1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс со повозрасен

Дискусија во 'Секс' започната од bubicko, 15 март 2011.

1. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Не,бидејќи еднаш ни покажа слика како се бакнува со него.
    Човекот не го ни знаеме.

2. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Имала сега, но ако тоа почнало пред да наполни 15 тогаш имала 14 а по закон 14 е дете и секс со таква особа е педофилија. Секс на 37 со 15 за пари е подведување на малолетно лице и треба ликот да робија. Не сум сигурен ама возраст за согласност во РМ беше 17.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @IvanovaAnce, се понадевав дека можеби малата ве мавта за да и љубоморите дека има постар, побогат дечко. Штом е таква ситуацијата, немам што друго да кажам освен дека навистина ми е е жал.

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    За мене до 18 години сме деца.И секој кој се обиде нешто да го злостави детето треба да лежи во затвор.

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    @IvanovaAnce имаш доволно совети добиено.
    Ако е вистина, врати се наназад и прочитај.
    Не мораш да повторуваш едно те исто.
    Не си ти таа која треба некаде да пријави од причина што ниту имаш доказ, ниту знаеш да се изразиш. Мешаш минато, идно време. Мешаш желби и сонови со реалност.
    Разговарај со некој твој близок повозрасен ...може некоја баба од 37 год. и жената ќе знае што да направи.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Незнам,што да направам јас неможам да и помогнам толку очигледно,единствено би кажала дека и можно е поради финансиската состојба која ја имаат дома да ја тераат на проституција...не судам туку незнам.
    Можеби имала секс,можеби и повеќе прави филмчиња за да и љубомориме останатите.
    Ај не е битно нејзин проблем,нејзина работа.Она ќе остане трудна па нека му ја мисли кога ќе абортира на 15 години..

7. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653

Ете видиш и ти самата дојде до поента. Не знам што и се толку замараш, кога ваљда т.е. скоро сигурно она не се замара со тебе.

Очигледно е девојчето своеволно оди со постар тип за финансиски бенефит и тоа е тоа. Малку и хормона до плафона, минич до пи*, ставила Мис Шарм на себе и уловила богат тип. :D Ако не е така, може да заврти 192 и да излезе од канџите на проституција.

На Anacid, Outlook, sanjaeva и 2 други им се допаѓа ова.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    А што се замараш ти толку за другарка ти?
    Со инка не се тура.

Вие како другарки се сте направиле за да ја убедите да престане, ама таа продолжува.
    Родителите треба нешто поконкретно да превземат, инаку вие тргнете се настрана.
    Ако остане трудна, нека остане...Тоа е нејзин живот...Што треба да правите вие повеќе од тоа што ја советувате?

Наставниците немаат никаква должност освен да ги информираат родителите.
    И тие се луѓе и си имаат свои проблеми дома, а не можат надвор од школото да водат евиденција за 50 деца што прават и кај прават.

Родителите ете ја носеле по психолози, па може ќе и го најдат лекот...Ама таа ако решила и да ја врзеш, пак ќе најде начин.

На aleksandra4444, daylight, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  9. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Во право сте,сега разбирам дека треба само да немам никаков контакт со неа.
    Ние како другарки и дадовме совет.Штом не го пријавиваат педофилот можеби тој е некаков макро незнаеме дома какви проблеми имаат.
    Фала за сите совети.

10. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    4.239
    Педофилијата по дефиниција подразбира сексуална привлечност кон деца (независно од полот) кои не почнале да се развиваат телесно кон возрасни, ниту пак се развиени како возрасните - тоа е некаде до 11-12 години возраст.

Законот (за малолетничка правда) додуша вели дека до 18 години се деца, но прави разлика помеѓу помлад (14 и 15) и постар малолетник (16 и 17 години).
    Или ликот треба да си формира партија и да поднесе барање за промена на законот и легализација на проституција. :rofl:
    Низ интернет можат да се прочитаат информации дека во РМ е 14. Но досега не видов некаде законот директно така да пишува, туку пишува на пр. „Полов напад врз малолетник кој не наполнил 14 години.
    Ете што била работата. Љубоморите што не сте ги искусиле тие работи... полека, има време, кај секого тоа време доаѓа различно. Оставете ги луѓето нека си ги живеат сопствените животи, гледајте вашите да си ги средите.

На Gosh, Aleksandar1212, Nigredo Odor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    14 за жал... Не знам, јас мислам дека треба да се смени на барем 16.

12. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.198
    Допаѓања:
    4.239
    Но ако се смени нема ништо да се постигне, сексуалниот нагон и желбата за негово задоволување ќе остане како кај малолетниците така и кај полнолетниците. А бројот на „престапи„ ќе се зголеми поради повишената бројка (да речеме некој 18-19год. матурант или бруцош се задоволувал со некоја 15 годишна или обратно). Сè што би се постигнало со тоа е дека тие работи ќе продолжат да се случуваат уште поскришно.

