Дали има психолошки корен, не знам, тоа може знае некој психолог. А и секој што сака, и има желба, тоа може да го оствари. Не верувам дека имаат неостварена желба.
Не врска, туку злопупотреба на позиција на моќ за личен бенефит е казнива со закон. Ако ти речи: “Еби се со мене, ќе ти ја покачам платата/ќе добиеш унапредување“ - би требало да биде гонет/а
То оти сме мисогино општество, во кое не владее закон, па жените се жртви на сексуално насилство од претпоставени на работа.
Жртви се. Тој со моќ е секогаш насилникот. Сексуалното насилство, нема врска со секс. Има со моќ. Мажите ја имаат моќта во општествово.
Ова ако ти го речи секако, ама самото тоа шо има интимна конекција помеѓу претпоставен и некој под него, му дава привилегија и фаворизирање на подредениот во однос на другите на негово ниво.
Технички, мој да го тужи... ама кај нас, колку пријавуваат, па колку од нив стигаат до суд и дали воопшто некој да бил казнет за вакво дело... искрено не памтам. Нека ме поправат правниците, ако знаат повеќе
Јас немам проблем да имам секс со колешка но проблем е ако емотивно се врзи тогаш тоа е вистински проблем затоа избегувам, освен ако се погоди некој семинар и може на пијано ама само тогаш
Вака сите морализирате но не постои жена која би одолила на привлечен колега но затоа кажав не е за секого. Ако имаш проблем со вљубување тогаш најдобро е да не го правите тоа
Да ти го направи тоа жена ти, па ќе видиме каков муабет ќе правиш. Инаку за твое инфо за среќа не сме сите жени исти, па ако сакаш и најпривлечен нека си.
имам неколку пара колеги што се во брак. не гледам ништо лошо во тоа. не се роднини да речеш па леле ау бау да се прај.