1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс со повозрасен

Дискусија во 'Секс' започната од bubicko, 15 март 2011.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.709
    Допаѓања:
    266.227
    А родителите како би знаеле што наумила ќерка им?

Човекот јас не го познавам лично, ама ја познавам неа, таа две години, дур не наполни 18 беше во депресија и живееше за 18ти роденден :) :)

Во коментарот за господинот и неговото однесување.
    Девојчево не напиша дали и тој има вина, дали воопшто знае што намислила другарка и'.

Последна измена од модератор: 8 август 2017
    На stetoskop и Petar80 им се допаѓа ова.
  2. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Родителите неколку пати ја имаат носено на психолог и ја имаат советувано дека тој е стар за неа,дека иднината и младоста се пред неа,но таа за жал не ги слуша.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Dobiv izvestuvanje, beglo pominav niz mislenjata I ne znam za sto zboruvas, devojce 17 god toj 37, sto da se kaze e suvisno, taa e prakticno dete, ako toj ja vrati doma da igra lastik ok, ako ne ja prati togas nz, za se treba dvajca.

На stetoskop, AURUA и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Прво, насловот на темата не е во ред.
    Ако се водиме според непишани полови правила, и сме решиле да ги ставиме мажите на тапет како главна таргет група, овде за да бидат фер осудувањата треба да бидат вброени и жените.
    Зарем возрасна жена не може да наведе малолетник на секс?

Да, може нема да видите жена манијак како јавно мастурбира зад грмушки како маж, но тоа
    не значи дека нејзините обиди/интенции за присила се помалку опасни, и не треба да бидат
    казниво санкционирани колку и машките. А да бидеме реални, во општества како нашите не
    се доволно, најчесто затоа што самите мажи кои биле жртви на присилен сексуален акт за
    истиот одлучуваат да молчат.

Значи, да биде јасно. Тоа што жените предатори не се толку медиумски експонирани колку мажите,
    е само уште еден стереотип кој е наметнат од малограѓанското општество, и ништо повеќе.
    Тоа не значи дека нема и жени со вакви афинитети, или ги има во помал број.

Другата двојна аршина во форма на прашање ми е -
    - Зошто секогаш мора да се фрлаат камења по четириесет годишниот кој имал
    секс со малолетничка, ако сексот од обете страни бил посакуван и доброволен? Зошто истиот тој
    секс на малолетничката е повеќе оправдан ако е со момче кое е нејзина или близу нејзина генерација,
    а не со овој поворазниот? Како е можно да биде искористувана ако сама, повторно повторувам -
    - доброволно одлучила да се впушти во таков тип на однос?
    Овде сакам да напоменам дека не зборувам за малолетници од тринаесет години, туку од
    четиринаесет па нагоре. Односно, малолентици кои веќе имаат развиено некаков сексуален ментален склоп.

На daylight и zokystanoevsky им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    @Nigredo Odor на 14 има развиено сексуален нагон?
    Затоа постои legal age of consent. За да се случи нешто мора да има согласност и од двете страни. Таа е млада, неискусна и изгубена, ѝ вријат хормоните. Тој е вол од 30+ години. Тој е тој што треба да биде свесен и да ја одбие па макар оваа му ги пикне и рацете во гаќи.
    Исто се однесува и кога малолетникот е машко. Повозрасниот е тој што треба да има изградено самоконтрола и осет дали е нешто правилно или не.

На biGirl, Dadusicka, jasbi и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    @DAngel

Апсолутно. Всушност, многу порано се развива сексуалниот нагон. Старосната граница е индивидуална и варира, но за многумина истиот почнува уште пред пубертетската возраст.

Веќе напоменав во постот дека мора да постои согласност од двете страни.
    Денешните млади, (па и поранешните млади малолетници, да не одам сега во генерализации), биле
    се освен изгубени во поглед на сексот. Зовриени хормони имаат и дедовци од 90 години, додека неодговорни деца во тело на возрасни мажи преку билион. Искрено, колку мажи реално мислиш дека би одбиле секс со петнаесетгодишна девојка ако притоа знаат дека е сексот посакуван и од нејзина страна, и ќе остане само меѓу нив?
    Одговорот е многу малку.

За законските регулативи можеме до утре да зборуваме, но само да зборуваме. Државата е онаа која треба да се грижи за минимализирање на овие појави, како и малолетната проституција, но сепак не го прави тоа.

На Aleksandar1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.933
    Допаѓања:
    48.103
    Ако наумила девојката да направи нешто со него ќе направи па макар и земјата однопаку се превртила, ти како другарка и ние тука може да паламудиме два дена и да пишуваме мудрости....

