си нарачав од авон таа палета со незнам колку сенки 78 бои внатре ама пола сенки пола сјајеви и 6 руменила, супер се скоро сите бои ги има.
Девојки не знам дали успеав да ја прикачам сликава, бидејки прв пат прикачувам.. Сакав да ве прашам, каква сенка би ми предложиле. Обожавам вака нашминкано.. Фала ви
Моментално ја користам палетата на Руби Роус,оваа: Јас сум задоволна добра е,ама бидејќи ми се потрошија црната и белата сакам да си купам некои нови сенки,па да ми препорачате некои да се добри,ама да не се премногу скапи Фала однапред
^ Ептен ти се ислаќа за 300 денари, купи една и за мене! Mразам сенки во некои драч бои, еве пример плави, зелени, жолти, розеви и слично. Сенките ми се најубави кога се во некоја нежна боја и кога се нанесат убаво, не онака... колку да кажеш дека имаш сенка. Да се нашминкаш онака убаво со сенка ти е успех. Мразам вакви, значи воопшто не стои убаво, толку грдо.. Ова е вејќе друго, ова можам да кажам дека ми се допаѓа.. Прекрасно е Smokey eye ми изгледаат најубаво, одговараат на секакво лице, како и да си облечен. Не изгледа нападно а сепак е прекрасно.
Еххх уште да научев како да си направам smokey eyes и се ќе беше фино. Ја имам само оваа сенка од H&M и врши работа за кога сум расположена да експирементирам.
Ваква боја сенки ? Ако знае некоја од вас нека ми каже,ми треба по можност од бренд што го има кај нас. И ако има како на првата слика,уште подобро. Благодарам однапред
Презадоволна сум од сенките на Лореал. Зборувам за овие: http://www.glamour-shop.co.uk/lorea...immer-eyeshadow-eye-shadow-palette-6089-p.aspЗнам дека се по стари, одамна ги имам купено на попуст мислам дека околу 500 денари е една палета. Сенките буквално не мрдаат, одлично се пигментирани и имаат упатство како да ги искомбинираш при шминкање. Не се собираат по линиите на капакот, адно 10 саати стојат со сигурност. Досега немам пробано по трајни сенки од овие поефтиниве.
женкски ај ве молам за помош..За нова година сакам вака да се нашминкам како на сликава па според тоа преопорачајте ми добри сенки за очи и молив што можам да сенчам или сенка и четкичка??
^ Mалку црно моливче за да нанесеш на аглите и најобична црна сенка, која ќе ја нанесеш со аглеста четка во линија со моливчето, а потоа со таква за блендање или со апликаторче ќе почнеш да сенчиш. Не знам дали и колку ме разбра, но јас речиси секогаш вака се шминкам и ми испаѓа многу убаво. Подобро е за сенчење да не се користи апликатор, туку четка со влакненца за истата намена. Многу подобар е ефектот на тој начин. Јас имам четки од Есенс и Аура. Ако си во можност да си ја обезбедиш дуо-четката од Аура, мислам дека ќе ти заврши работа ептен. Ако не успееш да ја најдеш, ќе ти завршат работа и Есенс или било каква друга четка од тој тип.
Во сите парфимерии има вакви четки, но ако не можеш да ги најдеш овие од Аура можеш да си земеш било какви во тој облик. Најсигурна варијанта ти е да провериш во Космо, таму секогаш ги имаат.
за новава планирам вака да се нашминкам. немам баш отворени капаци што викате би ми стоело? и да.. тешко е да се направи или баш како чекориве и се е океј? да не се направам како баба рога
^ Тоа дали е тешко е релативна работа, зашто нели секоја си има своја умешност во врска со потезите со четките. Но, овој начин на шминкање не е воопшто комплексен, па мислам дека и најголемиот почетник би успеал да се снајде. Само гледај да не извлечеш премногу дебели линии со сенката или моливчето затоа што може да ти се размачка многу и на крај да не излезе ништо. Би требало да ти успее.
Сакам да ве прашам во врска со NYX козметиката - дали ја има во Скопје или евентуално во Битола? Сакам да порачам сенки за очи, овие конкретно цената е 450ден. за една палета, па ме интересира дели некоја има искуство со оваа линија производи...