Сендвичи

Дискусија во 'Рецепти' започната од OrdinaryGirl, 14 февруари 2011.

1. Pufkaa236

Pufkaa236 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    4
    јас многу сакам сендвичи хаха. Често си вечерам сендвич.. :) И не ги преферирам оние купечки сендвичи. најубаво ми е домашен сендвич..има и разни комбинации! :inlove:
    Најчесто вака си правам:
    сечам крајче од лебот и вадам средината и ја јадам онака со мајонез за да не ја фрлам..Во празното крајче ставам мајонез, сечкани кругови патлиџан, пилешка шунка од бело месо, малку вегета ..прсти да си изедешш.. :*
    исто друга комбинација..мајонез , краставичка, кулен ама не многу лут..исто така и вегета.
    извинете ако можеби ни се совпаѓаат ова со крајчето од лебот со Марама..но навистина така правам хаха.. :sweat: :doh:

На curious-doll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.367
    Допаѓања:
    2.475
    ufff pred malcee samo sto jadev.. Zimi se, cel den da ne sum jadena, me zasituva :D
    Go napraiv so pogolemo krajce od leb. Staviv majonez, pileska salama, tenki krugovi domat i sirencee :D prsti da izedess :D
    [mod-kirilica:10l591w0][/mod-kirilica:10l591w0]

3. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    У последно време кркам туна сендвичи! Ама како со мерак си ги правам,па си ги сечам како клуб на триаголничиња...сеа лигите ќе почнат!!!

Прикачени фајлови:

• tuna.png
      tuna.png
      Големина на фајлот:
      243,7 KB
      Прегледи:
      587
  4. dejana2

dejana2 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    38
    Често ги јадам, ама оние ладни домашни сама што ќе си ги направам. Оние по сендвичари ги избегнувам.
    Домашниве си ги сакам обилни и правам разни комбинации во зависност што има во фрижидер. Лепчињата ги мачкам со маргарин, намаз, (мајонез избегнувам), а внатре ги полнам со сувомесно (омилени ми се со чајна или кулен, во последно време избегнувам и врат, некако не ми се допаѓа), обавезно краставичка и домат освен ако не е зима, кашкавал или сирење и може да се јаде :)

5. dejana2

dejana2 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    38
    Не можам да реадактирам, ама само што изедов еден :mm:
    Лепчето го намачкав со зденка, а внатре ставив чајна, домат, краставица и кашкавал. :)

6. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас денес си направив еден сендвич на кришките намачкав маргарин ставив кашкавал па стекче па оригано, го подгрејав во микро кашкавалот се растопи и ставив кечап и мајонес мх мх .

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.126
    Допаѓања:
    81.627
    Мене во последно време хит ми се пикантните сендвичи.
    Обожавам луто и затоа што ми здосадија лутите сендвичиња со кулен, почнав да си експериментирам со секаков вид сувомеснато и плус додавам едно луто пиперче насечкано на кругчиња и не можете да замислите колку го менува целокупниот шмек. :mm:
    Па овие тост лепчињата на Жито-Лукс - идеални се за вакви експерименти.
    Јас ги сечам парчињата на триаголници, ги редам едно врз друго и добивам клуб-сендвичиња со мнооогу катови. Поинтересна ми е целата таа галама околу спремањето него ли самото јадење, ама тоа е веќе друг муабет. :wasntme:

П.С. На страната на Жито-Лукс открив преубави рецепти за сендвичи, а оној со пилешко филе ми е ол тајм фејврит дефинитивно.
    Линк од рецептите во споилер.

8. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    25.747
    Јас го обожавам туна сендвичот, и тоа најпростата варијанта, ама ептен ми е вкусен.
    Го правам со: мајонез, домат, туна и краставица, ама нелупена, тоа е штосот, инаку не е тоа тоа.

И, уште еден кој го правев летово, исто е многу вкусен:
    - зденка, биено сирење, домат, пршута и малце сенф.
    Многу е солен, поради биеното сирење и самата пршута, ама има многу убав шмек...

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Ги обожавам.
    Често експирементирам со состојките.Правам со тост лебот од Жито Лукс,ги сечам на триаголници,како клуб сендвичи.
    Најчесто ги правам со кулен,кашкавал и маслинки,а исто така омилен ми е туна сендвичот.

10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.091
    Не сум љубител на сендвичи.Понекогаш заради заситеност од друга храна,правам промени во менито.
    Тогаш купувам сендвич,најчесто француски, а во домашни услови правам само ладен сендвич во летниот период.

11. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.367
    Допаѓања:
    2.475
    ммм јас многу го сакам во лето сендвичот со намачкана зденка и тенки кругови домат и солче :)

после сендвич со јајце пржено (ставено на око и одма измешано) и младо кромитче исецкано ситно.

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Моментално јадам. :lol:

Иначе да не ми спомни некој за сендвичи или тостови, прва сум! :D Многу сакам да експериментирам со тоа што имам во фрижидер. :)

Моментално јадам ваков тост:
    На лепчето мачкам мајонез, па ставам кашкавал, краставички на кругови, мачкам малку млечен намаз, пипер, парче шунка/врат. Превкусно е иако некои би се зачудиле за свежи краставици во тост, комбинирано со намазот и пиперот се врв. :inlove:

А една од поомилените комбинации за сендвич ми е:
    На лепчето мачкам мајонез, шунка/или нешто друго сувомеснато, домат на кругови исечен, сирење. Може и оригано по желба. :)

Bon appetite!

На Skyfall му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Овој ми е хит во последно време си правам сендвичи за на работа со маргарин и мед,паштета,павлака,сирење,ајвар :)

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      9,7 KB
      Прегледи:
      208
  14. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    963
    Допаѓања:
    1.097
    images (1).jpg images.jpg americas-favorite-grilled-52507-580x250.jpg download.jpg images (1).jpg images.jpg

На Summerlover и joy1 им се допаѓа ова.
  15. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Eve da go pisam mojov izum.. koga si gladen se I sesto bi jadel :lol:
    Kresnik go zasekov I go namackav so pasteta jetrena, a posle: zelka salata, sirenje,krastavica. I kako I obicno dijagonalno go sekov na kraj kresnikot :P

16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Јас порано како помал многу сакав да си правам домашни седнвичи.

Еве како ги правев, поготово во крајшник:

-аргета, домати и кечап.
    -маргарин, сирење, кечап.
    -мајонез, кечап, сирење.
    -маргарин, виршла, сирење, вегета.

Но веќе се откажав од оваа мрсна и нездрава храна. :lol::lol:

17. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    Најубави ми се сендвичите од сендвичара 7ца. Сама не ги погодувам ни сендвичите ниту ниедно друго јадење.

18. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358
    да не е сосот тој , ич не се убави:puke: