Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семеен проблем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од MyMar, 5 јануари 2010.

1. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Od Gospoda si e toa koj da ima maski a koj zenski deca, ti sho ima da se zbunuvas I opsednuvas?
    Gospod znae kaj dava, shto dava I zoshto dava....pa taka I nemoj da se grizis sto ke bide ponataka, se si e odredeno I ke bide dobro ;)

На ♡BuBaLe♡ и ssiillaa им се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.647
    Допаѓања:
    79.474
    А зошто па свекрва ти би се лутела ако мајка ти доаѓа и се гледа со внуците? И треба да доаѓа, фамилијата треба да се зближува а не да се оддалечува. Некогаш ќе доаѓа таа некогаш ќе одиш ти а во меѓувреме не се секирај толку, не се оптоварувај со такви мисли. Убаво ти кажаа дека се е така како што треба да биде.

3. promeneta

promeneta Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    12.555
    Ја читам темата и не знам каков совет или мислење би сакала да слушнеш за "ПРОБЛЕМ" за кој нема "РЕШЕНИЕ" (во смисла сега сигурно е касно веќе да добиеш брат кој ќе ги гледа родителите).

Ама ти можеш САМА да си помогнеш.

Прво, убаво рече @Kukla994, тоа е Божја волја и колку побрзо се помириш со тоа, толку подобро за тебе :).

Второ, не можеш да размислуваш за тоа што би било кога ќе остане само еден родител.
    Наместо тоа размислувај колку си среќна што се' уште ги имаш и двајцата родители здрави и живи.

Трето, нема никаква ГАРАНЦИЈА дека ако имаш брат, тој ќе МОЖЕ или ќе САКА да им помага на родителите.

Четврто, сигурно твоите родители имаат и роднини, пријатели, комшии...
    Не мора секој ден ВИЕ да бидете со нив.

Петто, ако не сака мајка ти да доаѓа кај вас, носи го ти внучето кај неа, па твоите родители да уживаат во улогата на баба и дедо.

И шесто, ОПУШТИ СЕ!!
    Уживај во моментот, не мисли на иднината.

Од кај знаеш, можеби и ДВАЈЦАТА твои родители ќе живеат до 100 години (дај Боже) и сегашните твои мисли се непотребни и само ти пречат да уживаш во сегашноста.

Поздрав :).

На tina-63, ♡BuBaLe♡, mami blue и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Барав кај да пишувам, ама изгледа ова е најсоодветната тема.
    Имам огромен семеен проблем и се надевам дека ќе ме утешите.
    Пред 1 недела од дома земав едно мало златно обетче и го продадов. Во финансиска криза бев и ете. Мајка ми синоќа го барала и не можела да го најде, па ми изназвона каде е каде е и јас не признавав, ама денес и признав дека го зедов и го продадов. Се налути премногу, ме нарече секако и ми се изналути. Деновиве ми е роденден и сите планови ми пропаднаа, под казна сум до 31ви август. Ми вика ќе му кажела се` на татко ми, и на сите роднини дека сум крадец арамија глупачка секако ми изнарече.
    Денес ми нареди да си одам дома, инаку сум кај баба ми сега.
    И што да правам?
    И да се извинам џабе е, мајка ми е инат а е многу налутена.
    Уште ми вика ќе те седнеме дома на муабет ќе видиш ти блабла, ми се закануваше
    Јас мислам да не си одам дома воопшто, да си останам овде, ако и` стиска нека дојде да ме земе.....

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Па ти еднаш си почнала, ќе почнеш пак да крадеш и да продаваш од дома. Секако ќе се љути мајкати, таа всушност не те навредува вистински туку за да сфатиш каква грешка си направила. Богами малку ти е, треба повеќе.

6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Да послушаш што ти рекла мајка ти.Оди си дома и биди кротка.
    Не пркоси, само полошо може да си сториш, да ја изгубиш довербата кај твоите до крај.
    Дека мајка ти ќе каже на сите, верувај ми, нема да се случи тоа, нема мајка која ќе си го предаде детето.
    А дека ќе ти држат предавања , биди си спремна.
    Извини се.Биди искрена.Кажи дека навистина ти требале пари (за излегување, за јадење, за блуза....) и дека ќе се потрудиш понатака да најдеш начин да заработиш и да и го вратиш обетчето на мајка ти.
    Очигледно на мајка ти обетчето многу и значело штом е толку вознемирена, но уште повеќе ја ПОВРЕДИЛА твојата постапка.
    Од куќен арамија нема полошо.
    Издржи СЕ со наведната глава.

