Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секти

Дискусија во 'Религија' започната од Wild.Child, 7 март 2010.

1. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Кога ќе погледне човек што пиша... не си далеку од вистината :D

На meckicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lore**dana

lore**dana Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13
    mozebi za prost i ogranicen um se gluposti.i da,ne sum covek,pratena sum od pekolot

3. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Добро,вози мотор сега :D

4. lore**dana

lore**dana Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13

ne vozam motor,letam na metla:lol:

5. Bulgarian

Bulgarian Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    751
    За тебе незнам колку си сигурна али за мене знам дека сум 100 % сигурен дека не е мењавана бидејќи има докази за такво нешто.
    Се надевам дека ќе се потрудиш да видиш сама од линкот дали има разлики во денешната библија и онаа пред Христа од писмото на стариот завет.
    http://dss.collections.imj.org.il/isaiah

На meckicka и Orthophill им се допаѓа ова.
  6. lore**dana

lore**dana Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    13

ti devojko ili si tolku zaslepena pa ne mozes da razgranicis nekoi raboti ili ne znam...

7. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.213
    Допаѓања:
    4.252
    Ова е противречно со твојата претходна изјава:
    Лично, не ги подржувам ниту едни од овие кои ги наброја, ама па ако писателите на Библијата (наводно) биле во директна, жива комуникација со Бог, зошто па да не можеле да бидат во директна комуникација другиве?! Работава испаѓа кому прв текне другите да ги нарече секта или еретици, тој демек е во право...

8. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Нема едното со другото врска.Бог со Старозаветните пророци и заедно со Апостолите,Христос ја основал веќе еднаш и засекогаш Неговата Црква.Значи Он,лично овде на земјата кога бил.Затоа неможе Кајшаров,Елена Вајт и останата окултистичка армија да имаат откровенија од Бог каде и да им вика на сите нив да формираат нови "цркви".Истиот Тој Христос не предупредил во Библијата за лажни учители и Христоси.
    Друго,не ја познаваш Православната Црква.И денеска може да се разговара со Бог лице во лице и тоа се вика Исихазам.Св.Серафим Саровски и други наши современици-светители го достигнале тој степен на обожување.Само што они цел живот биле исихасти(монаси) и после 50,60 години таков живот го достигнале тој степен на обожување.А некои никогаш.Затоа неможе Кајшаров со дo вчера еротски спотови да разговара со Бог... нити Елена Вајт со сличен смртнички живот.Библијата вели дека Бог е оган и се што е во Негова близина нечисто гори.Не би останале живи таквите како овие...

9. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.213
    Допаѓања:
    4.252
    Епа ете што знаеш, можеби тој оган ги прочистил од сите нечистотии. За Павле во Библијата пишува дека (наводно) Христос му се јавил а тој до пред тоа ги прогонувал и убивал христијаните додека се викал Савле. Значи вршел грешни дела, ама според тоа што го раскажува Библијата се преобратил. Можеби и овие другиве се преобратиле...

10. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Треба да отвориш Библија и да прочиташ.Човекот од гревовите се чисти преку покајание,исповед и причест а не преку разговор со Бог.Тоа барем се најцитирани цитати.
    Тоа се случило затоа што Павле бил подобен човек за Апостол,а Бог му се јавил онолку колку што тој може да поднесе да остане жив.Второ,Павле бил повикан да биде Апостол во Неговата Црква,а не му се јавил за да му каже да формира друга некоја црква... тоа е разликата..
    Плус Бог не прочистува со јавување,Тој гори.
    бидејќи Господ твојот Бог, е оган, што гори, Бог ревнител. (5.Mојсеева 4:24)
    “Само Бог е бесмртен. Тој живее во светлина во која никој не може да Му пријде! (1. Тимотеј 6:16)

11. Mïłëñã❣❣❣

Mïłëñã❣❣❣ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    47
    НАЈПРВО СЕ ИЗВИНУВАМ АКО ОВА НЕ ПРИПАЃА ВО ОВАА ГРУПА!! Денес на плоштад со мајка ми видовме едни 2 жени (мене ми личеа ко да се БОЖЕ МИ ПРОСТИ забегани, нз као да кажам), носеа некои си маици и на нив нешо пишуваше, имаа као елеци црвени, имаа едни нз шо беа врзани им беа околу половината (не ми текнува каква боја беа) и у рацете држеа некои си НЕОБИЧНИ списанија. Јас ја прашав мама “Шо им е? Шо се вакви ко БОЖЕ МИ ПРОСТИ забегани или од Марс паднати ко наркоманки некои?“ и мама ми рече дека тие верувале во секти и мсм рече биле као болни на друг начин го гледале Бог и самата психа ги терала да шетаат така као некои ненормални, бидејќи биле опседнати со тоа. Дали некој има видено такви луѓе, дали некој знае шо им е фората со тоа што го прават, што сакаат да постигнат????

