Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сенки за очи

Дискусија во 'Лице' започната од TheSecret, 23 јануари 2011.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ А до која цена сакаш? :)
    Јас би ти ги препорачала триото на боржуа/буржуа како и да се изговара :lol:

Убава пигментација имаат иако поединечните сенки нивни им се повеќе пигментирани(според мене).
    Ама ако ги купуваш така поединечно бела сива и црна ќе те фати многу него ли вака да ги земеш сите три во комплет(сметај една сенка е околу 500 ден.)
    Мене ми се допаѓа нивната пигментација,а уште па ако користиш и база немаш гајле никакво ;)
    Цената малце им е височка,ама ако купуваш сенки по потреба и еднаш да речеме во неколку месеци можеш да си ги дозволиш :)
    Мислам дека беа околу 600 денари,така нешто ако знае некој точна цена нека пише. Али во глобала околу таа цена се вртат.

На crazylady и pupi.girl им се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.992
    Допаѓања:
    81.331
    Многу се убави, потврдувам.
    Јас ги фатив на акција некоја, добив и кармин - двете за шеС стотки. :wasntme:
    Со базата на Есенс ми се супер, ама со онаа на Артдеко би биле перфекција.
    Штета што не бев при пари да ја земам. :)

Исто солидни се и смоуки ајс сетот на Есенс.
    Истото сетче го имам и го зедов сто и некој денар. Нема бела сенка, ама јас и не користам - ставам сребрено моливче на долните трепки и на половина од линијата на горниот очен капак и изгледа баш како да сум ставила сенка. :)
    Отприлика вака изгледа, не е моја сликата ама би требало да послужи, нијансите се тие. :)

На cinderella5, crazylady и pupi.girl им се допаѓа ова.
  3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.220
    Допаѓања:
    25.785
    Wolf4e,ти стигнаа сенкиве,ги проба ли како се?? јас искрено да ти кажам ја меркам оваа палета 6/7 месеци,ама читав reviews,и се жалаат дека многу се пудрести кога ги нанесуваш паѓале ептен по лицето и дека се многу со светки,и плус и со Eyeshadow Primer,пак брзо се бришат :o јас во Sephora ги гледав и се заљубив,арно ама ништо не купувам дури не прочитам по интернет шо се кажува,плус и не се евтини $50.затоа дај кажи ми ти дали си задоволна? а и на Naked2 и се мислам,и таа и се баш убави боите :)

последно си ги купив овие Urban Decay Cosmetics Sustainable Shadow Box,од 5 звезди му давам 3 и пол,светлите бои се многу светли не се ни познаваат,а тие со светките што се многу паѓаат,ништо не останува на око се е по лице |(

Прикачени фајлови:

4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Женски фала многу на препораките :* Убавите сенки толку се, немам видено поефтини од 500, а да се многу квалитетни и пигментирани.

5. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Пупи еве предлог од мене за бела сенка од моносенките на Кетрин Арли бројче 01, мат сенка е без светки и бела е како коректор. Ја имам и ти тврдам дека е прекрасна и трајна и не се собира и со одлична пигментација. Цената е 90 денари за доволно голема. Ако ти е помош и ова братучетка ми има сива сенка од истата линија на Кетрин Арли и е презадоволна, истото искуство го има како мене.

Пакувањето е тоа само боите не се веродостојни.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.937
    Допаѓања:
    123.512
    Ги имам скоро сите нијанси од сенките на Авон.

Задоволна сум,а моментално ги меркам на Боржуа :)

7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас имам повеќе сенки, на буржоа, дебора и нешто на орифлејм. Од дебора имам и трио сенки и моно, предобри се, на буржоа имам од моното две и исто така се топ. На орифлејм стандард, задоволителен е квалитетот.. онака, колку пари толку музика. Дебората се добри што со мокра основа се поинтензивни а на сува понежни.

8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас на Буржоа не сум ги пробала сенките, ама затоа па презадоволна сум од моно сенките на Дебора. Одлично се пигментирани и можат да се користат на сува и на мокра основа. Вредат за сите пари. Најчесто оваа ја користам за smoky eyes, супер ефект дава. Некоја нијанса е на темно сива, меѓу сива и црна, број 6 (ваљда тоа е бројчето на сенката :wasntme: ) [​IMG]

Исто така, задоволна сум и од сенките на Менхетен (Perfect eyes). Трио сенки се и ги има во сите бои. Јас ги имам овие [​IMG] Не се премногу пигментирани, но мене ми одговара тоа зошто и така преку ден ги користам, даваат природен изглед.

9. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Си ги купив овие сенки од Мак додека бев на одмор во Грција за 6 евра! Кога видов дека имаат бев ваква :o Боите се прееубави, пигментирани. Штета немаше мат бои, ама и од овие сум ептен задоволна. Јас ја имам втората палета, 12 сенки и 3 руменила. Дури и руменилата се супер, јас не очекував да ги користам, ама боите се многу убави :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    За мрсна незнам ама кетрин арли имаат прекрасна бела сенка едната е мат другата така малку светка и не се скапи околу 100ден ( поединечни се а и баеги големки ) ;)

11. M..a.C..h.e

M..a.C..h.e Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
  12. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Вакви сакам коа ке пораснам :D

13. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    За crazylady ако сеуште не си се одлучила за бела сенка погледни ја севентен бр 15 оваа е во прав нее мрсна еве како изгледа ;)

Прикачени фајлови:

• senka.jpg
      senka.jpg
      Големина на фајлот:
      130,9 KB
      Прегледи:
      673
    На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Сте користеле ли сенки на Seventeen? И како сте задоволни?

15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Јас користам нивни сенки. Преубави ми се. Супер се пигментирани и имаат многу штосни боички. Центите им се сосема солидни за квалитетот кој го нудат.

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Hазад имав пишувано дека ја порачав The Naked Palette за 34 долари преку еbay и ми стигна,но палетата беше фалсификат,а кога ја порачав не сум прочитала во дескрипшн дека е од втора рака,кога ја отворив палетава ми доагаше да заплачам луге,пакувањето ефтино,никакво,боите никакви,но до толку што ја сакав палетава ја порачав пак преку друг сајт
    beautybay
    и денеска ми стигна,колку голема разлика има помегу фалсификатот и оригиналнава,боиве се преубави,исто со палетата имаше база за сенка.
    Cега прво да ги испробам сенкиве и ке дадам рецензија друг ден :)

Kе ставам и слики деновиве ;)

17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Сега планирам полека да си ги зимам едно по едно новите од Авон тие двобојните,убави боички има.

18. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    25.244
    Женски, каде да најдам убава праска-боја на сенка? Таква некоја боја помеѓу розево и портокалево.
    Сум сретнала по парфимерииве од повеќе фирми, ама една нијанса изгледа сенката, ставена на око сосем поинаку, бледо, скоро бело, пигментација 0.
    Значи, вака нешто:
    Оваа у спојлер дека е огромна:

?

19. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ Вака нешто на есенс,Sun Club палетиве ?
    Сеуште ги има низ некои парфимерии,баш ги гледав изминатава недела ако не се лажам низ ДМ баш ги видов.
    Ама најлесно можеш да најдеш на пазарче ако купуваш од таму воопшто или пак Базаро. Јас имам земено така мала палета со иста ваква нијанса ти како што бараш. Мислам дека на пазарче ако не најдеш нема каде :D
    Или поединечниве на есенс :

Е во врска со тоа што викаш дека една боја е во палетата а друга кога ќе ја нанесеш да. Тоа скоро со сите сенки се случува ако не се користи база прво. Второ,гледај секогаш онаа нијанса на сенка што сакаш да ја земеш да биде една боја потемна од таа,тогаш ќе ти излезе најблиску до посакуваната :) Јас го сфатив ова како трик со светлите сенки од толку купување па мислам дека ќе ти помогне малце ;)

Можеш да ги видиш исто поединечните сенки на Артдеко,или Аура. Види некои палети од 3,4 сенки како на Гош,Буржуа можеби,Мејблајн итн итн..

20. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.785
    Допаѓања:
    25.244
    Ми фаќа око онаа на Есенс поединечните, прва во претпоследен ред(од хоризонтален аспект). Само дали ја има баш таа, јас ја немам сретнато. :worried:

Јас сум многу задоволна од сенките на Golden Rose, еве овие:
    а како што гледам на сликава онаа 204 е блиску до тоа што барам, сега останува да проверам по продавниците на Golden Rose уште еднаш..

^ Фала, инаку. :)

На Allthatglitters21 му/ѝ се допаѓа ова.