Ама признај дека си растргнат на сите страни. Таман, ако им се придружиш нема никаде да си растргнат, тие ќе те чуваат, па нема да мора ништо да работиш
А зошто, јас не ги бркам јеховашите од врата, понекогаш ќе си напраиме муабет ова она, може да се научи по нешто и од нив
А зошто па да ги бркаме!? Зимам од тоа списанијата нивни, фала чао пријатно...ќе прочитам и после правец канта.
Немам искуство, и не познавам никој што е член на секта. А зошто, чисто онака те интересира нешто повеќе за сектите или ти си член на некоја?
Има една емисија за сектите пред брзо време ја гледав. У рајлим сектама, мислам така дека беше види на yt, имаат правено истражувања за црна ружа кога се раширила на балканот. Има и други видеа, со едно девојче што кажува што се се случува во некоја секта што ја носел татко и, како убивале бебиња, ја пиеле крвта, организирале оргии со децата и многу други гадни работи.
Дечки фала ви за тоа што ми поткажавте нешто околу сектата и фала на тие што ми пишаа во порака но нема потреба веќе бидејки се спасив од проектов и сега си имам сосема нова тема
Луге никогаш не почнуваjте муабет за 3 нешта, тоа за политиката , религиjата и историjата. Секогаш ке се наjдат луге со недоволно познаванje и ке ве убедуваат во тоа што тие мислат дека знат . Па и на краjов краj колку пати истоиjата беше препишувана по ново ... воедно и библиjата . Писс на сите
Па зависи за која секта. Црна ружа е најбрутална - се величи сатаната ѓаволот. Си имаат свој обреди обично на темни места. Јеховини сведоци, Евангелисти и некои помали секти тие не се опасни потекнуваат од Христијанството но си имаат посебно сфаќање за него, мислам дека некои веруваа само во новиот завет.