Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сенки за очи

Дискусија во 'Лице' започната од TheSecret, 23 јануари 2011.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.619
    Допаѓања:
    106.572

моите најнови сенки :inlove:

2. macefeminka

macefeminka Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    7
    лилит, јас имам црна, многуу црна...100 денари, кетрин арли(од продавниците на голден роус) во светло розева опаковка...само внимавај многу е црна и јака!

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ве читам за сенките Bellaoggi и гледам пишувате Белаоги- само да ви кажам дека правилно се изговара Белаоџи и доаѓа од зборовите bella(убава) и oggi(денес).

А на темата дојдов за да прашам колку чини базата од Maybeline?
    И дали е иста грамажа како онаа од Artdeco?

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.998
    Допаѓања:
    81.336
    Сесилија, да не мислиш на базата за сенка на Менхетн?
    Не сум сигурна, ама немам видено база за сенка низ нивната козметика. :?:
    Ќе ти одговорам за оваа на Менхетн, ако сум грешка - однапред се извинувам. :)
    Менхетн е 8 g, а Артдеко 5 ml и мислам дека Артдеко е нешто поголемка, т.е. продавачката ми спомна демек имало за минимум 200-250 пати нанесување од Артдеко, а 150-200 од другава - не знам колку и се точни статистиките, обично не им верувам многу на зборлестите продавачки. :D
    Мене Артдекото ми личи како нешто поголемка.
    Долготрајни се и двете и доволно е да се нанесе малку за да го добиете посакуваниот ефект, ама кога би требало да бирам, би ја одбрала онаа на Артдеко затоа што ја прави бојата на сенката поинтензивна и добивате одличен ефект и со најобични сенки купени од пазарче.
    Не дека Менхетнот е лоша, ама не ја засилува бојата на сенката - каква е бојата кога ја нанесувате на очниот капак без претходно нанесена база, таква е и кога се користи со база.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Во право си Мишела, за Менхетн мислев, ама грешка сум пишала.
    Ти благодарам за одговорот, значи кога ќе одам по коректор Артдеко право да земам и база за сенка од истата фирма. :)
    Уште да имаше некоја таква акција во Космо коректор плус база гратис супер ќе беше :angel: :D

На Mishela и senza.parole им се допаѓа ова.
  6. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Општи прашања

Се мислам со денови што да си купам-парфем,палета со сенки на бела оги (веројатно вака се пишува) или пудра...се од тоа ми треба и ми е при крај а немам доволно пари |(
    има некој користено од тие сенки? ги има сега во космо,околу 300 се...ако сте задоволни ќе се мотивирам па ќе си ставам крај на страдањево :D

7. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Феминки би можеле ли да ми кажете каде да најдам убава тиркизна сенка ? :)
    Ви благодарам однапред :) :)

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    17.870
    каде можам да најдам вакви боји на сенки?

9. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Препорачајте ми некои стварно добри сенки, што покриваат многу, ми требат црна и бела за карневалот :D да не се многу скапи.

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.619
    Допаѓања:
    106.572

Овие сенки за очи се стварно препре прекрасни!! Денес си купив ваква лилјакова боја, од сабајле имам ставено на очите и ни да мрдне ни ништо! Само што незнам зашто неги носат овде сите бои :^) имаше само лилјакова , сина , бела и црна боја :|

На la-chicka и EMoonlight им се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    17.870
    Каде можам да најдам вакви светкави сенки? :)

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Veki4kaa многу тешко. Јас превртев неколку градови и на крај завршив со сенки со ситни светки кои одвај се познаваат бидејќи никаде немаше вакви. Може поединечно да се најде по некоја нијанса (имам поединечни) но во палета многу тешко.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.619
    Допаѓања:
    106.572

Векичка , јас имам ваква слична сенка како тие на сликата , ја имам поставено и во козметичко катче

[​IMG]јас ја земав од Сефора и сенката е со истото име, многу ми се допадна бидејки целата е со светки, не е само првиот слој, за мене се малку скапички, единечна и мала е 11 евра ја зедов..Во мк незнам дали ја има оваа марка, единствено ако одиш накај Солун па да си земеш од таму :)

14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Ја има но ако и е потребна повеќе од една нијанса, отиде храна доволна за еден месец во сенки за очи :D

На Veki4kaa и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425

Сенките на Буржуа се вакви светликави, ама се продаваат секоја поединечно. :) А вакви исти не знам, не сум видела во градов. Побарај негде надвор од земјава ако можеш. :)

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Јас добив вакви за поклон пред некое време сега ја прашав другарка ми битпазар некаде ми ја купила и тоа многу евтино, не ја користам не сакам светки ама пробав сега колку да видам какви се и не се лоши :)

17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.317
    Допаѓања:
    17.870
    охооххоо па јас не сум во тек со темава, фала девојки, ќе видам ќе побарам белки ќе најдам нешто барем да наликува на нив :tmi:

18. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Во Орифлејм има попуст на сенкиве - намалени се од 799 на 559 денари. Ги користел некој овие сенки?
    И четката е на попуст-од 199 на 139 денари - ја има користено некој четкава?

Прикачени фајлови:

На Ana-Marija24 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Барем јас, светкави сенки сретнувам на секој чекор, не можам да најдам мат :D Ако бараш поевтина варијанта, можеш да земеш од Miss Rose од Базаро, поевтини нема да најдеш :D Изгледаат вака, прилично долго траат, и ептееен се светкави:

Ако сакаш малку подобри, можеш да земеш од Golden Rose. Исто така не се скапи, а има доста интересни боички:

И за крај, моите омилени, Seventeen. Значи сенкиве се толку светкави и интенизвни, доволно е само допир со прст за да ја добиете истата боја што ја гледате. Моно се и една чини околу 300 денари. Црната ми се допаѓа, а и темно сината.

20. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Женски, мене ми требаат ситни светки, не како сенка, туку како прав.
    Каде да најдам? Имам видено светки, ама покрупни се, а и страв ми е на око да ги ставам. :worried: