Не е за секс, од вакви што мислат дека е за секс не се осудуваме да напишеме во темите ништо. Ако имаш жена и деца како што си кажал и доаѓаш тука за секс да кажуваш со убави колешки, срамота...
Срамота-несрамота се дешава секојдневно. Мојме да ги избркаме и да не зборуваат за тоа, а мојме и да ги исслушаме (читаме), да видиме до кај ој работава Студиозно
Голем дел немаме потреба да слушаме и читаме такви гадни приказни. Ако некој не знае да си го задржи во гаќи и не знае да си ја цени фамилијата, сака да се секса со други, нека не се жени воопшто или нека се разведе, а не да создава несреќна фамилија и деца после со комплекси и трауми. Само од вакво нешто кога ќе прочитам ме фаќа нервоза какви постојат и ме фаќа жал за жени што имаат вакви мажи што не ги ценат и во прва прилика би ги изневериле без око да им трепне, па би дошле дома како ништо да не било.
Сето тоа е валидно гледиште, но и покрај него, сепак неверства се случуваат. Јас би сакала да знам што се крие позади. Ти, не мора да сакаш. Не читај.
Јас не го гледам тоа како неверство, неверсто за мене е ако не го се почитувате, се лажете, си правите лоши работи еден на друг, си завидувате, си злобеете се расправате. Тоа што ако некогаш се случи секс со трето лице и притоа ни си се врзал емотивно ни си продолжил да комуницираш со истиот тоа не е неверство. Поголемо неверство е ако го озборуваш партнерот со трет човек се жалиш од него, го осудуваш за се, сакаш да биде нешто што не е, лечиш лични фрустрации врз него, е тогаш доаѓа до неверстрво. Посебно овие што се прават многу „морални“ се такви личности па после кога ќе им се случи неверство се прашуваат каде згрешив.
Во тој случај другата страна треба да знае дека партнерот имал односи со друга личност нели? Во спротивно е лажење и непочитување, што според твојата дефиниција е неверство.
Форум за секс, тема Секс со колега, никаде не пишува дека е за морализирање! Или јас сум слеп или ти имаш проблем со перцепцијата.