Здраво девојки, дали користите eyeshadow base под сенките и каква? На свадба сум наскоро па треба да ми држат сенките цел ден, дали може да ми препорачате некоја трајна основа? Ја имате ли користено основата од Artdeco или од Essence?
Src sestra mi ja koristi od essence i e mnogu zadovolna. Ja stava nasekade okolu ocite sakam da kazam i na kapacite i pod ocite kaj podocnacite isto ako si vo moznost kupi se fiksator sprej taka celokupna sminka ke ti trae garantiram so glava mene mi traese sminkata vo avgust na + 40
http://www.beautybay.com/urbandecay/Palettes/Urban-Decay/_/N-1z13djnZ1z140co Еве овде можеш да порачаш , сајтов е од Англија и овде се 100% оригинал палетите. И шипингот е бесплатен
Сте ја виделе ли некаде низ Скопјево палетава? Не е баш нова,ако не се лажам некаде почеток на годинава излезе, ама кај нас не можам никаде да ја најдам. а боиве се баш убави и за дневна и за вечерна шминка, има комбинација и на светкави и мат бои А башка тоа какви се туторијли се изнагледав за шминка со нив
Јас да споделам искуство. Ја купив подлогата за сенка од Есенс и купив спреј фиксатор од Аура и сум презадоволна! Ги пробав викендов на свадба и цел ден ми издржаа Ако ви треба трајна шминка ви ги препорачувам
@bumbi Белаоги се вика брендот, а палетата е смоуки. http://www.bellaoggi.com/index.php?option=com_prodotti&view=category&id=202&Itemid=451&lang=en
јас си нарачав две палети од авон лукс координаторката ми ги зема со 30 % попуст едвај чекам да ги земам
Моето најново откритие се крем сенките. Јас скоро па никогаш не сум ставала сенки, ама откако ги пронајдов крем сенките, нема излегување без да ставам сенка. Моментално имам една единствена и тоа крем сенката на Essence - 01 Coppy Right, која патем е преубава бронзено/кафеава нијанса. Апликацијата им е едноставна, трајноста на високо ниво. Еве од сабајле бев излзезена до пред малце, имав 300та обврски, само што го измив лицето процедурално, а сенката пред да го измијам не беше поместена. Е сега сакам да ги пробам и крем сенките на Орифлејм, гледав еден туторијал на Youtube со Лила Филиповска и премногу ми се бендиса крем сенката на The One - Rose Gold, нежно розева/крем/светло кафеава боичка, која идеално би се вклопила и преку ден, а и за вечерни излегувања. Значи од мене една чиста 10ка за крем сенките!
Девојки , не знам каква е вашата мејк ап рутина, ама еве од лично гледиште ќе ви кажам што заклучив.Значи сенкиве може да се навистина штетни ама дали навистина доаѓаат во допир со кожата на окото ? Кај мене можам рака во оган да ставам дека не, а и кај сите кои што имаат повеќеслојна мејк ап рутина.Значи јас конкретно прво нанесувам прајмер на smash box, потоа ставам camouflage cream на Арт деко околу очите и под веѓите,под веѓите обично нанесувам над пудрата, ставам maximum cover пудра на Есте лаудер, која што е е толку покривна што после неа ништо не доаѓа во допир со лицето, после нанесувам база за очи од NYX и дури потоа се шминкам. Зарем мислите дека после 4 слоја :прајмер,високопокривен коректор и високопокривна пудра и на крај база за очи сенката може да дојде во контакт со мојата кожа на окото? Башка никакви алергиски реакции не сум имала и сум презадоволна , значи не знам со кои зборови да ја опишам пигментацијата.На голо око не би ја ставила или само врз пудра би се размислила ама вака ич немам гајле, така да мислам дека ако претходно ставите барам прајмер коректор и пудра нема никој да има проблем.
И јас користам база на очите поточно на Este Luder Double wear и околу очите коректор на Бенефит и потоа нанесувам пудра на Есте од истата линија што исто така е многу покривна ама никаде не сретнав дека овие производи `штитат` од штетните материи на сенкиве (пазарските , кинеските) а кожичката на окото (и под окото) е најтенка од сите делови на лицето па низ неа сигурно влегуваат поголем дел од штетниве материи. А и искрено зашто да ставам нешто такво кога има и поевтини сенки баш во денешно време има толку многу избор во продавниците. Што е до мене, во врска со лицето не штедам никогаш гледам колку што можам квалитетни работи да купувам
@LaraSolare се е тоа супер, од аспект на кожата на окото си се заштитила, а што правиме ако ти влезе во око невидлива честичка од сенките? Незнам дали и колку се штетни кинеските сенки, ова ми падна на памет затоа што јас секогаш кога се шминкам се случува во око да ми влезе дел од секните, сепак се претвораат во прав и летаат натака навака додека се шминкам со четкичките. Како и да е незначи дека секој може да има последици ама убаво е да се размисли на тоа колку повеќе може да се заштитите од производите кои ги користиме секојдневно.
Ќе одговорам на двете да не пишувам одделен пост @koritsaki мислам дека кога пудрата е толку покривна и коректорот не може да продре подлабоко , сега не знам можеби грешам , но до сега не сум имала никаква алергиска реакција, исто @mims-89 овие сенки имаат прилично кремаста структура , значи не се расфрлуваат на околу плус користам професионални четки на sephora и urban decay.Пред да ги купам четките , оние со кои блендирав ми ја расфрлаа сенката наоколу повеќе , но овие се супер посебно кога структурата на сенките е покремаста.Пример имам еднинечни сенки на sephora и тие имаат попрашкаста структира од овие и повеќе се расфрлаат, иако сепак ретко имам проблеми да ми влезе сенка во окото, можеби и затоа што имам доста долги и солидно густи трепки па на нив останува повеќе.Се разбира како што реков на гола кожа не би ги ставила, ама вака немам гајле , сепак секое лице е различно.