Во денешно време на интернет и паметни телефони младината уште повеќе може да се информира и се запознае со сексуалните практики и иситите да ги прави или имитира.

Така да не е чарето во забрани туку во отворена комуникација и едукација како да се заштитат од преносливи болести и дека имањето секс, било орален било вагинален - било со врсничка/врсник или повозрасна, со некого или некоја не ѝ дава за право на таа особа (без разлика на пол и возраст, помлада или постара) да ја уценува или малтретира другата страна со глупости од типот на „ако ме сакаш ќе ми даеш, или ако ми раскинеш ќе ги објавам твоите секс слики„ или дури физички да ја малтретира и напаѓа.

На Gosh, Outlook и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  13. Passenger

Passenger Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    38
    Здраво на сите, понекад ви го листам форумов, па ај да прокоментирам.

Извини, tinan, не сфатив, зашто „глупости“? Тоа што си излегол со доста помлада девојка или што си идел на drum'n'bass? :)

Ако се однесуваше на првото, каде е проблемот? Она е возрасна личност од 26 години. Смее да гласа и да се кандидира на избори, да вози, да служи војска, да патува у странство, да стапи у брак, да отвори фирма, да поднесе барање за дозвола за оружје... Така да, ако веќе прифатила date, морала ли да се крие за да не ја видат со тебе? Замисли ти тоа да си и’ го рекол нејзе, како она би се осеќала? Ова не било баш ОК од нејзина страна. Но ти си знаеш.

А тоа што си дошол „пицнат“. У тренерки да не си требало ко оние маалски дрипци шо грицкаат семки по клупи цел живот? Ти нешо праиш у живот, работиш, тоа е за респект. Ја не сум деловен тип, поише сум arty, али ОК е да се „пицне“ чоек понекад. Не глеам што е тука лошо.

Општо околу темава ќе речам: во секоја земја низ светов е законски утврдена т.н. возраст на сексуална согласност (age of sexual consent) и таа најчесто изнесува 16 години. Ова не е полнолетство, туку возраст, во која, едно малолетно лице веќе смее да влезе во сексуална врска со полнолетно. Значи, од законска гледна точка, врски со голема разлика во возраста не се забранети, се’ додека партнерите се над таквата возраст, па све останува на личниот избор.

Ја иам 41, девојка ми 25. Со годините неаме никаков проблем. Она е од странство и нормално, тука има некои проблеми како и у секој distant relationship, но тоа нема везе со возраста. Хемијата ни е перфектна. Ја идам таму, она доаѓа тука, седиме заедно по неколку мес. Сеа ја сум у СК, она е таму, па ќе видиме кога ќе биде следна прилика. Не е просто, треба летови ова она, али ОК е. Претходно, имав девојка со која бевме чак 18 години разлика, па една 13 години разлика, па 10 години итн... И тие исто беа од странство. Имало тука и сериозни врски и кратки, сеа нема да ги редам сите, но поентава ми е дека увек боље сум се разбирал со доста помлади девојки. Не да ги навредам постариве, но така испаѓало.

Нормално, не значи дека у странство сите девојки сакаат врски со доста постари. Но тоа се големи земји, милионски градови и тука има разни луѓе, секој со свој фазон. И све е тоа ОК (се’ додека е законски и без злоупотреби).

На daylight, natemila и Плавуша123 им се допаѓа ова.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    iphone360_25584.jpg
    Никогаш не вели никогаш ;)
    53 години има човеков , како вино е :inlove:
    Ја би :$

На cresa-jagoda и natemila им се допаѓа ова.
  15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    На ADOKI, aleksandra4444 и Justicija им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    Доколку повозрасниот е нешто како ова немаат врска годините ;) слободно терајте :)

На aleksandra4444 и Miss.A. им се допаѓа ова.
  17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Боље старо да те учи него младо да те мучи (fingers)

На Prijatelce, Arthur, daylight и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.842
    Допаѓања:
    19.529
    :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Јас би сакала да се впуштам во авантура , да речиме со 50+ годишен :drunk:. Само од љубопитност да видам како функционираат (или воопшто не функционираат):rofl::rofl::rofl::rofl:

На Arthur, natemila, Tomka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хахаха со до толку стар немам пробано...имав еднаш една таква шанса, ама изгледа му беше страв на чоекот :sweat::D:D

На Prijatelce, Arthur и Justicija им се допаѓа ова.
  20. KAZANOVA27

KAZANOVA27 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    367
    a sto ne kaze nekoja tetka sto misli pa so pomlad :D

На PogbaPol и Justicija им се допаѓа ова.