Artdeco единечните види ги, нивната моно црна сенка е врв. Во Космо ги има, не се сеќавам на цената ама не им се нешто скапи единечните сенки.
Дали некој ги има сенкиве, поточно дали имате ваков апликатор со сенки? Ме интересира дали вреди за парите, дали навистина со еден "печат" ќе се добие посакуваното.
Барам сенка nude нијанса, со ептен нежни светки, не она како шлокици што трешти, ова суптилно. Пред некој ден ми се промакна слика на интернет и за кратко ја загубив. Не знам дали убаво објаснив нијанса што барам, ако некој знае, да знам каква да барам марка.
Провери во палетите на МУР. Бидејќи имаат доста убави нијанси. Освен црната другите се многу суптилни и преубаво се блендаат на око. И евентуално види од поединечните сенки на кетрис, Голден Роус. Не сум ги видела тие на кико милано колку се мат или светкави. А ако сакаш по мат nude нијанси, има повеќе избор Ова е палетата од МУР
Да провериш во Кико дали уште ја имаат палетава, баш е таква како што опиша. Ја купив пред неколку месеци и ептен ми е погодена, многу се убави нијансите
Барам моно сенка неутрална за секој ден, мат или со малку забележителни светки. Имам неутрални палети и секогаш таа сенка ја трошам прва, затоа барам само една.
Омилени моно сенки ми се на Кико. Доста се пигментирани и трајни. Има голем избор на бои, верувам ќе најдеш соодветна нијанса.
Мои омилени се овие од Лавера овие иако се 4 во пакување, три од нив се неутрални и може секојдневно да ги користи. Две се со светкав финиш а третата мат. Лично ги имам користено и предобри се. Ги имам и оние сините од истата марка. Исто така и оваа од Колер карамел
Да ве прашам, купив палета сенки за очи од Revolution и позади на лепенката 3 сенки се означени со ѕвездичка и пишува дека се pressed pigments и да не се нанесува на очи. Какви се овие сенки што не се препорачува да се нанесуваат на очи и за каде поточно се наменети? Најголем страв ми е што нон стоп заборавам кои се овие 3 и ми е страв од некоја иритација.
Компаниите на овој начин се оградуваат од евентуални проблеми. Pressed pigment значи дека може да предизвика привремена дамка (staining). Ако има и светки во него, тие можат да предизвикаат иритации или да ја изгребат површината на окото долку дојде до контакт и не е многу пожелно да се нанесуваат во близина на окото.
Ми треба предлог за палета за сенки за очи со нјуд нијанси, некоја квалитетна што ќе ми трае подолго време и што нема да ми се ронат сенките ко ќе ги ставам на очи
Оваа ја земав вчера на max factor и ми е баш погодена, денес ја пробав. Нежно и дискретно се познаваат светките.
Овие од Catrice ми се предобри сенките се меки, убаво се блендаат,не се интензивни како скапите палети сенки, но се многу добра замена. Исто така одлични се сенките од Wet n wild. Овие конкретно се замена за сенките од Anastasia Beverly Hills.
Од Wet'n'Wild во ДМ ги има, Револушн воопшто не се пигментирани во споредба со нив. Оваа ја имам, супер се покажа.
Предлог палета убаво пигментирана што ја има во дм? Да има црна и темно / светло кафена боја, другите не ми се мн важни. Само убаво да се бленда и да не се рони. Никогаш не сум купувала палети, па не знам