Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семеен проблем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од MyMar, 5 јануари 2010.

1. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Излегување.Мајка ми прави проблеми со излегувањето.Незнам што ќе биде ако останам уште пола саат, мора до минута да сум дома.
    :|

2. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    1.739
    кукле родителите денес се престрашени од општеството во кое живееме,воедно сака да бидеш и одговорна девојка...понекогаш се толку заштитнички настроени што дури тоа создава револт кај децата,но верувај дека со разговор се може да се среди. Не си задоволна со времето кое ти е дозволено за излегување?

3. SarahTayMomsen

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Знам ја разбирам дека и е став, ама мене ми е страм сите до 12 ипол или 1 а јас до 11 ипол што ќе биде ако ми дозволи уште пола саат. :worried:

4. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    1.739
    ќе бидам многу искрена со тебе,тотално те разбирам како се чуствуваш,сестрами бидејќи е помала од мене го имаше истиот проблем и многупати се вадеше од ситуации дека ќе остане уште малку повеќе и ќе се вратиме заедно! така беше на почетокот се придржуваше кон тоа и навистина беше многу мирно девојче,јас сум таа која постојано беше во центар на вниманието со специјални желби и барања и незадоволна и бла бла :) сестрами ме нарекуваше розева шмизла но пото почна и мене да ме лаже а воедно и јас лажев дека цело време била со мене :( знаеш ли што се случи??? стана мајка на 16год знаеш ли со колкава вина на совеста живеам сега! ова ти го кажувам не со намера да ја оправдувам мајкати туку да ти кажам дека сигурно и таа самата се плаши,си мисли ако сега ти дозволи 30мин повеќе утре ке побараш се повеќе и повеќе ... ВООПШТО НЕМОЈ ДА СЕ СРАМИШ! немој никогаш да се срамиш што си послушна девојка! знаеш ли дека подоцна на тие девојки ќе им биде досадно излегувањето дека нема да уживаат во вечерните излегувања како што ти ќе се забавуваш! ете ако инсистираш толку многу за тој половина час обидисе да го добиеш но немој да ги започнуваш разговорите со реченици како МАЈКА И НА АНА И ДОЗВОЛУВА ДА ШЕТА ДО 1Ч...МАЈКА И НА САЊА ИМА РАЗБИРАЊЕ А ТИ МЕНЕ НЕ МЕ РАЗБИРАШ....СЕ СРАМАМ ЗАТОА ШТО САМО ЈАС СЕ ВРАЌАМ ВО 23,30 И ТОА ЗАРАДИ ТЕБЕ!!! немој да ја споредуваш,не го користи срамот како изговор за да останеш половина час повеќе најди начин да и го кажеш тоа поинаку покажи и дека може да ти верува постависе позрело,и никогаш не ја бомбардирај со цвилење повторувајќи ја истата реченица 10пати,со еден збор делувај зрело ;)

На SarahTayMomsen и silk им се допаѓа ова.
  5. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    ќе морам да цитирам. навистина ми треба помош :(

6. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Во врска со твојот проблем, ме интересира прво колку години имаш, па не ти дозволуваат да бидеш излезена до касно ?! Можеби премногу се грижат твоите родители, или пап живеат незнам , во некој си нивен филм, и сакаат да биде како што тие сакаат, и не прифакаат новитети. Па лето е и да останеш подоцна нема да се деси ништо лошо, и оваа во врска со бабати, па каква жена е таа |( ?! За какви силувања и ред др работи збори, живееме во 21 век, од дома излегуваме и се вракаме со такси, кој иде пешки !??!?!

Ццц, друго, оваа со компјутерот на сите го зборат, остави ги, знаеш како викаат, кучињата лаат, а караванот си врви , нека си зборат тие, ти си прави како што тебе ти одговара, понекогаш едноставно обиди се да не ги ставиш на памет, како да тие не постојат опушти се и уживај. И оваа за компјутерот, и сама знаеш дека неможе да го продадат компјутерот ;) , си треба компјутер, па кој како сака нека вели, немој да се нервираш и да се замараш, не си го уништувај времето со такви банални работи, искористи се максимум, себеси и летото и уживај ...

ПС: За отценки не се нервирај, на факултет не ти ги бараат отценките, туку знаењето :hug: :*

7. potterholic

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Имам 13 ипол години. Уште малце 14. Иначе јас одам и се враќам пешки, па затоа ваљда им е страв.
    Фала премногу :*

8. SarahTayMomsen

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Мене ми е и доволно до 23:30. Ама ако си одам порано некој ќе ми се потсмева и ќе ми рече "ајде млекцето те чека" не само на мене туку на сите што си одат порано. Имам само 13 години(за два месеци 14) и мислам дека и до 23 часот ми е доволно ама се страмам. Стварно тоа за сестра ти :О леле била силувана? мн. ми е жал. :worried:
    п.с Ти благодарам ептен. Од кога го прочитав ова сватив дека нема од што да се страмам,кој што сака нека мисли. ;)

9. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Мислам дека во тие години, сите ги имаат тие проблеми. Секако и јас ги поминав, но моите родители не беа толку стоги. А знаеш што? Сега посакувам да беа малку повеќе строги затоа што јас шетам од 12 годинни и сега ми е здосадено од се, а имам само 18 години. Тие се родители и тие го сакаат најдоброто за нас. Понекогаш знаат да претерат, но тоа е само од страв да не не изгубат. Јас имам една другарка и кога бевме 7 одделение таа излегуваше до 10.30 часот и постојано се лутеше и се нервираше што сите ние сме покасно, а таа не е. Со текот на времето нејзините родители почнаа да сваќат дека таа расте и дека и треба повеќе време и започна и она да излегува до покасно. Тој период го поминуват сите тинејџерки и еден ден ќе можеш да останеш до колку сакаш, но ќе сакаш да си одиш дома. :)

На potterholic му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Оооо :x , имаш 13,14 и бараш да излегуваш до доцна, е сега откако знам колку години си извини, немој да ме послушаш со погониов пост. Јас на твои години нензаев што е излегување, немав лице да барам од родителите да бидам излезена до подоцна, се задоволував со тоа што тие ми го нудеа, па така направи и ти, наместо да кукаш и малееш дека не те пуштале да бидеш излезана до доцна, пробај да паднеш на нозе и седни дома како сите други деца, бидејќи ти си дете, излези до кога тие ти дозволуваат, биди пофина, умерена и емој да бидеш во никој случај темпераментна, бидејќи ке го изгубиш и тоа што го имаш..... Поздравче и извини ако бев груба :*

11. Twetty.swetty

Twetty.swetty Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    имам 13 год (сега 8одд)проблемот е сто моите дома ме тераат со сила да уџам англиски....одам на курс по англиски и векје ми здосади нескам да одам...а тие запнале морас да одис....јас им објаснив ако одам нема да уџам нисто но тие запнате морас и ако не уџис кје идес.....помосссссссс :(

12. potterholic

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Секако. Со тек на време знам дека тоа ќе го сватат. Ама бабиштево во се се меша и им ги полни главите со глупости. Дека ќе ме фател некој, ќе ми направел бебе, кога ќе сум дошла дома нема да ме препознале. Имавме ваков случај во фамилијата ама ајде нема да зборам, можеби роднината ми е на форумот па........ Па мајка ми и татко ми и веруваат на бабава. Нека е по нивно овие 2-3 години. После ќе видиме.

13. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    1.739
    душичке нема зошто да се срамиш,тоа што те задеваат таа фора со млекцето нека не те комплексира,со таквото однесување тие покажуваат непочитување,сега тие те исмеваат ама верувајми дека за неколку год ти ќе им се смееш зашто тие повеќе нема да знаат каде да излезат никаде нема да им биде доволно забавно,и биди сигурна дека со таквото нивно однесување ќе имаат доста проблеми понатака ;) сестрами не беше силувана ама нејзиното прво сексуално искуство на 15год остави последица-бебе- дур дознавме дека нашла дечко постар од нејзе 8год не ни знаев дека имала односи таа подлегна под влијанието зашто другарките ја исмеваа и ја задеваа исто како што ти ми кажуваш сега и за да се докаже ете...сега има 5годишен син а нејзините врснички шетаат и уживаат :( затоа немој никогаш да се срамиш што си послушна девојка те чекаат многу луди и незаборавни средношколски забави и излегувања :*
    а до тогаш уживај во детството бидејки еден ден ќе ти недостига верувајми ;)

14. nayab

nayab Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам, се надевам дека ќе можете да ми одговорите ;) Имам 21 година и имам помал брат... Нашите дома постојано се расправаа и порано, но сега веќе тоа стана многу често откако мајка ми доби повисоко место на работа. Татко ми стално и пререкува како таа има нешто со шефот па затоа ја унапредил (а шефот има 70 години :D ) и го зема мобилниот телефон и навистина се увери дека никој не ја бара освен нас. Пред некое време мајка ми беше решена да си замине од куќава и да не биде повеќе прихички малтретирана, но сепак јас и брат ми ја замоливме да остане бидејќи немаме друг избор, а потребна ни е. Таа е секој ден нервозна, плаче, го моли да не ја испрашува такви глупости мислам дека ке оболи ако продолжи вака. Разговарав со татко ми да одиме на психијатар но тој не сака да слушне, а живееме во мал град кадешто немаме такви институции. Кога и да застанам на страна нејзе да ја бранам, тој се лути што сум застанала на нејзина страна, имаме разговарано многу пати но навистина незнам што да правам ;( Ве молам да ми помогнете

