Да, мене ми се допаѓаат. Тие што се мат се попигментирани. Види во постари мислења имав пишувано за палетата. Плус имаш тестер и можеш да ги видиш
Само на Бјути Беј има мат со вакви бои. Се нарачува од официјалната страна beautybay.com . Се плаќа достава 4 евра, а за нарачка над 30 евра е бесплатна поштарината. Од овие имаш и помала палета Оваа мислам беше 6 фунти. Исто и на morphe ти ги препорачувам Овие ги има на bhcosmetics.com и таму има услов за поштарината. И двете страници доставуваат до Мкд. Овие се пигментирани, можеш да најдеш рецензии на јутуб. А кај нас не сум видела да има целосни. Може има во Инглот или Мек ама ете некаде каже друга членка.
Една од омилените мои палети, доста пигментирани бои, сега се на попуст во ДМ од 700 ми се чини на 435
Нова сум во форумов и ова беше единствената тема што ја најдов во врска со сенки за очи. Годинава сум полуматурантка и планирам на носам темно син фустан, па незнам каква сенка да искористам. Сепак би сакала нешто поприродно затоа што славам полуматура па не би сакала да изгледам премногу нападно.
Мислам дека кафени и крем тонови одат добро со било која боја на облека. Ќе прикачам во спојлер некои идеи за шминка што мене ми се чинат соодветни за твоја возраст, а и за приликата. Спојлер
Ja imam ovaa paleta senki. Na prst koga probuvam epten pigmentirani boi no na ocniot kapak koga stavam kako da nisto neam staveno ic ne se poznava ili se gubi pos nekoe vreme. A citav super paleta e. Dali e di cetkata ili sto, so sto bi ja nanesuvala. Sovet nekoj?
И јас ја имам истата палета но пред да ставам сенка користаам прајмер за сенка или ако немам тоа коректор .
Prajmer neam koristeno...a korektor stavam i jas pred toa obavezno. Ama nez zas ne mi se nanesuva senkata.
Прајмер па коректор. со четче собери го вишокот коректор и потоа нанеси. За поубав ефект треба да ги повториш нанесувањата, а доколку имаш фиксатор можеш да си прснеш на четчето.