^^ пола мат пола светкави, не се премногу пигментирани најсветлите нијанси, но за цената се феноменални
Со базата за сенка на Artdeco или Manhattan, сенкиве добиваат баш солиден интензитет. Точно дека не се којзнае каков квалитет, но мене лично ми се многу подобри од палетите на Ruby Rose.
јас ги немам пробано сенките или било што на руби роуз и онака само бев љубопитна каде ги има за онака да знам Иначе овие сенките на Bellaoggi мене ми се супер, без разлика што не се она најнајдобри, мене ми се таман и секој ден ги користам. Јас ја имам палетата со кафеавите тонови и навистина можат да се направат одлични комбинации. Топло ги препорачувам на сите кои сакаат или не сакаат да трошат премногу пари. Има 10 различни сенки од кои 3 се светли, бело-кремави и тие се оние кои не се баш пигментирани доволно според мене, но останатите се супер.
И јас им фрлив мерак одамна на овие кафениве сенки , да присоберам некој денар и ги земам Туку да ве прашам нешто, ептен ми е мерак да ставам онака некоја потемна сенка, ма воопшто сенка да ставам ама или јас не знам или очиве не ми се за сенка Имам крупни очи и мислам заради тоа не ми стои, додека другарка ми има ситни очи и преубаво и стои и црна сенка и темно кафена Совет некој за како да нанесам ? Инаку имам четкичка за сенки од Орифлејм солидна е значи не е до неа
^ Catherine Arley 01, во продавниците на Голден Роуз. Кај можам да ја најдам палетата на Ruby Rose и колку пари е?
Анастасијаки баш на крупни очи сенките повеќе доаѓаат до израз. Пробај со смоуки ајс мислам дека совршено ќе ти стојат и потемни тонови. Јас на пример често се шминкам со потемни тонови како црна или темна кафена сенка,а како база употребувам бели-крем тонови кои совршено го отвораат окото и убаво се совпаѓаат со смоуки ајс. Btw презадoволна сум од сенките на Essence.
Вашето козметичко катче (низ лични фотографии) Долго време сум во потрага по голема палета со сенки во сите бои и нијанси како оние на bh cosmetcs, coastal scents итн. но за нив се плаќа достава а јас знам доста сајтови кои нудат бесплатна достава , па ако видите вакви во Скопје ве молам помагајте. Еве на какви мислам Ви благодарам
Val2 има многу вакви на алиекспрес или ибеј можеш да си порачаш и да најдеш со бесплатна достава. Јас ги имам истите 120 1st edition како BH за само 500 ден и сум многу задоволна. За 500 ден 120 сенки и те како се исплаќа
Mimi123 разгледував на алиекспрес и ибеј и ако може едно линкче од каде си ги ѕемала и кои се всушност бидејќи има милион и две прашања дали се плаќа провизија и дали си задоволна со доставата, пакувањето и квалитетот на сенките?
^http://www.aliexpress.com/item/Pro-120-Full-Color-Eye-Shadow-Eyeshadow-Makeup-Palette/634860516.html Еве од алиекспрес со free shiping.. http://www.ebay.com/itm/Pro-120-Full-Co ... 0#shpCntId Еве и од Ибеј.. Конкретно не ми текнува од кој продавач беа oд Ибеј но гледав да има добра оценка и беа 12$ Е сега бидејќи јас кога ги порачував имав познаник во Америка па ми ги донесоа од таму и не беа оштетени, супер си беа спаковани. До МК незнам како би стасале, но и моите сигурно во куфер од еден аеродром до друг незнам како преживеале ) Заборавив и за квалитетот мене лично ми се супер, траат и со убави четки одлично се нанесуваат. Некои се повеќе некои помалку пигментирани. Има и мат сенки и со светки.
Има ли некоја пигментирена сенка за очи на нашиов пазар ?! Во потрага сум по добро пигментирани сенки за очи во наједноставни три тона, кафеава,кремаста и црна. Тие најчесто ги користам, не експериментирам многу со изгледот на шминката последно. Добредојдени се и златеста, шампањ боја но црната е обавезна. Најбитно ми е посветлите и кафеавите тонови да се добро пигментирани, да се познава. Моментално ја користам Голден Роуз палетата и сум незадоволна. Препораки ?!
Јас користам Essence сенки,имам повеќе и сум многу задоволна од нив.Доволно се пигментирани,а има и палета со тие бои што ги бараш мислам,само четири бои се.А не се ни скапи,супер се.
XStrongerX , најпигментирани и најтрајни до сега ми се покажале моно сенките на Артдеко, баш имаат убава црна,крем,шампањ и кафеава боја.
Мене пак убедливо најдобри ми се моно сенките на Manhattan. Мат, долготрајни и пигментирани. Со база се одлични и не мрдаат цела вечер - проверено. Супер се и без база, доволно се интензивни и без вакви додатоци. Посебно ти ја препорачувам кафеавата - комбинирана со една златна светкава сенка на Essence која ми се мота низ несесер, дефинитивно е добитна комбинација.
Дојдов на темава да ја пофалам палетата на Catherine Arley. Јас ги користев моно сенките и бев многу задоволна, и после ја зедов целата палета во неа има 21 сенка многу убави бои и матт без никакви светки перфектни се за секој ден и има поживи бои. Руби роуз ке ја дадам на некој затоа што сигурна сум дека само овие ке ги користам. Најмногу сум изненандена многу се пигментирани а тоа ретко е со мат сенките. Јас ги препорачувам. На блогот имам малце пишувано и имам на мене ставено ако сакате еве линк. ---> http://rosee96.blogspot.com/2014/01/rev ... adows.html