1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сенки за очи

Дискусија во 'Лице' започната од TheSecret, 23 јануари 2011.

1. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    525
    Да ми предложите палета со ладни подтонови? Сфатив дека сум ладен подтон и дека златно, сите топли нијанси на шминка не ми стојат. По колор анализа, True Winter треба да сум и барам нијанси слични на овие како на сликава. Имам некои две сенки така на светло виолетово, ладен подтон, и многу убаво ми стојат. Сфатив дека и гардероба во таа боја највеќе ме прави да изгледам свежо. Нејсе, да не должам, барам палета со слични бои (скоро се што гледам е некои крем нијанси, топли нијанси)

2. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    525
    Да ми предложите палета со ладни подтонови? Сфатив дека сум ладен подтон и дека златно, сите топли нијанси на шминка не ми стојат. По колор анализа, True Winter треба да сум и барам нијанси слични на овие како на сликава. Имам некои две сенки така на светло виолетово, ладен подтон, и многу убаво ми стојат. Сфатив дека и гардероба во таа боја највеќе ме прави да изгледам свежо. Нејсе, да не должам, барам палета со слични бои (скоро се што гледам е некои крем нијанси, топли нијанси)

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.654
    Допаѓања:
    273.401
    Кажи ни price range, јас имам две ладни/неутрални, Natasha Denona Glam и ABH Sultry
    Midi-GLAMPACKSHOT-308313.jpeg anastasia-beverly-hills-sultry-eyeshadow-palette.jpg

Искрено не знам дали уште се продаваат, мене ми се од поодамна и двете.

На Цунами му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    525
    Па до 1000ка негде, со оглед на тоа што долго ми траат. Не ми требаат многу нијанси 5-6 да има, едноставно се шминкам. И да може овде да се купат, во Македонија.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.567
    Оваа палета од Catrice беше една од најубавите дрогериски палети што сум ги имала. Предобро се блендаше, не мрдаше од капак и на најжешкото време и комбинациите на бои беа одлични за секоја пригода.
    Не видов веќе ваква во дм, a барав викендов, ги произведуваат ли уште овие сенки или бар имаат ли некоја замена?

Ова го видов како нешто слично, дали е со ист таков квалитет палетава? Овие палети како малку поинтензивни нијанси на бои да имаат, таа беше баш нежна и прикладна за се.
    Screenshot_20250505_150939_Chrome.jpg

На extraordinary и Elena1i им се допаѓа ова.
  6. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    1.915
    Се согласувам најубавата дрогериска палета. Од февруари минатата година не ја произведуваат повеќе. Како замена зa next-gen nudes ја произведија blooming bliss палетата на втората слика. Добра замена за next-gen nudes се: Sleek i-divine level up eyeshadow palette и Wet n wild rose in the air.
    Screenshot_20250505_160953_Chrome.jpg
    Screenshot_20250505_160141_Google.jpg

На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.567
    Штета. Ниедна нема такви светкави нијанси како оваа. Заради тоа ми беше преубава, за обичните мат нијанси и во други палети имам слични. :(

Да не си ја пробала blooming bliss, каков квалитет има? Да не го расипале и квалитетот, не само боите. :D

8. Elena1i

Elena1i Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    1.915
    Голема штета, многу убаво беа усогласени боите. Среќа уште ја имам и ја чувам само за посебни прилики. Не сум ја пробала. Не ми се допадна, многу интензивни ми изгледаат боите. Сакам да ја пробам safari fever втората палета од новата колекција. Ако ја пробам ќе пишам впечатоци.

На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    5.324
    Види ја оваа палета, многу убави бои има и може да се комбинира и за денски и за навечер. Ја користам буквално секој ден. И квалитетот е врв, ептен се изненадив. Screenshot_20250505_205111_Chrome.jpg

На Elena1i му/ѝ се допаѓа ова.