Секта се група луѓе кои не веруваат во Господ, покорени се пред ѓаволот и служат во негова чест... Сум имала другарка секташка и таа со некои магии правеше идеални ствари ама ја одјебав зашто сакаше и мене да ме вовлече во такво нешто.. Ми збореше дека тие понекогаш пиеле крв од животни(мачка, птица) бљакк значи, а секако и крв од вистинска девица( невина девојка) менструација, нејзината невиност, абе свашта боже...
Епа како да ти кажам..Ми викаше ако ти се свиѓа некој кажи ќе направам да бидеш со него и јас и кажав и оваа палеше нешто..Не поминаа 3 дена дечкото ми пиша, се догг да излеземе глупости..тогаш почнав да верувам дека постојат и такви ствари...а дечкото пред тоа не сакаше да слушне да излезе со мене ахаххахаха
да ако сакаш...фала богу и јас научив ама јас не верувам со сето срце во тоа и незнам дали ќе успее хахах
И ти со цел памет престана да се дружиш со девојката? Па магии за дечко што успеваат да ти праи, ако тоа не е пријателство што ти треба во животот не знам кое е.
Замисли да те лаже уствари таа да го има наговорено да ти пише хахахаха, секако ако се познаваат ово оно
ne be, ne go znaese, jas direktno ime prezime i data na ragjanje i kazav negovo, i ovaa so zarovi nesto pali, cati hahahahha
Аииии луѓе дај кажете нешто што се слушнале некои случки за сективе во нашево државче читам нешто Битола Прилеп Скопје
Во често гледам едни луѓе, маж во црн мантил долг и репче...Искрено малку се плашам незнам дали е таков...
Не не нема брада, ама долга коса у репче и плус со тие што оди се такви чудни, со пирсинзи, фарбани коси...мене ипак тоа ми е јако обожавам рокерски стил ама се плашам малку..
Не мора да значи дека се секташи, може им е таков стилот. А и начинот на облекување ич не игра улога во тоа дали некој е навлезен во секта или не, тоа само по филмовите или па како мали што не учеа и заплашуваа, ако некој е со коса со брада со почуден стил на облекување е наркоман. Во реалноста тоа се обични луѓе, нормално облечени, имаат нормална професија и ни малце нема да се посомневаш, ни на крај памет нема да ти текне дека можеби баш тој е во секта. Што имам гледано видеа исповеди од луѓе што успеале да се извлечат од канџите на сектата, и што кажуваат најчесто има членови коишто се доктори, професори итн.