Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семеен проблем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од MyMar, 5 јануари 2010.

1. feminka1999

feminka1999 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Во право си и ти благодарам :l:

За пријавување не би сакала да ги пријавам за се што било до сега, освен ако продолжува да ме вознемирува и ако физички се обиди да ми наштети. Не сакам ништо друго само мир, не би сакала да одам по судови и такви работи освен ако стварно немам друга опција. Ви благодарам на сите за советите :l:

На Noranora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. feminka1999

feminka1999 Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2022
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Си заминав од дома. Физички ме спречија па морав да викнам полиција. Секако се и сешто ми рекоа и ме направија како да сум луда, но конечно сум на слобода. Не знам дали ќе ми прават проблеми во иднина.

На Ouravanture му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marija15555555

Marija15555555 Нов член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво...
    Целиот мој живот живеам со опструкција од моите родители поради семејно насилство и куп други будалштини предизвикани од нив. Поточно семејно насилство во континуитет без престан. Многу е тешко и имам силни трауми. Уште потешко што не сум во финансиска ситуација да можам да се одделат од дома а и емоционално сум многу поврзана за мајка ми, па би чувствувала грижа на совест доколку ја оставам или во секој миг би ја мислела што поминува повторно. Се чувствувам како на раскрсница, ни ваму, ни таму. Би ви била благодарна доколку ме советувате од ваше гледиште како да постапам понатаму.

4. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    28
    Decki nemozam da zaspijam mnogu mi e maka
    Maz mi ima brat pocinat pred 21 godina
    Svekrva mi celo vreme go sporeduva sin mi so pocinatiot sin znaci nikogas ne veli ete ova kako tatko mu pravi tuku se e kako cicko mu. Sekako sekogas ja prekoruvam , no denes pred legnuvanje mi vika sin mi ,"Mamo kolku godini jas imav koga pocina cico? Vikam jas sum bila 8 god koga pocinal cicko ti taka da ti majkino ne si ni bil roden zosto prasuvas?" Vika baba mi kaza deka cico mnogu raboti mi kupil ma mene koga sum bil mal
    Luge neznaete kako mi se stemni i kako me zabole ova
    Davajte sovet sto da pravam

5. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Ти не можеш ништо да направиш, може само твојот сопруг да ја седне и да ѝ каже каков проблем прави.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.605
    Допаѓања:
    39.685
    За ова треба пердуви да летаат. Болна работа. Сериозно разговарај со маж ти да не му ја полни главата на детето со смрт и такви работи.

На eliesaab и Momichka им се допаѓа ова.
  7. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Жената има психички проблем, треба маж ти да превземе нешто.
    Болката од загубата верувам е преголема, а посебно ако живеете заедно, тогаш мора маж то да зборува со неа и да и барате соодветна терапија.

8. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    28
    Sme razgovarale so nea na ovaa tema sum i kazala deka so toa samo maz mi go povreduva nisto drugo. Pokaza deteto zelba za fudbal i ona prvo so mu rekla KE BIDES IST KAKO CICKO TI
    Dete kako dete ima zelba i za vo kunja i isto ne vika kako majka ti ( bidejki toa imam zavrseno) tuku kako cicko ti isti stapki imal ( i toj bil kuvar)
    I ako i receme zosto taka go pravat deteto deka izmisluva i deka laze i potoa ne go sakaat
    Inaku ziveeme vo ista kukja na razlicni katovi

9. LovelyGirl3

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Jас искрено не верувам дека со разговор ова би се средило, на жената и треба стручна помош.

На theowndemon, 1209, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    28
    Aa kako ne ona si e zdrava prava setana taka vika ona nepismeni luge nemozele da i kazat sto da pravi . Neli drugite ne se setani kako nea

11. Marymay

Marymay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    240
    Освен да го ограничите видувањето на детето со неа друго нема што да се направи штом со разговори нема ефект.

На Miss666, theowndemon и Осе им се допаѓа ова.
  12. LovelyGirl3

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Ах бе тешко тебе.. пак ќе повторам како горе, само маж ти може да ја среди, ти и така не треба да се замараш со неа, тоа негова обврска е.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.187
    Допаѓања:
    125.319
    Малку остро кажи му на маж ти дека ѝ треба стручна помош.
    Ако он нејќе да преземе нешто, оддалечи го детето од неа.

14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.594
    Допаѓања:
    167.020
    Ова е многу тешко. :| Жал ми е.
    Лично, од чоечки аспект, мајчински, би ограничила контакт на детето со бабата. Вервам во "тешка" љубов во вакви ситуации. Пошто се шо можи да напрај е комплекс кај детето и турање товар над него шо не е негов да го носи. По некоја случајност да не е син ти роден на значајна дата на чичкото (пр. роденден/смрт) или да го носи неговото име? Оти ако да, секогаш емоциите околу него ќе бидат силни.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mimtod

Mimtod Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    28
    Ne nemat takva povrzanost

16. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    346
    Здраво, не знаев во која друга тема да пишам па некако мислам дека е за тука. Не е проблем со најблизок член на семејството но сепак е 'близок' бидејќи живееме во куќи лепенки. Личноста од која што сакам да се пожалам е 1 братучед на мајка ми, лани ова време од наша страна беше пријавен во полиција заради вознемирување и закани. Сега, 1 година покасно преживуваме психичко малтретирање од истиот, прво ни плукаше на прозор, ни звони на звонче и бега (како да е дете од 15 а не маж од 40 години) скоро месец дена ни фрла ѓубре на тераса, сака да не испровоцира за да му вратиме нешто и тогаш он нас да не пријави во полиција тоа мислиме дека му е намерата. Мајка ми проба да стапи во контакт со чичко и за да каже дека имаме проблеми со син и, но одбива повик и кога звониме да излезе не ни отвара.. Куќите ни се лепенки ама поделени се, терасата на која што ни фрла ѓубре е заградена на средина но се мислиме дека ја скока оградата и го остава ѓубрето. Што можам да направам? Дали следен пат кога ќе фрли такви гнасотии да му викнам пак полиција? Да не ме направат луда ако се јавам и кажам што е работата?
    А типов изгледа е болен у глава пошто комшии го видувале како си збори сам и слично.
    Може ли некој да ме советува што да превземам затоа што стварно мава на психа, а на секој начин гледам да не му вратиме за да не бидеме ние кривите..

17. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.501
    Допаѓања:
    41.720
    Стајте камери и после со снимката пријави.

На maaraa96 и FreeToGo им се допаѓа ова.
  18. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Ве молам кој е слободен нека ми пиши ЛП

19. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.040
    Здраво. Одамна го имам овој проблем а сега веќе се чувствувам ептен немоќно. Мајка ми е во тешка депресија особено по смртта на татко ми. Живее под кирија, не работи има долгови..Брат ми е во затвор подолго време,сестра ми во странство. Нема начин на кој сум пробала да ја убедам да побара стручна помош. Таа вели не е болна (а инаку јас веќе неколку год пијам АД) а се што и лежи на душата пишува на мене и сестра ми. Она што го пишува на сестра ми оваа ми го препраќа, ме вреѓа психички ме уништуваат. Дотаму отидоа што истото му го пишуваат на мм. Блокирам направат нов продил и пак истото. Надолго и нашироко е нз што веќе да правам:(

На Taylorr му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Македонско04!#@

Македонско04!#@ Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    71
    Психолог и психијатар нека посети најдобро.