Незнам, јас ја гледав на ибеј па од овде сакам да ја порачам http://www.ebay.com/itm/SLEEK-MAKEUP-I- ... 3cdce4a183
Палета со вакви тонови, а да е поевтина? Или да се сите мат или да се мешани. Ја имав таа на есенс, али кафеавите тонови ми беа многу темни и на две кутивчиња тие ми останаа
Одамна немам купено сенки за очи, ретко користам, само на излегувања кога сум така посредена и мислам дека сенките ми се единствената шминка што веројатно никогаш нема да ја видам потрошена скрос до крај имам сенки од пред 5 години, имам сенки од пред 1 година. Имам неколку индивидуални сенкички и Naked палетата, али после палетава за ништо друго немам потреба. Ја имам година дена, можеби и нешто повеќе, совршенство без мане. Бринета сум, нијансиве ми се најпрекрасни и ми стојат, а и онака не сум да експертиментирам со бои, незнам плава, зелена, розева..така да, палетава сум јас и тоа е тоа. Ептен ја препорачувам.
Мунлајт не сум сигурна дека ова е само една сенка, ама како таа што е со тиркизните светки како да имам гледано на севнтин, се мислам дека имаа некоја таква, а за одоздола било каква кафена може да ти послужи. Леле колку буаво ќе ти стои оваа сенка со очите Ако најдеш и ја купиш обавезно слика да си поставела!
EMoonlight Essence Irresistible Mermaid Kiss http://4.bp.blogspot.com/-Ay5OX-3td...P3gc4pyCM/s1600/Irresistible Mermaid Kiss.jpg http://www.vampyvarnish.com/2013/06/essence-3d-eyeshadow-swatches-review
Ви благодарам и на двете за помошта. Ќе се обидам да најдам и обавезно ќе направам еден изглед со ваква сенка и да,ќе постирам слика.
^Мене па бојава на сенкава од сликава ми е како сива, а не сина каква што ставила Еленче. Таква слична имам од Авон ама во палета со четири сенки, тројката е многу слична. Името на сенката е True Colour Urban Skylin, не,можам да прикачам слика од на моби сум побарај да видиш дали ке ти се допадне.
Ахх не сум голем љубител на сенки ама ја подржувам Name во врска со Naked или можеби од Artdeco, бидејки стварно се квалитетни иако не ги користам често, освен некогаш за некоја посебна прилика.
Дали овие четирибојни сенки на Essence се мат и без светки? Ми треба препорака за добра мат сенка (четирибојна) за секојдневна шминка, со добра пигментација, да нема светки. Земав една од Авон кога ќе нанесам на окото ништо не се познава, а светам како лампион. Гледав некои и на Римел, па се мислам која да ја одберам.
Јас имам на Артдеко и е 380 денари. Мислам за 6 7 часовна шминка на вашите очи доволно е. Доста време трае.
Исто и на Авон е добра базата, мислам дека до 250 денари. Јас ја користев и сум задоволна од неа, шминката не се размачкуваше и траеше доста време.
Сенкиве се многу добри, иако кога ги пробав прв пат бев прилично разочарана. Стојат прилично долго, не исчезнуваат иако имам прилично мрсни капаци. 150 денари палетава на Бит пазар, за други места не знам дали ја има.
Јас сум многу задоволна од овие сенки. 88 сенки но се долготрајни. Ги имам пола година, интензивни земјени бои. Не сакам светли бои бидејќи се чувствувам како цигански нашминкано. Ги платив 750 денари преку и-беј.