На daylight и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  8. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    50.503
    Што да кажеме мислење премногу е возрасен за неа може татко да и биде. Штом решила не верувам дека нешто би ја предомислило, ама после ќе си удира главата од зид.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Лошо се изразив, со ова целосно се согласувам. Сексуалниот нагон најчесто се развива уште пред пубертетот. Ама тешко ми е да поверувам дека девојка од 14-15 години е доволно свесна за нејзините одлуки. Точно, треба да биде регулирано со закони, што во превод би значело дека вежозрасниот ќе заврши во затвор. Значи дека самиот чин е незаконски и неморален и возрасното лице би требало да го контролира нагонот.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.465
    Убаво рече би требало ама, не е така.
    Надвор од законските регулативи, и зад затворени врати ретко кој 30+ маж би одбил ваков акт, особено ако малолетничка му стави раце...

Лично, имам амбивалентен однос према ваквите појави, бидејќи иако биолошки сме идентично градени, секој малолетник е приказна за себе, исто како што и секој возрасен човек е приказна за себе. Може некоја девојка со петнаесет е екстра информирана и сексуално ,,напредна", дур друга со истите тие години не е. Истово важи и за мажите.

Уствари, не ми пречи мене кој со кого што прави, се дур нема насилства. Сепак, во сексот и нема некоја голема филозофија, па да треба да мозгаш.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Целото одделение беше сведок дека тој еден ден ја зема од училиштето со скапа кола.

12. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    Kazete i na klasnata!!!

На Arthur и sjdgo им се допаѓа ова.
  13. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    И кажавме и таа кажа дека не ја интересирало што се случува надвор од школо!(Иначе завршив основно училиште)

14. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Нормално, на образовниот кадар им е важно единствено да стигне платичка на први. Сите понатамошни релации со учениците за нив не постојат. Митските исклучоци не ги споменувам пошто статистички се небитни. Една од најдно категории во општеството. Интересно коа се жалат демек децата не чинеле, размазени вакви онакви, јас би рекол дека имаат среќа што не добиваат ќотек од учениците бидејќи тоа и заслужуваат со нивната штетност.

Да не се реагира на можна педофилија, да се повикаат родители барем, или евентуално органите на прогонот...ццц...дно.

Ако за ученичката може да се најде оправдување во возраста, вредностите кои се промовираат наоколу или било што, за лик од 37 години да заведува осмооделенка нема никакво оправдување и треба да биде тепан до посерување. И после пак. И пак.

На MagsDestiny и Someonespecial им се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Ako procitav ubavo devojceto odi za pari,ne se zaljubilo deteto biznis tera, roditelite ja nosele na psiholog I ne vredi, sto kje vredi toa sto klasnata kje go napravi, kje go sobere policija toj, ama ako problemot e vo devojceto, vo dr skolo, vo stranstvo neka e kade nastavnikot e domasnoto vospitanie de, kade sakas odnesi ja, kogo sakas pretepaj, toj kje go trgnes taa kje najde drug. I tocno ingerenciite na nastavnikot se dodeka e vo uciliste, ako ne ja zema od skolo kje ja zema 100m ponatamu I dzabe klasnata ja napagjate.

16. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Така е во право си.
    Наставниците само ги интересира за плата и за ништо друго.Дома нејзините неколку пати ја имаат тепано,но исто како што напоменав горе,ја носеа и на психолог,но ништо не и помогна на девојчето.
    Девојчето идеше претепано од дома со огромни модрици и помодрено око идеше и сите ја прашуваа од што и била модринката, а таа лажеше дека се удрила во врата.
    Цело одделение знаеше и скоро цел наставен кадар но никој воопшто не го зашегаше за таа љубовна афера помеѓу 15 годишно девојче кое е здраво ,витално,убаво,со нежна кожа без брчки во врска со 37-годишен старец кој е целиот брчкосан...немам зборови ова е веќе педофилија.

На Црна Ружа му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.520
    A sto e tolku zamaranje dali nekoja imala seks so postar ili pomlad...glejte vie da ne zgresite...a posle bilo koj i da e ke si ja cuka glavata...zosto se si nosi svoi posledici.....nejzin zivot nejzin problem ako saka neka odi i so nekoj dedo...ako i odgovara da odi so nekoj sto moze da i bide tatko za samo da se vozi so kola i da i dava pari togas taa ne e normalna nekoj da mi ja jade mladosta i ubavinata za materijalni raboti iskreno ne vredi ama ne razmisluvaat site taka...neli se e usluga za usluga brat za brat sirenje za pari...nikoj nisto ne prai za dzabe....imajte prijatna vecer i ne si gi zamarajte glavite so tracevi i problemi na nekoi drugi :d:

На Kathrynn, Hristov, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Posto ne mozete na roditelite da im pomognete da si go priberat deteto barem ne tracerete, ostavete tie sto mozat da napravat nesto. Ako moze nekoj nesto da stori.

19. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Незнам дали е добро да го пријавиме негде?

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Ne znam devojce, ti pisuvas za pprostitucija na maloletnicka, za toa e nadlezna policija, I za nego I za nea.