходот: активности, храна и пијалоци, прибрани информации итн. Симпатиите кон ист пол не доаѓаат меѓу нозе. Доаѓаат од меѓу полимеразите во ДНК-та. Тоа значи дека - променливо е (азис стана фраер, татко ѝ на Кардашијан стана транс итн). Секс женско со женско е привремена страст која после месеци или децении, ќе згасне.
Шчо истропа море!??! Ми е мрза секоја подточка да ти ја објаснувам.. Ти препорачувам да истражуваш малку за човековата сексуалност, и после да се вратиш со логични муабети.
Полимеразите во ДНКата биле променливи Ќе си умрам млада, оф туго мајко, дајте банирајте ме не можам да му ги читам веќе глупостиве Не, него мука ви е кога читате оти две жени си можат сами, па сеа полимеразите му се криви, ПОЛИМЕРАЗИТЕ. Привремено било и згаснувало, а милиони геј жени во свет си тераат така до крај. За доброто на форумов, животот, иднината, биологијата, генетиката, медицината и човештвото, се молам на Господа да не си биолог.
Наследност? Значи ако ти си геј и имаш секс строго само со мажи и твоите деца ќе бидат геј? Биологија слабо, а?
Не. Ако маж геј некако оплоди жена геј, шансите за детето да биде геј се 100%. Ако оплоди жена што не е геј, тогаш детето ќе се роди би. Сѐ е тоа наука и биологија