Ќе може ли некој да ми објасни подетално за да сфатам што е секта и што се нејзините цели???

Фала Ви

На Orthophill и Vitaly им се допаѓа ова.
  12. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Низ Центар можеш многу често да наидеш на такви луѓе. Еднаш на плоштад шетајќи со мајка ми не сретнаа едни две британки чинам беа кои се трудеа да зборуваат на македонски, ми дадоа некое ливче и ми рекоа дека се одржувале бесплатни часови по англиски јазик. Беа многу фини ми се заблагодарија и си продолжија по патот. Кога стигнав дома, сфатив дека тие часови уствари се одржувале во некоја нововерска црква. :o
    Друг случај. Повторно шетав низ ГТЦ и забележав како еден дечко скоцкан во одело му "переше" мозок на еден друг дечко. Во тој краток период додека поминував покрај нив, сфатив дека уствари овој скоцканиов му даваше некои ливчиња на другиов дечко и го викаше на некоја си собиранка. Воопшто не делуваат "секташки" настроени, напротив. Делуваат ко ептен културни и фини луѓе.

На Mïłëñã❣❣❣ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Денес ги видов истите, 3 жени со црвени елеци делеа списанија.. Ама има и полошо од ова, одат по куќи и делат книги, еднаш ми дојдоа и едвај со нив се разбрав и ги наговорив некако да си одат, среќа што не беше таткоми дома... :)

На rose60 и Mïłëñã❣❣❣ им се допаѓа ова.
  14. Mïłëñã❣❣❣

Mïłëñã❣❣❣ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    47

Да, да, баш така делуваа.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mïłëñã❣❣❣

Mïłëñã❣❣❣ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    47
    УФФ СКРАЈА ДА ЕЕ, ЈАС КОА СУМ ДОМА САМА НА НИКОЈ НЕ ОТВАРАМ ОСВЕН НА МОИТЕ И НОНСТОП СУМ ЗАКЛУЧЕНА, АМА ЈАНЗА МЕ ФАТИ И РЕКОВ, ЧЕКАЈ ДА ВИДАМ, ЗШ СРЕТНАВ ВАКВА ТЕМА У ФЕМИНА

На Vitaly му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    @Mïłëñã❣❣❣, немој да се плашиш. Тие не те присилуваат на ништо. Гледаат со убави зборови и со некои филозофии за животот да те придобијат. Мене ми имаа на врата дојдено. Ме прашуваше како сум тој, па после излезе баба ми и и филозофираа за тоа како животот бил убав и не знам уште што. Ова не се секташи. Некои нововерници се на кои не им ја сфаќам финтата. Секташ е нешто сосема друго.

На Mïłëñã❣❣❣ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mïłëñã❣❣❣

Mïłëñã❣❣❣ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    47

јас малце се исплашив. ќе може некој точно да ми дефинира што е секта? фала ви

18. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Секта е заедница на луѓе кои се борат против Библијата или ја искривуваат нејзината Вистина.
    Ги има сатанистички секти,како Црна Ружа,Сатански војводи др.
    И "христијански" секти како Баптисти,Јеховини Сведоци,Адвентисти и сите останати Протестанти и останати еретички зедници.

На Rama, rose60 и Vitaly им се допаѓа ова.
  19. Mïłëñã❣❣❣

Mïłëñã❣❣❣ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    47

а што е нивната цел?

20. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Да ги заведуваат луѓето преку лаги и невистини.Да го спремат светот за доаѓањето на Анти-Христот :) сите тие се проречени во Библијата уште во времето на Христос дека ќе се појават и така би..
    И едните и другите постојат :) манипулација и перење мозок за свои.. темни интереси :) секогаш консултирај се со свештеник.. не дозволувај да те врбуваат.. а ги има и на форумов :)

На Petra777, meckicka, Rama и 2 други им се допаѓа ова.