Јас ја имам палетата со кафените сенки, ги добив на подарок и одлични се. Многу сум задоволна, убава боја оставаат и текстурата им е прекрасна Некако ми доаѓаат како комбинација од сенки во прав, а воедно и кремасти, и што е најважно - трајни се Имам и моно сенки од Севентин, и од нив сум задоволна. Според мене, сенките на Севентин (сеедно дали палетите или моно) се едни од подобрите што сум ги пробала
Пред некои месец ги купив овие сенки, беа многу евтини во космо Многу ми се супер, константни се. Не се бришат, ниту се собираат на капакот. Значи ќе се нашминкам сабајле и во текот на целиот работен ден сенката не мрднува. Јас до скоро користев манхаттан, ама овие ми се потрајни
колку пари се сенкиве и до кога се на попуст? јас барам сенки да е палета значи повеке бои и да не се некои прескапи
Јас кога и да купам сенки како да не гледам што купивам. Барам мат сенки а купувам со светки . Има некој искуство со мат сенки, да ме упати? Иначе ги порачав овие од пријателка, преку интернет, треба да стигнат во Февруари, па ке видиме
Денес си купив сенки за очи од пазарче..ми се допаднаа многу нијансите , а и во последно време многу не сум при пари , па ајде се надевам добри се една палета со 4 бои па одоздола имаше руж + 2 сенки со огледалце - 100 денари и една палета со беж и розеви нијанси исто така со огледалце
Оти ти волфче ми ја вреџаш првата палета? Јас очекував премногу од палетава, и воопшто не се разочарав. Имам еднаш поназад пишано. Пре-пре-прекрасна е. СЕ што барам во една палета (добро нели, нема руж, или сјај за усни на неа..ама не ни сакам). Јас имам топол тон? -warm toned на анг. т.е имам кафени очи, кафена коса, и вакви земјени нијанси многу ми одговараат, и за секојдневна шминка, и за вечерна, и свечена... Има сенки со светки, има и мат..иако би преферирала повеќето да се мат, сепак и вака не е лошо. Мене ми дојде со четка и со прајмер за очи - четката уште ја немам пробано, си седи така а прајмерот уште малце имам ама е одличен! За втората исто се мислев дали да ја земам, али многу ми се слични, нормално има некои разлики во боите, али у принцип вака ептен ми се исти, не ми се дава толку пари пак за 1-2 нови нијанси. Што се тиче паковање, метална е вторава, али ја ипак гласам за првата, ако е мека таква сатенска пофенси ми е
koritsaki извини но дури сега видов дека си ме прашала. Сенките беа 110 денари. Само мислам дека веќе не се толку, затоа што тогаш беа на попуст.
Има ли некој порачано сенки за очи оние куферчињата со многу бои ама преку оние од што порачуваат што ги има на фејзбук пошто неможам, немаме Pay Pal .. Ако некој има порачувано дајте ми линк, гледав едни на ибеј до кај 400 денари што не ми се верува а има 88 бои..
Денес си се подновив со ваква палета сенки на Sephora , Almost Nude 09 имам еднобојна сенка од истата фирма и многу ми се допадна што цел ден се задржува на окото , без да се направат линии Малите чинат 10 евра а овие ги земав 16 , навистина вредат
Сакам да ве прашам дали на сенките за очи им поминува рокот на употреба, имам палета од пред многуу години незнам дали да ја користам?
Да, биднуваат суви и можат да направат алергиска реакција на кожата (се разградуваат состојките-минералите од што се направени)
и тоа како им поминува подобро купи си нови , јас имам проблеми со очите и докторките ме советуваа да внимавам на рокот , подобро отколку инфекции
Девојки, деновиве сум во "тешка" дилема. Незнам која палета да си ја земам дали таа на Bellaogi или таа на Deborah? Дебора некако скапички ми се (2.000 ден.), а другиве 1090 денари (само сенки, без руменила кои во Дебора палетата ги има). Ме интересира ваше мислење?
Прво види ги боите на сенките на палетите, кои сметаш дека ќе ги користиш повеќе, после прочитај некој review за квалитетот ако има и така ќе си одлучиш. Ако ти требаат само сенки, купи си ја на Белаоги, зошто и руменилата во палетите што се, не се многу практични (за во ташна и слично), па да ги употребуваш почесто.