На YoungandBeautiful, eloves, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  7. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Не сум малоумна, си ја сфатив грешката и нема да ми се повтори никогаш. Прв и последен пат.
    Како ме нападна алал да ти е на умот

На miss.ella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.612
    Допаѓања:
    167.348
    Знаеш дека си виновна и свесна си за тоа. Ако искерно се покаеш пред мајка ти ќе ѝ олесниш неа, колку повеќе се противиш толку повеќе таа ќе биди нервозна кон тебе и кон сите работи кои ќе ги прави тие денови. Оди дома. Како што кажа членка претходно, покори се. Извини се, признај дека згреши и дека нема да се повтори и дека ќе ги вратиш парите до денар, па и во иднина ако можиш да најдиш исти обетки - ќе биди предобро, онака како за изненадување, а прво вети ѝ пари колку што ти дале, а обетките остави ги како пријатно изненадување за целосно извини.
    Мајка ко мајка, а и зошто е сепак сериозно, знајш дека мора да се изнавика. Сите зборови, можеби и погрдни сигурно биле во нервоза кажани, ама дека ќе сака како родител да ти наштети - сигурно не. Ќе сака да ти одржи долга морална лекција и сака да го осетиш тоа.
    Се надевам ќе се среди, со среќа.
    @larrachi

На MilaP, larrachi и referentka им се допаѓа ова.
  9. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    @theowndemon , @referentka
    Ќе почекам да си оди од на работа, и ако ми звони пак ќе си одам, ако не ми рече ништо ќе си одам утре сабајле. Фала ви!

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Добро е што си ја сфатила грешката.
    Седни разговарај со мајка ти, но биди кротка бидејќи имаш мала вина (што си земала без прашање).Извини и се и вети и дека нема да се повтори.
    Ако можеш купи ја обетката повторно, или купи нов пар обетки за мајка ти.Во знак на извинување.

На larrachi и referentka им се допаѓа ова.
  11. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    @Feminka22
    Нема да и смени ништо ако ја купам пак обетката или да и купам нови обетки, ама ќе се потрудам нов пар да купам слични, и да и се извинам.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Абе ти за стап си, а не уште носот да го креваш.
    Јас во најтешка криза коа сум била, не сум помислила ништо од дома да продадам, а не пак слато на мајка ми да и крадам за да задоволувам свои каприци.
    И зошто ти беа парите?
    Извини се и биди благодарна што имаш кров на глава, храна и живи родители.

На buba4e89, Cka и MilaP им се допаѓа ова.
  13. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Обетката беше моја, а не на мајка ми.

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Тој што направил криминал еднаш, може никогаш да не го повтори, а тој што направил два пати, секогаш ке прави.

15. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Мене ми е ова прв пат и последен.

16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Ок. Со твои пари е купена? Мама ти ја купи? На поклон ја доби? Небитно. Сигурна сум дека на мајка ти не и е гајле да обетката, колку што е исплашена за понашањето на нејзиното веке големо девојче.
    Извини се. Не мора одма денес, нека се смири малку. Пиши и порака дека си добро да не се грижи и кажи и дека ке отидеш кога ке биде таа спремна да поразговарате за твојата грешка.
    И послушај ме. За што и да ти требале пари е помалку битно, отколку прифакање на вината. Не се задржувај на направената грешка, туку во разговорот фокусирај се на решението, а тоа е дека нема да ти се пофтори и дека си се покајала.
    Со срека.

На larrachi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Фала многу, најдобро е да и пишам смс дека ми е криво, и дека утре ќе си одам дома. Сега таа нервозна, мене ми е криво и ќе биде само полошо...

18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Пиши и дека не ти била намерата нејзе да ја повредиш со твојата брзоплета грешка. Така ке делуваш позрело и одговорно.

На larrachi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Да да сега ќе и пишам смс така подобро. Инаку преку тел само се дере и се нервира повеќе.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    @okcenzi се согласувам со тебе меѓутоа има и од прва што заглавиле во криминал. Мене ми делуваше по исказот дека се плаши од татко и,тука ќотек ќе падне. Богами и за ќотек е, утре ќе отиде во друга куќа ќе украде.