Епа во Јавор сигурно има. Од јавор пред еден месец ги купив, а од кај Камен мост имав купено лани летото
Може ли да ми кажеш од каде ќе ги земеш ги има ли некаде по нет да порачам?ама да се сигурно оригинал Јас живеам во Гр и тука прашував во Сефора но немаат и нема ни да добијат
Сенкиве oд Авон се многу добри. Одлично се пигментирани, трајни се, за 300 ден. (често се на попуст до 200-250 денари) добивате 4 сенки добро спакунави со огледалце. Moите се urban skyline (3 се со суптилни светки, додека црната е мат) Спојлер
Планирам од Италија да ги купам. И порачав на сестра ми ако има време да ми земе, ако не јас секако планирам да одам натака во скоро време. Инаку, овде ги има во Sephora, цена 45,90 евра. http://www.sephora.it/Make-up/Palette-e ... -2/P771035
Јас имам една, а планирав да купам повеке, но некако не ми се пигментирани многу, а и светките не се познаваат ептен минимално па така останав на една . На тестерот ми изгледаа многу по светкави, ми требаа за мојот глам лук ама дека е светла па си ја користам како основа, но не би купила пак. Подобро купи си на дебора, деби или лореал од нив сум најзадоволна, па само нив ги и користам. А за светкави дефитнитвно гош сенка во прав, бо тегличка што се, имам златна и е преубава, посебно летоска на исончан тен...убавина па боже.
Лани купив Extra Sparkle Shadow и можам да ти кажам дека сум прилично задоволна, ми издржуваше по цела вечер. Исто така, солидно е пигментирана и лесно се нанесува.
Qianyu, прв пат слушам за маркава, али сенкиве се сон! Бидејќи се со светки и многу пигментирани, денски ги користам само горниот ред, а за навечер има многу комбинации.
ana-sweet овие то ги постирав се баш светкави, види од истата фирма, на нет пишува дека има и други палети. Имаше некоја феминка пишано дека ги има во Базаро, јас не се сеќавам од кај ми се, знам само дека беа евтини
Coastal Scents ги порачав пред некој ден, ми рекоа за две недели дека ќе ми стигнат и ќе ме чинат околу 2000 денари. Си пресметав дека има околу 100 сенки, па 2000 денари делено со 100 е 20 денари. Па се исплати тоа Како си задоволна од сенките, и дали мозе да се каже дека се професионални т.е. да се користат за профи сминкање?
Погоре баш ги спомнав Extra Sparkle Shadow од Seventeen, исто супер светкави се и Essence 3D сенките.
Јас баш сум задоволна од единечните светкави сенки на Севентин. Скапа е како за единечна сенка, скоро 500 денари, па ако сакате повеќе нијанси не се малку пари. Секако пакувањето е големо, мене ми се доволно пигментирани и светкави затоа што не сакам нападна шминка, ама зависи каков изглед барате да постигнете. Исто на севентин има и три помали сенки во едно пакување, тие се повеќе седефесто светкави, ама не се лоши. Од Есенс се поевтини, некои девојки на форумов ги фалеа, јас лично ги немам пробано.