1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс со повозрасен

Дискусија во 'Секс' започната од bubicko, 15 март 2011.

1. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Kaj mene samo povozrasni i doagjaat predvid, ne se dvoumam, nitu ustruchavam okolu toa.
    Kolku povozrasni, ne mozham da odredam nekoja granica ako chovekot se grizi za sebe i dobro izgleda. Jes da se poretki takvi mazhi, ama daleku pojak mi e nekoj sredovechen sho dobro izgleda od 25-godishnik shto dobro izgleda.
    I nemam nikakvi daddy issues :D Ova pojasnuvam vo sluchaj nekoj da si dojde do takov bezvezen zakluchok.

На Priroden, dadicka13, Hristov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.145
    Mmn temava...Do sega sum nemala seks so povosrasen...Tuka procitav mislenja od tipot:Ako e sredovecen maz 40-47godini nemoze ubavo da izgleda i ke smrdi...Ne bi se slozila..Uh kakvi mazhi ima shto imaat po tolku godini a se bombii :o Moite vrsnici mozat voda da im nosat...Se nadevam deka nikogas nema (pu pu skraja da e) da padnav vo iskusenie da napravam belja so takov gospodin :)
    Ps ne go pisuva voa napalena maloletnicka...:) Polnoletna sum od damnaaaaaaa

A i da ke zaboravev da napomen..Tuka jas ne pisuvam.za.sekoj malski cice.so ogromen.stomah i vidlovo pobelena kosa..Jas zboruvam za.onie koi nosat kostimce vo kombinacija so dobar casovnik i parfem,setoa toa prosledeno so super kilaza (ne plocki da se razbereme,e takvi nema) ..Aj da ne.odovlekuvam...So eden.zbor.kazano AFRODIZIJAK se takvite.

Последна измена: 21 февруари 2016
    На eloves, Dust, Роберт 7 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.568
    Допаѓања:
    78.886
    Ее како човек се менува, пред една година сум мислела дека не е добро да имам секс со некој многу повозрасен а сега би прифатила и да има 40 :D

На tajnazelba, Херкул, sugarlips и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    До толку загоре хммм

На mula, Tinushka, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.568
    Допаѓања:
    78.886
    Да Петар, дотолку. :D Ми се случија некои неочекувани настани и ми го променија мислењето.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    ПОчна да ти се допаѓа некој повозрасен ли

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.044
    Допаѓања:
    257.716
    Вчера приметив швалерот мој од темана со кого би имале секс денес Џејсон имал 48год. Кој би рекол. Така да јас на магичната 50ка би заокружила!

На mareane, bittersweet, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Аман, зарем 40 го сметате за повозрасен ?:^):^)

Знаете дека вистинското уживање е после 40-тата година ?]:)

На nena2010, mareane, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Рефке ако има она 20 а он 40 не ли е повозрасен. И се е убаво кога е урамнотежено а за тоа кога е вистинското уживање јас мислам е секогаш кога ќе го направиш да биде убаво и вистинско.
    Коментар ќе дадам по 5 години за тоа дали е стварно на 40 вистинското . Јас за мене можам да кажам дека секој момент сакам да е вистински и да уживам

На mareane, Bitter-Sweet, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    Сепак сметам дека и мажите и жените од 30та до 40та се во врвот на страста, искуството, либидото и секако можностите :). Да, кога ќе ја надминам 40ката ќе видам дали сум бил во право

На SummerGirl, Petar80 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.568
    Допаѓања:
    78.886
    Пенисот, како и останатите делови од телото, со годините старее и има свој животен циклус, а научниците објаснуваат што точно се случува со машкиот полов орган кога е во прашање неговата големина, изглед и сексуална функција со текот на годините.

Ефикасност
    Нивото на тестостерони, машки полови хормони, имаат тенденција на опаѓање по 40-тата година од животот, а нивото на тестостерони годишно опаѓа со стапка од 0,3 проценти. Ниското ниво на овие хормони влијае како на општото сексуално однесување и апетит, така и на самата ефикасност на пенисот. Освен тоа, со текот на годините се јавуваат и проблеми во репродуктивното и полово здравје кај мажите.

