И така може уствари. А ако се решат за мајка сурогат, што нели и не мора, тогаш и таа треба да биде геј.
Може да имаш секс со транс машко и да ти роди. Да се поправам, мислев генетска предодреденост, но и овој случај кој го наведе е веројатен. Ако живееш во општество во кое нормата е хетеросексуални бракови тогаш дури и да имаш привлечност кон истиот пол има можност да стапиш во брак со жена и да оставиш наследство. Дури и геј парови можат да најдат сурогат мајка и тие да го остават својот генетски материјал.
Полимеразите ги зедов како метафора, слична на оние "мислиш со главата меѓу нозете" или "лакомоста ти е меѓу нозе наместо меѓу уши" ама чекај да ставам ѕид и... Да.... Редактирам: објасни ми како тоа стрејт стануваат геј, а геј стануваат стрејт, додека други остануваат геј или стрејт цел живот. Тоа објасни ми прост сум и глуп сум па да научам нешто.
Па, се' поврзано со хиперсексуалност, изразено сексуално компулсивно однесување на луѓе, кое се јавува уште од многу, многу рана возраст...па и не знам дал нема баш везе со гени. Кај овие луѓе, скроз нормално би било да се и бисексуални и све да ги возбудува и да е сето е баш компулсивно. Тоа е малку пораличничко од чиста љубопитност..да се проба еднашка со мома.
Хиперсексуалност и CSB имаат друга дефиниција од моногамна љубовна врска бидејќи ги поврзуваат со мозочето има веројатно и излекувани т.е. такви ко срцките кои ги спомна.
Никој ништо не станува, секој така се раѓа. Колку геј жени/ мажи имаат стапено у стрејт бракови пошто така им налага општеството мораш деца, мораш фамилија да оформиш и ред други работи нели. Па на 50та година кога си ја удриле глава у ѕид, се равзедуваат и си стапуваат у геј врска/брак. Не станале преку ноќ со магично стапче, некои го осознаваат тоа подоцна, некои порано. Некои се прават на Тошо пошто нели да не бидат од "ненормалине и обратнине". А за геј да стане стрејт немам слушнато/прочитано. Можда бил би па од маж се префрлил на жена и нели ако е со мажи е геј, со жена стрејт, но НИКАКО би!
Само од оние христијанските секти што конвертираат од геј у стрејт има такви приказни, цели документарци прават, има исечоци на фејсбук, јутјуб. Тие или не биле воопшто геј или се би или па глумат стрејт.
Тоа муабетот. Нели тема имаше, дали би биле во врска со некој што е би? Па ако е би, никогаш не би ни знаела. Гајле ми е што било пред мене. Битно ми е што е сега во моментот.
Да се биде дел од ЛГБТ+ заедницата еве што НЕ е: -избор; -болест; -тренд. а, што е: -валидна сексуалност / родов идентитет.
Твојот одговор нема никаква поврзаност со она што го напишав. Дозволи ми да ти објаснам на поедноставен начин. Гените се наследни, од тоа следи дека карактеристиките на родителите можат се пренесат на децата.
Тачно. Тоа дете ќе наследи боја на очи, коса, кожа, висината, склоност кон одредени болести, но НЕ и сексуална определба
Како прво, во ниеден од моите коментари не напишав дека нечиј родител треба да биде хомосексуалец или би за неговите деца да бидат хомосексуалци/би, но напишав дека можеби ако еден од родителите е тогаш може да биде пренесено на потомството. Или ти и останатите имате когнитивни тешкотии и не може да разберете што точно напишав или пак не може да се помирите со тоа дека некој има поинакво мислење од вас . Јас би рекол двете.