15. blue.jeans

blue.jeans Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    35
    Еве вака:Мајка ми во последно станува неподнослива.Не ме остава да излегувам секојпат се караме за тоа едвај излегувам и тоа секојпат напоменува дека е последно.Смеам да излезам едвај еднаш во неделата евентуално 2 пати, и тоа до 12 инсистира.За еден месец полнам 18 некој помали од мене одат после полноќ а јас на 18 нема никакви шанси.Ај со тоа се помирив ама ете едвај ме остава и до 12-1.Лето е што има лошо ако излезам 3 па и 4 пати во неделата... некој сеакој ден излегува па не е фер.Ни пијам ни пушам знај со кој излегувам никогаш сама не си одам.Ај да е за време на учебна година би сватила,тогаш воопшто не ни излегувам.А еве денес излегов порано па и тоа не чинеше,сум лажела со машки сум одела,а јас навистина бев со другарка не би лажела. :( Сум прбала да разговарам не еднаш ама таа не ни ме слуша или едноставно ке се развика и ке ме избрка во соба.Јас велам да седниме да разговараме и еднаш и објаснав ама пак продолжува полошо и полошо.
    Што да правам?Не е ова живот само дома седење. :(

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^си пробала ли со татко ти да збориш. па он да разговара со неа?

17. blue.jeans

blue.jeans Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    35
    Не.Тој баш е рамнодушен во врска со целава ситуација,а и сигурно би застанал на страна на мајка ми.Сепак ти благодарам на мислењето. :*

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Како прво сакам да се извинам ако постот не е во соодветната тема но ми требаат брзи одговори кој се надевам дека поќе од вас ќе имаат време да го прочитат овај пост и да ми дадат некој совет или помош.
    Се работи за фамилијарен проблем поточно за брачетми кој го сакам како брат,веќе неколку години го носиме на бајачи кај оџи во црква и ништо и никој неможи да помогни работата стигна до крајни мерки па решив овде да побарам помош со надеж дека некој знае нешто повеќе бидејќи сите сме од различни градови,пред 5 години забележавме драстични промени во неговото понашање се повлече од све и од сите незнаев што се случва на никој не сакаше да каже се додека еден ден не го најдовме стуткан во неговата соба како плачи го прашавме што му е почна да вика неможам да издржам поќе неможам и никажа дека му се случва нешто т.е ова (неможи дома да седи со неговите постијано вика нешто ме мачи кога оди дома му се сечат нозете и целиот се укочва дома неможи воопшто да седи по цел ден му излегват слики од икони, слуша страшни звуци кој ние нормално не ги слушаме и гледаме,го однесовме на сто места никој неможеше да помогни само еден оџа му помогна но по неколку години пак истото овај пат дури полошо ни вели влегвам дома неможам да ги гледам мајками и сестрами наместо нив гледам други слики како на нив му се случва нешто збора со нив а пред него излегва друга слика вели ме мачи и сега ги избегнува сестраму и мајкаму неможи да седи воопшто со нив ;( ова му се случва и дење и ноќе детето неможи ни да јади ни да спие ни ништо пред некој ден бил во црква ставал на икона пари и пред него излегло слика како од иконата да пушта некој рака да сака да ги краде парите страшна работа детето неможи поќе да издржи овај пат никој неможи да помогни очајни сме села фамилија незнајме кај да одиме и да се обратиме сите до сега му рекоја дека е од нагазено но ова крај нема.
    Вчера тетками се јави да ни кажи дека фрлал дома кршел сето ова го носи до агресија и лудило неможи повеќе да издржи.
    Ова е нашиот проблем ако има некој кој знај каде да го однесиме без разлика кој град село е ве молам пишетеми и во лична порака да му помогниме на брачедми да се спаси има само 22години а ова му се случва скоро 5 години се уништи детето или ако знае некој на каков начин може да се помогне ве молам споделете ;(

19. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    ^Вака што прочитав од прва, гледам детето сте го носеле по бајачи, оџи, цркви, џамии, а дали сте побарале стручна помош од психијатар, тој може да даде дијагноза што се случува со детето и да даде соодветна терапија, вие и ние можеме само да претпоставуваме.

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Го имаме однесено како не во болницата кај нас но поглуп став немав видено рекоја глата треба да му се снимала а работата е од психолошки аспект и според мене а сегде кај што го однесовме рекоја дека имал нешто нагазено е ајде сега што да правиме никој незнај? :(