Со стареењето, на мажите им треба повеќе време сексуално да се возбудат и да постигнат ерекција. Освен тоа им треба повеќе време и да доживеат оргазам и да постигнат подолга ерекција. Како и кај другите делови од телото, мускулите во пенисот се склони на опуштање, а тоа ја отежнува ерекцијата. Квалитетот на спермата и волуменот на семето опаѓаат со годините, а во постарите години мажите неретко страдаат и од импотенција.

Големина
    Просечно машко новороденче има пенис со должина од 4 сантиметри. Пенисот не расте се до петтата гопдина, а промените во големината се многу мали се до пубертетот.Отприлика пет години по почетокот на пубертетот, обично на возраст од 17 до 22 години, кај повеќето мажи пенисот ја достигнува предвидената големина и со излезот од пубертетот, како и остатокот од телото, престанува да расте.

Постојат два начини на кои пенисот се намалува со годините. Поголемиот број мажи со текот на годините се дебелеат, а како што мастите се акумулираат во долниот дел на стомакот, поради испапчениот стомак многу често изгледа помал и пократок. Во овој случај очигледно, решението е диета.

Но, факт е дека дебелината и големината може многу да се намалат со текот на годините. Иако тие промени не се драматични, сепак, се видливи. Ако пенисот во 30-тата година е долг 15см, до 60 и 70 година може да се скрати на 12 см.

Изглед
    Како резултат на намалениот проток на крв во текот на годините, главата на пенисот постепено ја губи бледорозовата боја, што доаѓа заедно со губење на срамните влакна. Поради нерамномерно групирање на ткивата кај некои мажи доаѓа до искривување на пенисот. Позната под името Пејрониева болест најчесто се јавува во средните години. Може да предизвика болни ерекции и отежнат сексуален однос, а состојбата може да бара и операција.

Чувствителност
    Научни истражувања потврдија дека со текот на годините пенисот ја губи чувствителноста, а тоа го објаснува и фактот дека со текот на годините мажите потешко постигнуваат ерекција и доживуваат оргазам.

Тестиси
    Тестисите се намалуваат по 40-тата година. Додека теститисте кај 30-годишниците може да бидат со радиус од 3 сантиметри, кај 60-годишниците на пример може да изнесуваат едвај два см.

Заради ова и не сум баш сигурна дека после 40 доаѓа најдоброто.

На SummerGirl, Херкул, Роберт 7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.124
    Не се замарај до толку. Ќе мериш или ќе уживаш... ;)

На eloves, mareane, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Не секогаш верувај на теории само праксата е веродостојна

На SummerGirl, Bozica1980 и referentka им се допаѓа ова.
  14. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Јас го тврдам обратното.
    Зрелите години се оние кога ништо не те замара и се препушташ на уживање.:nod:

Леле деновиве забегавме ние од темата +/- 40.....изгуби не-најди не, се или за секс или за групњак, или асФингинг...:sweat::sweat:

Ќутете @Bridget да не не осети, одма ќе ни даде ,,по капата,,:x:x

На Tinushka, ALISA0000, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Рефке грешиш тврдам дека се ужива убаво и на 30 и на 35 се е до мозочетоо, уживам секогаш а и знам дека доловувам моменти за да уживаат. Хаха ќе кажев нешто ама го избришав ајде ќепремолчам:x

На Tinushka, mareane, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.044
    Допаѓања:
    257.716
    Уживањето доаѓа со зрелоста. Со познавањето, со разговорите.
    Не дека на 20 е лошо ама на 30+ е каде, каде подобро.

На mareane, vitamina, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.336
    Дефинитивно си во право,

На MilaP, Petar80 и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Кога ќе пораснеш, тогаш ќе дискутираме :rofl:, јас твоето го поминав, ама ти моето ЈОК :shake::shake:

На mareane, PUPICA, MilaP и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Во право си петре, повозрасен терминот зависи колку години имаш, пример ти имаш 35 за тебе 55 е повзрасен или ако имаш 40 ,60 е повозрасен нели? Јас сум 26, мајка ми 47- за мене сите што се по 20 г постари се повозрасни, и им се обраќам со чичко- тетко, не дека се стари , некои партнери имаат 20 години разлика се, но сепак секој си знае најубаво за себе, мене тоа ми е многу...малку офф топик но сакав да си кажам :)

На eloves, mareane, MilaP и 5 други им се допаѓа ова.